Αποκτήστε Έντονο Μαύρισμα Με Ελαιόλαδο!

Αξιοποιείστε τη δύναμη του ελαιόλαδου για έντονο κι ασφαλές μαύρισμα!

Αρχικά σε αυτό το άρθρο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο ελαιόλαδο για μαύρισμα. Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο για προστασία από τον ήλιο, είτε ξεκουράζεστε σε μια ξαπλώστρα είτε κάνετε ηλιοθεραπεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οφέλη από το ελαιόλαδο για το μαύρισμα. Αντιθέτως έχει πολλά οφέλη για το δέρμα! Μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε μια υγιή λάμψη στο δέρμα και ένα όμορφο μαύρισμα, ακόμη και να επιταχύνει τη διαδικασία μαυρίσματος. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο με ασφάλεια και υπευθυνότητα, αυτό μπορεί να αποτελέσει το γρήγορο μέσο και εισιτήριο για ένα πανέμορφο και λαμπερό μαυρισμένο δέρμα. Ας αρχίσουμε λοιπόν να το χρησιμοποιούμε!

Τι υπάρχει στο ελαιόλαδο;

Το ελαιόλαδο αποτελείται κυρίως από λίπη. Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο περιέχει:

 • Θερμίδες: 119
 • Λίπος: 13,50gm
 • Υδατάνθρακες: 0
 • Κορεσμένα λίπη: 2gm
 • Ίνες: 0
 • Πρωτεΐνη: 0
 • Βιταμίνη Ε:1,8 mg
 • Βιταμίνη Κ: 8,1 μικρογραμμάρια

Σημειώστε πόσα λίγα κορεσμένα λίπη βρίσκουμε στο ελαιόλαδο, σε αντίθεση με τα λίπη, που προέρχονται από ζωικές πηγές ή βαριά επεξεργασμένα φυτικά έλαια. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι μια σούπερ τροφή και αποτελείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από πολυακόρεστα λίπη. Αυτά τα ‘’καλά’’ λίπη, που όλοι οι ειδικοί σας ενθαρρύνουν να καταναλώνετε στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα, είναι επίσης τα ίδια που το καθιστούν τόσο ευεργετικό για το δέρμα. Κάθε μέρα η επιδερμίδα σας δυστυχώς εκτίθεται σε μυριάδες επιβλαβείς παράγοντες. Δεν είναι μόνο η ηλιακή ακτινοβολία, που μπορεί να προκαλέσει ζημιές. Η ρύπανση, οι τοξικές χημικές ουσίες στα ρούχα, ακόμη και το μακιγιάζ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να αποβεί ερεθιστικό. Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες, οι οποίοι και καθορίζουν την υγεία του δέρματός σας είναι οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες;

Γιατί η χρήση ελαιόλαδου είναι τόσο σημαντική στο μαύρισμα;

Μπορείτε να φανταστείτε και να απεικονίσετε τις ελεύθερες ρίζες ως κομμένα κομμάτια ενός ολόκληρου μορίου. Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ αντιδραστικές και θέλουν απεγνωσμένα να γίνουν μέρος του συνόλου ξανά. Δυστυχώς, όταν επιλέγουν να αντιδράσουν με τα κύτταρα και τις πρωτεΐνες του σώματός μας, τα πράγματα γίνονται λίγο δύσκολα. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Αυτός είναι κι ένας από τους κύριους παράγοντες της γήρανσης του δέρματος, ιδιαίτερα της πρόωρης γήρανσης. Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ευεργέτη κατά τα άλλα ήλιο είναι αυτή που κάνει το δέρμα σας να μαυρίζει. Ωστόσο, παράγει επίσης ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα. Και εδώ έρχεται να κάνει την δουλειά του το ελαιόλαδο! Τα πολυακόρεστα λίπη στο ελαιόλαδο είναι υπέροχα στη συλλογή ελεύθερων ριζών. Εξουδετερώνουν αυτά τα επιβλαβή στοιχεία και προστατεύουν το δέρμα σας. Δεν είναι περίεργο ότι το ελαιόλαδο έχει χρησιμοποιηθεί για λόγους ομορφιάς και το έχει λατρέψει ο τομέας της αισθητικής, για όσο χρονικό διάστημα μπορεί να καταγράψει η ιστορία! Με λίγα λόγια, το ελαιόλαδο μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ σας επιτρέπει ταυτόχρονα να αποκτήσετε κι ένα πολύ όμορφο μαύρισμα!

Πώς μοιάζει το μαύρισμα που είναι ασφαλές;

Πώς μοιάζει το μαύρισμα που είναι ασφαλές;

Πολλοί δερματολόγοι λένε πως το ασφαλές μαύρισμα είναι το τεχνητό μαύρισμα. Η άποψη αυτή μάλλον δεν είναι ακριβώς αληθινή. Το τεχνητό μαύρισμα κρύβει πίσω του πολλούς κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θανατηφόρες αλλεργικές αντιδράσεις. Επειδή οι συσκευές τεχνητού μαυρίσματος περιέχουν βαριές χημικές ουσίες, πολλές γυναίκες τελικά επιλέγουν να τις αποφύγουν και να ακολουθήσουν πιο ‘’φυσικές’’ μορφές μαυρίσματος. Δυστυχώς το υπεριώδες φως εξακολουθεί να είναι καρκινογόνο κι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαυρίσματος εκθέτετε τον εαυτό σας σε κινδύνους. Το κλειδί είναι να διαχειριστείτε και να αποτρέψετε αυτές τις βλάβες όσο το δυνατό περισσότερο. Το ασφαλές μαύρισμα ξεκινά με το SPF. Είναι η ώρα να ασχοληθούμε με κάτι που όλοι πιστεύουμε πως γνωρίζουμε καλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε!

Γνωρίστε τα δεδομένα του δείκτη προστασίας του αντηλιακού σας, SPF

Ο δείκτης προστασίας SPF αποτελεί το κριτήριο μέτρησης των ιδιοτήτων προστασίας του αντηλιακού. Είναι δηλαδή μια αξιόπιστη μέτρηση της προστασίας του ανθρώπινου δέρματος από τις ακτίνες UVB. Για παράδειγμα, εάν έχετε SPF 50, μόνο 1 στις 50 ακτίνες, που παράγουν ηλιακά εγκαύματα φτάνουν στο δέρμα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Οι UVA ακτίνες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, εκτός κι αν είναι εντελώς αόρατες. Δεν προκαλούν όμως εγκαύματα, αλλά μπορούν να καταστρέψουν το DNA των κυττάρων. Οι ακτίνες UVB από την άλλη μεριά, είναι αυτές, που οφείλονται και προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Το καταστρεμμένο DNA, είναι παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος και γι’ αυτό είστε υποχρεωμένοι να προστατεύεστε και από τις ακτίνες UVA και από τις ακτίνες UVB. Η χρήση αντηλιακών ευρέος φάσματος είναι η καλύτερη λύση, καθώς τα αντηλιακά αυτά συνήθως ελέγχουν τουλάχιστον τις περισσότερες, αν όχι όλες τις ακτίνες UVA. Το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι δύο από τα πιο κοινά και συνηθισμένα συστατικά που αποτρέπουν τις ζημιές από την UVA ακτινοβολία.

Ελαιόλαδο για μαύρισμα. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρήσης του;

Ορισμένοι ιστότοποι και ακόμη και έντυπα περιοδικά προτείνουν τη χρήση ελαιολάδου αντί για αντηλιακό για μαύρισμα. Η προτροπή αυτή είναι εντελώς ανεύθυνη! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε για ένα μαύρισμα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα που, πριν καν εντοπίσετε το πρόβλημα, υπάρχουν μεταστάσεις. Μόλις η αρρώστια εξαπλωθεί, μπορεί πολύ πιο δύσκολα να εντοπιστεί κι αυτή η επισήμανση δεν έχει σκοπό να σας πανικοβάλλει, παρά μόνο να σας αφυπνίσει και να σας κάνει πιο υπεύθυνους. Εάν, ανήκετε στην κατηγορία που χρησιμοποιεί τεχνητές συσκευές μαυρίσματος και χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο, ή κάποιο άλλο λάδι γι’ αυτό το θέμα, επανεξετάστε το. Γιατί; Γιατί το μαύρισμά σας θα έχει ένα ανομοιόμορφο, άνισο κι ανομοιογενές αποτέλεσμα, το δέρμα σας θα αρχίσει να μοιάζει σπασμένο και γερασμένο κι αυξάνετε δραματικά τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Το πιο συνεσταλμένο, θα ήταν να εφαρμόζετε ελαιόλαδο αντί για αντηλιακό την άνοιξη και το φθινόπωρο. Και δεν αναφερόμαστε στο αντηλιακό του προσώπου εδώ, το οποίο θα πρέπει να φοράτε κατά την διάρκεια όλου του έτους. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι πιο λεπτή κι ευαίσθητη, πράγμα που σημαίνει ότι διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης, εάν δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο. Αλλά βέβαια, μπορείτε κάλλιστα με ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε λίγο ελαιόλαδο στους ώμους, τα πόδια και στην περιοχή του ντεκολτέ, όταν είστε έξω. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι βοηθητικά το ελαιόλαδο συμβάλλει στο μαύρισμα του δέρματός σας, παρέχει κάποια προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες και θα σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι και πιο λαμπεροί. Επιπλέον είμαστε όλοι πολύ ευαίσθητοι στην έλλειψη βιταμίνης D. Κάποιοι έχουν έλλειψη χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρίψετε την χρήση της αντηλιακής κρέμας. Απλά σημαίνει πως στους μη καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να σας βλέπει και λίγο ο ήλιος. Επιλέγοντας το έξτρα αγνό και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στη θέση του συνηθισμένου αντηλιακού, ο φυσικός αυτός θησαυρός σας δίνει αυτή την επιπλέον βιταμίνη D ενισχύοντας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Χρήση ελαιόλαδου για ομοιόμορφο χρώμα δέρματος

Η κύρια χρήση του ελαιολάδου για το μαύρισμα δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το αντηλιακό. Το ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε καλύτερα το δέρμα σας για το μαύρισμα και μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας να κρατήσει το μαύρισμα περισσότερο. Ένας αγαπημένος τρόπος για να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο είναι μέσα σε scrub ζάχαρης. Προετοιμάστε σωστά το μαύρισμά σας, κάνοντας πρώτα ένα γρήγορο τρίψιμο στο ντους.

Πώς θα φτιάξετε το ιδανικό scrub;

Scrub με ελαιόλαδο

Ο πιο απλός τρόπος παρασκευής είναι αναμίξετε απλή λευκή ή μαύρη ζάχαρη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις μετά το ντους και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το αγνό ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τη ζάχαρη θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος και θα σας διευκολύνει να μαυρίσετε.

Μπορείτε να υιοθετήσετε και τη χρήση του ελαιόλαδου και μετά τις διακοπές σας. Πώς; Βγαίνοντας από το ντους, τρίψτε καλά το σώμα σας με ζεστό ελαιόλαδο. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα σας θα παραμένει συνεχώς ενυδατωμένο. Αυτό θα σας βοηθήσει επιπλέον να διατηρήσει η επιδερμίδα σας ένα όμορφο κι ομοιογενές χρώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αν θέλετε δοκιμάστε να αναμίξετε και κάποια αιθέρια έλαια στο ελαιόλαδό σας. Χωρίς αμφιβολία τη συνταγή θα την πάτε σε άλλα επίπεδα! Δοκιμάστε για παράδειγμα την προσθήκη μερικών σταγόνων από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Σίγουρα θα σας βοηθήσει μετά το βραδινό σας μπάνιο να χαλαρώσετε, να διώξετε την κούραση της μέρας που προηγήθηκε και να απομακρύνετε όλες τις σκέψεις, τα άγχη και το στρες που σας βασανίζει. Το έλαιο λεβάντας έχει και το επιπρόσθετο πλεονέκτημα, ότι απωθεί τα κουνούπια, οπότε τις καλοκαιρινές νύχτες σας απαλλάσσει κι από έναν ενοχλητικό εχθρό.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την χρήση του ελαιόλαδου για μαύρισμα

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα υπάρχει ένας σωστός κι ένας λανθασμένος τρόπος χρήσης. Το ελαιόλαδο δεν απέχει από τον κανόνα αυτόν. Υπάρχουν σωστοί και μη σωστοί τρόποι χρήσης του ελαιόλαδου για ένα μαύρισμα με ασφάλεια.

Παρακάτω θα δούμε τι κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Τι κάνουμε:

 1. Ενημερωθείτε για τους κινδύνους, που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς προστασία.
 2. Μάθετε τι σημαίνει SPF και επιλέξετε ένα αντηλιακό με έξυπνο τρόπο.
 3. Αποφύγετε τα κρεβάτια μαυρίσματος, ειδικά εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μόνο λάδι για προστασία από τον ήλιο.
 4. Δοκιμάστε πριν ξεκινήσετε να μαυρίζετε μια σωστή απολέπιση στο σώμα σας.
 5. Κρατήστε το δέρμα σας σε βέλτιστη κατάσταση ενυδατώνοντας το συχνά και χρησιμοποιώντας λάδι, τρίβοντας το σώμα σας μετά το ντους, ακόμη κι αφού επιστρέψετε από τις διακοπές σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε μαυρισμένοι για περισσότερο χρόνο και θα αποτρέψει επίσης τη γήρανση του δέρματος από την έκθεση στο υπεριώδες φως.
 6. Αγαπήστε το φυσικό μαύρισμά του σώματος σας! Δεν μπορούν όλες οι επιδερμίδες να αποκτήσουν αυτό το ελκυστικό σκούρο μαύρισμα. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Είστε όμορφοι, όπως είστε. Ένα υπερβολικό μαύρισμα δεν αξίζει να σας βάλει στον κίνδυνο απόκτησης κάποιας μορφής καρκίνου.

Τι δεν κάνουμε:

 1. Μη θεωρείτε δεδομένο ότι το φυσικό είναι και το υγιές. Ακόμα κι αν υπάρχουν χημικά συστατικά στα αντηλιακά, είναι 100 φορές προτιμότερα από τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
 2. Δεν βγαίνετε στον ήλιο χωρίς καμιά απολύτως προστασία. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο μόνο ως αντηλιακό, εάν πρόκειται να βγείτε για μικρό χρονικό διάστημα. Μια ολόκληρη μέρα στην παραλία δεν είναι ένα σύντομο χρονικό διάστημα!
 3. Δεν χρησιμοποιείτε κρεβάτια μαυρίσματος. Συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από την πραγματική σας ηλικία. Δεν αξίζει ούτε το ρίσκο, ούτε τον κόπο!

Ελαιόλαδο για μαύρισμα: Συμπέρασμα

Ενώ η χρήση του ελαιόλαδου προσφέρει άπειρα οφέλη στο δέρμα, δεν μπορεί, όπως είναι αντιληπτό να αντικαταστήσει το αντηλιακό για μια πλήρη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Παρόλα αυτά, εάν το χρησιμοποιήσετε υπεύθυνα και με έξυπνο τρόπο θα έχετε ένα όμορφο κι ασφαλές μαύρισμα.


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.