Οι Καλύτερες Ενυδατικές Κρέμες Προσώπου (όλοι οι τύποι!)

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι το πιο βασικό καλλυντικό προϊόν περιποίησης του προσώπου. Ίσως ο καλύτερος σας φίλος, όσον αφορά την φροντίδα της επιδερμίδας. Αν θέλετε το δέρμα σας να λάμπει, να δείχνει καθαρό και φρέσκο, είναι απαραίτητο σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν ανήκετε να βάλετε την ενυδατική κρέμα στη ζωή σας και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας σας.

Προσοχή: Δεν είναι όλες οι ενυδατικές κρέμες κατάλληλες για όλους τους τύπους των επιδερμίδων.

Πως να αναγνωρίσετε τον τύπο της επιδερμίδας σας;

Είναι πολύ βασικό για να πετύχετε την σωστή φροντίδα και περιποίηση του προσώπου σας να γνωρίζετε σε ποιον τύπο επιδερμίδας ανήκετε. Έχετε κανονικό, λιπαρό, ξηρό ή μήπως μικτό τύπο δέρματος;

Αν δεν γνωρίζετε, μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς παρακάτω σας δίνουμε μερικά tips, που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε εύκολα κι αλάνθαστα τον τύπο της επιδερμίδας σας.

1. Κανονική επιδερμίδα

Χαρακτηριστικά του κανονικού δέρματος

 • Δεν είναι πολύ λιπαρό, ούτε πολύ στεγνό.
 • Οι πόροι είναι ελάχιστα ανοιχτοί.
 • Σπάνια έχει σπασίματα ή ερεθισμούς.
 • Δεν εκδηλώνει ευαισθησία στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης.
 • Το χρώμα του είναι ροδαλό.
 • Η υφή του είναι απαλή.
 • Έχει ελαστικότητα και καλή κυκλοφορία.

Αν ο τύπος επιδερμίδας σας είναι κανονικός, ανήκετε μάλλον στους τυχερούς. Το δέρμα σας φαίνεται να ακτινοβολεί και να είναι υγιές και καθαρό, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυθείτε και να μην το ενυδατώνεται και να μην το περιποιείστε.

2. Ξηρή επιδερμίδα

Χαρακτηριστικά του ξηρού δέρματος

 • Είναι σφιχτό και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν μετακινείτε τους μύες του προσώπου σας γρήγορα ή προσπαθείτε να τεντώσετε το πρόσωπό σας, το αισθάνεστε δύσκαμπτο.
 • Φαίνεται τραχύ.
 • Το νιώθετε αφυδατωμένο, γιατί στερείται υγρασίας.
 • Παρουσιάζει έλλειψη ελαστικότητας.
 • Ξεφλουδίζει εύκολα.
 • Παρουσιάζει κνησμούς.
 • Δημιουργεί  ρωγμές, που αιμορραγούν.
 • Παρουσιάζει στην επιφάνειά του λεπτή εμφάνιση.
 • Εμφανίζει ορατές λεπτές γραμμές.
 • Δείχνει θαμπό.
 • Επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι οι κλιματικές αλλαγές με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα να τείνει να δείχνει ακόμη πιο ξηρό.

Το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και περιποίηση. Όσοι ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, απαραίτητο είναι να αναζωογονείτε την επιδερμίδα σας, διατηρώντας τα αποθέματα υγρασίας με ειδικές ενυδατικές κρέμες προσώπου για ξηρά δέρματα. 

3. Λιπαρή επιδερμίδα

Χαρακτηριστικά του λιπαρού δέρματος

 • Μετά την πλύση του προσώπου σας, το λιπαρό δέρμα δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ματ.
 • Εμφανίζει γυαλάδες.
 • Παρουσιάζει μεγάλους ορατούς πόρους στο κέντρο του προσώπου, λόγω της παραγωγής περισσότερο σμήγματος από όσο χρειάζεται στην επιφάνεια του δέρματος.
 • Αναπτύσσει  ‘’σκασίματα’’ , σημάδια και μαύρα στίγματα.

Λιπαρή επιδερμίδα συναντάμε περισσότερο στα νεαρά σε ηλικία άτομα. Όσο μεγαλώνει κανείς το δέρμα αρχίζει και ‘’στεγνώνει’’. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή, στο στρες ή σε γενετική προδιάθεση.  Εσείς που ανήκετε σε αυτόν τον τύπο δέρματος, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ειδικά καλλυντικά προϊόντα αποκατάστασης της φυσικής ισορροπίας της επιδερμίδας σας.

4. Μικτή επιδερμίδα

Χαρακτηριστικά της μικτής επιδερμίδας

 • Είναι λιπαρόστο σημείο του προσώπου, που ονομάζουμε ζώνη Τ, δηλαδή ανάμεσα στο μέτωπο, την μύτη και το πηγούνι. Στα σημεία αυτά συναντάμε μια λιπαρή γυαλάδα.
 • Έχει στα μάγουλα άλλον τύπο επιδερμίδας. Εδώ η επιδερμίδα θεωρείται κανονική προς ξηρή.
 • Εμφανίζει πόρους, που φαίνονται μεγαλύτεροι από το κανονικό, επειδή είναι πιο ανοιχτοί.
 • Τείνει να έχει πιο συχνά ‘’σπασίματα’’ και να ξεφλουδίζει.

Η μικτή επιδερμίδα συνδυάζει 2 διαφορετικούς τύπους μαζί. Την λιπαρή επιδερμίδα και την κανονική, προς την ξηρή θα λέγαμε επιδερμίδα. Όπως καταλαβαίνετε, εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να ενυδατώνετε διαφορετικά τις περιοχές του προσώπου που είναι λιπαρές κι αλλιώς εκείνες που είναι ξηρές. Στην αγορά υπάρχουν ειδικές ενυδατικές κρέμες προσώπου κατάλληλά συνδυασμένες, ώστε να φροντίζουν σωστά το δέρμα σας, αποκαθιστώντας την ισορροπία της υγρασίας που έχετε ανάγκη.

Ενυδατικές κρέμες προσώπου για μικτή / κανονική επιδερμίδα

1. Clinique – Dramatically Different Moisturizing Lotion + Pump

Clinique – Dramatically Different Moisturizing Lotion + Pump ενυδατική προσώπου

Μια ενυδατική λοσιόν απαλής υφής με συστατικά που συμβάλλουν, ώστε η επιδερμίδα να δείχνει πιο νέα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Η ενυδατική κρέμα προσώπου για μικτή / κανονική επιδερμίδα, Dramatically Different Moisturizing Lotion + Pump, που έρχεται στην αγορά από την Clinique, βοηθά στην ενδυνάμωση της υδρο-λιπιδικής ασπίδας της επιδερμίδας, φροντίζοντας να παραμένει περισσότερη υγρασία μέσα της.

2. Estée Lauder  – Daywear Multi-Protection Anti-Oxidant 24h-Moisture Creme SPF 15

Estée Lauder – Daywear Multi-Protection Anti-Oxidant 24h-Moisture Creme SPF 15

Χάρη στο σύμπλεγμα Super Anti-Oxidant Complex, η Daywear Multi-Protection Creme SPF 15, ενυδατική κρέμα προσώπου για μικτή – κανονική επιδερμίδα της εταιρίας, Estée Lauder, καταπολεμά τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης κι ελαττώνει την εμφάνισή τους.

Ενυδατώνει, αναγεννά το δέρμα, αντιμετωπίζει τις λεπτές χαρακτηριστικές γραμμές και τα θαμπά σημεία. Μια 24ωρη ενυδατική, υψηλής απόδοσης, με μη λιπαρή σύνθεση, που ταυτόχρονα προστατεύει από την ακτινοβολία του ήλιου με SPF 15.

Ενυδατικές κρέμες προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα

1. Kiehl’s – Ultra Facial Oil Free Gel-Cream

Kiehl’s – Ultra Facial Oil Free Gel-Cream

Νιώθετε ότι οι κλασικές ενυδατικές είναι βαριές για την δική σας επιδερμίδα κι ότι τα τζελ δεν αρκούν; Θέλετε κάτι ενδιάμεσο; Η ενυδατική κρέμα προσώπου Ultra Facial Oil Free Gel-Cream από την εταιρία Kiehl’s για λιπαρή επιδερμίδα με την ξεχωριστή υφή, ήρθε για να σας δώσει την λύση.

Τα εκχυλίσματα που περιέχει από την ρίζα του φυτού Imperata Cylindrica και Antarcticine είναι αυτά που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο και συγκρατούν την υγρασία για ώρες. Απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας ένα ιδιαίτερο αίσθημα δροσιάς.

2. Frezyderm – Matte Effect Cream

Frezyderm – Matte Effect Cream - Ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα

Μια εξαιρετική ενυδατική, που παρέχει γρήγορη απορρόφηση της λιπαρότητας, προσδίδοντας ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα το οποίο διαρκεί πάνω από 8 ώρες. Ταυτόχρονα με την ενυδάτωση, εξασθενεί  τις πρώτες ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Η ενυδατική κρέμα προσώπου Matte Effect Cream από την εταιρία Frezyderm, είναι oil free και κατάλληλη για λιπαρή επιδερμίδα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κι ως primer, ως βάση του μακιγιάζ σας για να μην αλλοιώνεται.

Ενυδατικές κρέμες προσώπου για αφυδατωμένη επιδερμίδα

1. La Roche-Posay – Hydraphase HA Rich

La Roche-Posay - Hydraphase HA Rich

Μια απίθανη ενυδατική κρέμα που προσφέρει εντατική ενυδάτωση 72 ωρών. Καταπολεμά την εμφάνιση των ρυτίδων, καθιστώντας την επιδερμίδα φωτεινή και λαμπερή. Χάρη στο ιαματικό νερό της La Roche-Posay σε συνδιασμό με υαλουρονικό οξύ από πράσινη βιοτεχνολογία, η κρέμα αυτή ‘’αγκαλιάζει’’ με ένα προστατευτικό μανδύα θρέψης κι ενυδάτωσης το δέρμα και γίνεται ένα με την επιδερμίδα.

Η αίσθηση ενυδάτωσης διαρκεί μέχρι και 72 ώρες κι’ από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα νιώσετε το δέρμα σας πιο λείο και σφριγηλό. Η ενυδατική κρέμα προσώπου Hydraphase HA Rich της La Roche-Posay είναι κατάλληλη για αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα. Μπορεί να βελτίωσει την ενυδάτωση μέσα σε μόλις 30 λεπτά μετά από μία εφαρμογή.

Έχει πλούσια και κρεμώδης υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, πρωί και/ή βράδυ.

2. Biotherm – Life Plankton

Biotherm – Life Plankton Sensitive Balm - Ενυδατική κρέμα προσώπου για αφυδατωμένη επιδερμίδα

Μια ενυδατική, που χωρίς υπερβολές θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι η επιτομή της ενυδάτωσης για την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Χάρη στο θαυματουργό θερμικό πλαγκτόν (Life Plankton) διατηρεί την επιδερμίδα απαλή, δροσερή κι ενυδατωμένη, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έντονη ενυδάτωση, ενώ παράλληλα ηρεμεί και καταπραΰνει τις ερεθισμένες περιοχές.

Η Life Plankton της Biotherm είναι άμεσα απορροφήσιμη κι αφήνει ένα ευχάριστο αίσθημα άνεσης. Το θερμικό πλαγκτόν αποτελείται από 35 ευεργετικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, σάκχαρα, λίπη και ιχνοστοιχεία, που βοηθου΄ν στην αναζωογόνηση και την υγεία του δέρματος του προσώπου. Μπορείτε να την εφαρμόσετε μέρα ή νύχτα, ενώ είναι επίσης κατάλληλη για χρήση στην περιοχή των ματιών.

Ενυδατικές κρέμες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες

1. Vichy – Mineral 89

Vichy – Mineral 89

Το Mineral 89, παρέχει μια πρωτοπόρα καινοτομία, για πρώτη φορά σε συγκέντρωση 89% του ιαματικού μεταλλικού νερού της Vichy, σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης. Ενδυναμώνει, ενυδατώνει το δέρμα, τονώνει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, καθιστώντας την επιδερμίδα πιο ανθεκτική στις εξωτερικές επιθέσεις, όπως είναι η ρύπανση, η κούραση και το στρες.

Το Mineral 89, ενδείκνυται για όλους τους τύπους επιδερμίδας, είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, έχει υδάτινη, λεπτόρευστη υφή και σκοπός του είναι να σας χαρίσει μια λαμπερή επιδερμίδα.

2. Kiehl’s – Ultra Facial Cream

Kiehl’s – Ultra Facial Cream

Μια από τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για όλες τις ηλικιακές ομάδες και για κάθε τύπο δέρματος. Με ανάλαφρη υφή και μη λιπαρή σύνθεση, η Ultra Facial Cream , από την Kiehl’s, προσφέρει 24ωρη προστασία κι ενυδάτωση, κάνοντας την επιδερμίδα σας να φαίνεται και να είναι πιο απαλή, λεία και υγιής από κάθε άλλη φορά.

Περιέχει γλυκοπρωτεΐνη από θαλάσσιους πάγους και ένα έλαιο που προέρχεται από την ελιά, το σκουαλάνιο. Αυτή η νέα σύνθεσή της έχει την δυνατότητα να παρέχει απόλυτη ενυδάτωση ακόμη και στις πιο ξηρές περιοχές της επιδερμίδας του προσώπου σας.

3. Clinique – Moisture Surge 100 Hours Auto-Replenishing Hydrator

Clinique – Moisture Surge 100 Hours Auto-Replenishing Hydrator

Μια από τις καλύτερες αναζωογονητικές ενυδατικές κρέμες- τζελ προσώπου, η οποία βοηθά την επιδερμίδα να ενυδατωθεί από μόνη της, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ναι, η Moisture Surge 100 Hours Auto-Replenishing Hydrator, που έρχεται στην αγορά από την πασίγνωστη Clinique, επιτρέπει στο δέρμα να δημιουργήσει την δική του εσωτερική πηγή υγρασία. ‘’Δουλεύει’’ ασταμάτητα για 72 ώρες, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να είναι κορεσμένη και δροσερή, ακόμα κι αφού πλύνετε το πρόσωπό σας.

Η τεχνολογία αυτόματης αναπλήρωσης, που χρησιμοποιεί καφεΐνη, βοηθά να ξαναξεκινήσει η αντλία νερού της επιδερμίδας και το ενεργό νερό αλόης σε συνεργασία με τα στοιχεία ενυδάτωσης και το υαλουρονικό οξύ έλκει και κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα. Δεν έχει λιπαρή υφή, δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν περιέχει αρώματα.

Ενυδατική κρεμά προσώπου για 20 ετών

Sephora – Nourishing Moisturizer

Sephora - Nourishing Moisturizer

Ενυδατική κρέμα προσώπου ημέρας με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης. Είναι εμπλουτισμένη με 3 αποτελεσματικά συστατικά που προσφέρουν βελτιωμένη ενυδάτωση: 1) φυσικά προβιοτικά από εκχύλισμα αγαύης και κιχωρίου, 2) έλαιο marula και 3) ε΄λαιο αβοκάντο. Η Nourishing Moisturizer θρέφει, αποκαθιστά, μαλακώνει και προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες την επιδερμίδα χάρη στα έλαια που περιέχει. Παρέχει βελτιωμένη ενυδάτωση κατά 27% που μπορεί να διαρκέσεη μέχρι και 8 ώρες.

Η ενυδατική, που έφερε στην αγορά η Sephora, διακρίνεται για την πλούσια απαλή υφή της και την αντοχή της, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση άνεσης της επιδερμίδας χωρίς ίχνη λιπαρότητας. Είναι ιδανική για την ηλικία των 20 ετών, δεν έχει άρωμα και συνίσταται για όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων. Θα σας χαρίσει απλόχερα ένα δέρμα απαλό, λείο, μαλακό κι όμορφο.

Ενυδατική κρεμά προσώπου για 30 ετών

Avène – Dermabsolu

Avène – Dermabsolu

Βασική κρέμα ημέρας για έξτρα τόνωση κι ενέργεια της επιδερμίδας, που συστήνεται για την γενιά των 30 ετών, για δέρμα γεμάτο υγεία. Επαναπυκνώνει το δέρμα, ξαναχαρίζει στον όγκο του προσώπου την ισορροπία του, αναδομεί κι επαναπροσδιορίζει το οβάλ του προσώπου.

Η Dermabsolu, που θα την βρείτε στην αγορά από την Avène, έχει βελούδινη υφή διακριτικά αρωματισμένη, προσφέροντας ένα φιλμ άνεσης στην επιδερμίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ενυδατική κρεμά προσώπου για 40 ετών

Darphin – Exquisage Revelateur Cream

Darphin – Exquisage Revelateur Cream

Αντιγηραντική και μαζί συσφιγκτική ενυδατική κρέμα προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος με 85% συστατικά φυσικής προέλευσης, χωρίς paraben. Κατάλληλη για τη γενιά των 40 ετών, που δυστυχώς η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει την λάμψη της κι οι πρώτες ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ανανεώστε την διάθεσή σας, αναζωογονώντας την επιδερμίδα σας και ανακαλύπτοντας την εσωτερική σας λάμψη με την ενυδατική Exquisage Revelateur Cream της Darphin. Περιέχει προβιοτικά σύσφιξης του δέρματος και το εξαιρετικό σύμπλοκο, CelluVie, τα οποία εξαλείφουν τις λεπτές χαρακτηριστικές γραμμές, γεμίζουν τις ρυτίδες, προστατεύουν κι αναπληρώνουν την υγρασία του δέρματος, επαναφέρουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας

Ενυδατικές κρέμες προσώπου για άντρες

1. Clinique For Men – Water-Gel Hydrating Concentrate

Clinique For Men – Water-Gel Hydrating Concentrate

Μια 24ωρη κρέμα σε μορφή water – gel, με μη λιπαρή σύνθεση, έφερε η Clinique στην αγορά κι απευθύνεται στον αντρικό πληθυσμό. Η πρωτοπόρα τεχνολογία Liquid-Sphere συγκρατεί την υγρασία του δέρματος, συνδυάζοντας ενυδατικά κι αντιοξειδωτικά συστατικά.

Η ενυδατική κρέμα προσώπου για άντρες, Water-Gel Hydrating Concentrate, είναι μια άκρως ελαφριά κρέμα, που την απορροφά πολύ γρήγορα το δέρμα, καταπραΰνει την αντρική επιδερμίδα, μειώνει την ξηρότητα, πολεμά τα σημάδια του άγχους και των περιβαλλοντικών ρύπων, αφήνοντας στο τέλος μια δροσερή αίσθηση. Απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος.

2. Apivita – Men’s Care

Apivita – Men’s Care ενυδατική κρέμα

Ενυδατική κρέμα προσώπου για άντρες κατά των ρυτίδων και της κούρασης. Κατάλληλη και για την ευαίσθητη περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια. Μια ενυδατική που συνδυάζει βιολογικά συστατικά, όπως το κάρδαμο, το ginseng και το έλαιο jojoba, τα αιθέρια έλαια από λεμόνι, κέδρο, φασκόμηλο, με το εκχύλισμα από ρεβίθι, την πρόπολη, το έλαιο αμυγδάλου, την σημύδα, το βιολογικό εκχύλισμα ελιάς, το βιολογικό εκχύλισμα δασικής οξιάς κ.α. 

Η ενυδατική κρέμα προσώπου για άντρες Men’s Care, έρχεται στην αγορά από την Apivita. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, πολεμά την πρόωρη γήρανση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και οι ρύποι, μειώνει τα σημάδια κούρασης, τονώνει κι αναγεννά τα νεκρά κύτταρα, βελτιώνει την σφριγηλότητα της επιδερμίδας, ρυθμίζει την λιπαρότητα, αυξάνει τα ποσοστά υγρασίας στην επιδερμίδα, μειώνει το βάθος των ρυτίδων, δρα κατά των μαύρων κύκλων και των οιδημάτων κάτω από τα μάτια. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικπές, τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες κι εκτός των άλλων τονώνει την ψυχολογία, ενισχύει την συγκέντρωση και διώχνει κατά κάποιον τρόπο το άγχος, και το κυριότερο θα σας χαρίσει την πιο υγιή, απαλή και μαλακή επιδερμίδα, που είχατε ποτέ ονειρευτεί.

10 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για την ενυδάτωση του προσώπου σας

10 tips που θα πρέπει να γνωρίζετε για την ενυδάτωση του προσώπου σας

Η ενυδάτωση είναι το πρώτο βήμα για ένα πρώτα από όλα υγιές πρόσωπο. Είναι το πιο ουσιαστικό βήμα ομορφιάς και καλό θα ήταν, αν δεν το έχετε εντάξει ήδη στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας, να το κάνετε από αυτή τη στιγμή.

Επειδή γίνονται πολλές παρανοήσεις σχετικά με το κομμάτι αυτό της ομορφιάς, εμείς πιο κάτω σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές – TIPS που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για την ενυδάτωση του προσώπου σας.

1. Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι μη διαπραγματεύσιμη, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας. Είναι εσφαλμένη η αντίληψη, που θέλει τα πιο λιπαρά κι ευαίσθητα δέρματα να μην ενυδατώνονται. Αυτό μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Το δέρμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την έλλειψη υγρασίας παράγοντας περισσότερο σμήγμα κι άρα κάνοντας ζημιά στην επιδερμίδα.

Το ξηρό δέρμα, επωφελείται από συστατικά, όπως είναι η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ. Μην το αφήνετε να διψάει! Το ευαίσθητο δέρμα, επωφελείται από τις πλούσιες υπέρ – ενυδατικές κρέμες, που δεν αφήνουν λιπαρότητα. Το λιπαρό δέρμα, χρειάζεται ενυδατική προσώπου, που να εμποδίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος, χωρίς λιπαρές ουσίες. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα, επωφελείται από τις δροσερές ενυδατικές προσώπου, που έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

2. Το περισσότερο, δεν είναι πάντα το καλύτερο

Υπάρχει μια παρανόηση, όσον αφορά την ποσότητα της ενυδατικής κρέμας, που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε. Το ‘’όσο περισσότερο, είναι και καλύτερο’’, δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή. Εάν εφαρμόζετε παχύ στρώμα κρέμας στο πρόσωπό σας, κινδυνεύει να μην απορροφηθεί. Ένας καλός κανόνας για να βάζετε την σωστή ποσότητα, είναι να απλώνετε στο πρόσωπό σας ποσότητα κρέμας, όσο είναι το μέγεθος ενός μπιζελιού.

3. Η ενυδατική σας κρέμα μπορεί να είναι αναποτελεσματική

Χρησιμοποιείτε χρόνια την ίδια ενυδατική προσώπου, αλλά τον τελευταίο καιρό κάτι σας ενοχλεί και δεν έχετε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του παρελθόντος; Μπορεί και να έχετε δίκιο. Πρώτοντα προϊόντα μπορεί να χάσουν για διάφορους λόγους την αποτελεσματικότητά τους και δεύτεροντο δέρμα σας μπορεί κι αυτό να έχει αλλάξει τύπο. Έπειτα μην ξεχνάτε και τον παράγοντα, ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας.

4. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία  του δέρματός σας

Αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η ρετινόλη, το φερουλικό οξύ καθώς και το πράσινο τσάι, μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενυδατική με αντιοξειδωτικά και με σύμπλεγμα πολύτιμων βιταμινών.

5. Ενυδατώστε το πρόσωπό σας και το πρωί και το βράδυ

Η ενυδάτωση του προσώπου είναι σημαντική να γίνεται και το πρωί και το βράδυ. Το πρωί η ενυδατική σας θα πρέπει να έχει παρασκευαστεί με SPF και αντιοξειδωτικά για να προστατεύει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και τους άλλους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το βράδυ η ενυδατική είναι απαραίτητη για την αναπλήρωση των κυττάρων και για υγρασία.

6. Μπορείτε ανάλογα με την εποχή να αλλάζετε την ενυδατική σας κρέμα

Σίγουρα, μπορεί να αγαπάτε την ενυδατική σας κρέμα, αλλά ίσως και να χρειαστεί να την αλλάξετε καθώς αλλάζουν και οι εποχές. Με την αλλαγή του καιρού, αλλάζουν και οι ανάγκες του δέρματός σας. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, προτιμήστε μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα.

7. Μια βραδινή μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση καθώς κοιμάστε

Αν ψάχνετε για επιπλέον ενυδάτωση, αναζητήστε μια καλή μάσκα προσώπου. Μια τέτοια ενυδατική προσώπου με αντιοξειδωτικά, με υαλουρονικό οξύ, ίσως και με έλαιο λεβάντας σίγουρα θα ανανεώσει το δέρμα σας, θα σταθεροποιήσει ή ακόμη και θα μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων.

8. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των σκούρων κηλίδων στο πρόσωπό σας

Αν έχετε σκούρες κηλίδες μια σωστή ενυδατική με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και Ε και με μια απαλή απολεπιστική δράση, μπορεί να συμβάλλει στην εξασθένισή τους, κάνοντας το δέρμα σας να δείχνει πιο νεανικό, ομοιόμορφο και ακτινοβόλο.

9. Η ενυδάτωση του προσώπου, μπορεί να αντισταθμίσει τις λεπτές γραμμές

Η βαθιά ενυδάτωση με το κατάλληλο πάντα προϊόν, που θα περιέχει βιταμίνη Ε, ή και προ-ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος, μπορεί να συμβάλλει, ώστε το δέρμα σας να γίνει πιο σφριγηλό, ενυδατωμένο και λαμπερό με αποτέλεσμα και οι λεπτές γραμμές να αρχίσουν να γίνονται λιγότερο ορατές.

10. Εφαρμόστε την ενυδατική προσώπου σας με αργές χαλαρωτικές κινήσεις μασάζ

Αποφύγετε την εφαρμογή της ενυδατική σας με γρήγορες κινήσεις. Το μασάζ, ακολουθώντας πάντα τη σωστή τεχνική, μπορεί να δώσει μια λαμπερή χροιά στο δέρμα σας. Εφαρμόστε την ενυδατική σας σε με μασάζ σε όλες τις περιοχές του προσώπου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του λαιμού.

7 συχνά λάθη που ίσως κάνετε με την ενυδάτωση του προσώπου σας

7 συχνά λάθη που ίσως κάνετε με την ενυδάτωση του προσώπου σας

Ίσως η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, σας φαίνεται το πιο απλό βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε να αντλήσετε μια ποσότητα κρέμας από την συσκευασία και να την απλώσετε στο πρόσωπό σας. Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα; Θα εκπλαγείτε με πόσα λάθη θα μπορούσατε να κάνετε, όταν πρόκειται για τη χρήση της ενυδατικής κρέμας!

Παρακάτω επισημαίνουμε τα 7 βασικά λάθη ενυδάτωσης, που ίσως διαπράττετε χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

1Ο ΣΦΑΛΜΑ: Δεν χρησιμοποιείτε την ενυδατική προσώπου σας τακτικά

Εάν θέλετε να έχετε συνέχεια ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, δεν αρκεί να χρησιμοποιείτε την κρέμα σας μια φορά στο τόσο ή όποτε το θυμηθείτε. Μην αμελείτε την ενυδάτωσή σας και βάλτε τη μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας σας. Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα κάθε πρωί και κάθε βράδυ, αφού έχει προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός προσώπου.

2ο ΣΦΑΛΜΑ: Δεν είστε ‘’επιμελείς’’ όσον αφορά την ηλιακή προστασία

Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε προϊόντα με ευρύ φάσμα SPF- με τιμή τουλάχιστον 15- κάθε μέρα, ακόμη κι όταν ο καιρός είναι ψυχρός. Μπορεί το δέρμα σας να καεί ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες. Και φυσικά δεν αρκεί ένα μόνο προϊόν προστασίας από τον ήλιο. Αναζητήστε μια ενυδατική με SPF 30. Θυμηθείτε να την εφαρμόζετε 30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι. Χρειάζεται να την ανανεώνεται κάθε 2 ώρες, τουλάχιστον. Η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας από τον ήλιο είναι εξίσου σημαντική. Αποφύγετε την ώρα αιχμής του ήλιου, φορέστε γυαλιά, καπέλο κ.α.

3ο ΣΦΑΛΜΑ: Δεν δίνετε την απαιτούμενη περιοχή στο δέρμα κάτω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών

Γνωρίζετε άραγε ότι η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η πρώτη περιοχή, που δείχνει ορατά σημάδια γήρανσης; Αυτό συμβαίνει, γιατί το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό κι άρα πιο εύθραυστο. Η κρέμα ματιών, αν γίνεται συνεχής η χρήση της, βοηθά στην μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, ρυτίδων και μαύρων κύκλων. Εφαρμόστε την κρέμα σε μικρές κουκίδες γύρω από τα μάτια και συνεχίστε με την ενυδατική σας κρέμα. Εάν δεν έχετε αρχίσει να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών, μην χάνετε άλλο χρόνο.

4ο ΣΦΑΛΜΑ: Εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα προσώπου σε στεγνή επιδερμίδα

Αφού πλύνετε και καθαρίσετε το πρόσωπό σας, το σκουπίζετε καλά με την πετσέτα σας, πριν κάνετε χρήση της ενυδατικής κρέμας; ΛΑΘΟΣ! Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας σε υγρό ακόμη δέρμα, ’’κλειδώνει’’ την υγρασία και πετυχαίνει καλύτερα την ενυδάτωση. Ιδανικά, απλώστε την ενυδατική, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, πριν αυτό στεγνώσει εντελώς.

5ο ΣΦΑΛΜΑ: Πιστεύετε ότι δεν έχετε ανάγκη από ενυδάτωση όταν έχετε λιπαρό δέρμα

Με το να έχετε λιπαρό δέρμα, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε και ανάγκη από ενυδάτωση. Φοβάστε ότι η χρήση ενυδατικής κρέμας σε λιπαρό δέρμα, θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται ακόμη πιο λιπαρή; ΛΑΘΟΣ! Η ενυδάτωση δεν ευθύνεται για την λιπαρότητα. Αντίθετα, εάν αφήσετε το δέρμα σας χωρίς φροντίδα, το ‘’ξεγελάτε’’ κι αυτό αντανακλαστικά παράγει περισσότερο σμήγμα. Ιδανικά η κατάλληλη κρέμα για σας περιέχει υαλουρονικό οξύ και νερό αλόης για παροχή μακροχρόνιας ενυδάτωσης. Εσείς με λιπαρά δέρματα, βρείτε ποια ενυδατική κρέμα σας ταιριάζει και εντάξτε την στην ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας.

6ο ΣΦΑΛΜΑ: Εφαρμόζετε την ενυδατική μόνο στο πρόσωπό σας

Θεωρείτε ότι η ενυδατική σας είναι μόνο για το πρόσωπο; ΛΑΘΟΣ! Χρησιμοποιήστε την κάνοντας απαλό μασάζ και στο λαιμό και στην περιοχή κοντά στο στήθος.

7ο ΣΦΑΛΜΑ: Δεν αποδέχεστε το γεγονός ότι μεγαλώνετε

Δυστυχώς καθώς μεγαλώνετε το δέρμα σας χάνει την σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και την ομοιομορφία του. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι η ενυδατική σας είναι ένας από τους κύριους τρόπους για να διατηρήσετε όσο γίνεται πιο πολύ το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό. Ίσως μεγαλώνοντας θα πρέπει να κάνετε την μετάβαση και να αντικαταστήσετε την ενυδατική σας με μια αντιγηραντική ενυδατική κρέμα προσώπου.


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι Καλύτερες Ενυδατικές Κρέμες Προσώπου (όλοι οι τύποι!)

 • 28 Ιουνίου, 2023, 11:28
  Permalink

  Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή ενυδάτωση για το πρόσωπο μου;

  Σχολιάστε
  • 1 Ιουλίου, 2023, 08:59
   Permalink

   Καλημέρα Αικατερίνη μου!

   Αρχικά πρέπει να βρεις τον τύπο του δέρματος σου (αν δεν ξέρεις πως, ο οδηγός σε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει!).
   Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξεις μια ενυδατική για τον τύπο σου (όλες οι προτεινόμενες είναι δοκιμασμένες).

   Επίσης θα σου πρότεινα να διαβάσεις και την ενότητα “10 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για την ενυδάτωση του προσώπου σας” καθώς θα σε βοηθήσει στην επιλογή σου!

   Ελπίζω να σε κάλυψα!
   Ντίνα

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.