Καστορέλαιο στις βλεφαρίδες – Τα πάντα για τις ευεργετικές ιδιότητες του!

Τι είναι το καστορέλαιο;

Το καστορέλαιο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός. Είναι γνωστό αλλιώς και με τις ονομασίες ρητινέλαιο, ρετσινόλαδο και κικινέλαιο και φημίζεται για τις αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες του, επειδή είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ, οξύ που αποτελεί και το βασικό συστατικό του καστορέλαιου με ποσοστό σχεδόν 95% , Ricinoleic Acid, ενώ είναι πλουσιότατο σε ωμέγα – 9 λιπαρά οξέα και σε βιταμίνες, ειδικά βιταμίνη Ε. Η τελευταία λειτουργεί σαν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δεν επιτρέπει στις βλεφαρίδες να πέσουν, καθώς επίσης είναι και πολύτιμος αρωγός για την αποκατάσταση των ζημιών στα θυλάκια των τριχών.

Γι’ αυτό και το καστορέλαιο με το σπαθί του αποτελεί πλέον βασικό συστατικό πολλών φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και καλλυντικών προϊόντων ομορφιάς, όπως είναι οι  κρέμες για την τόνωση της τριχοφυΐας και οι αντιγηραντικές κρέμες. Έχει έναν υπο-κίτρινο χρωματισμό και σχεδόν είναι άοσμο. Διακρίνεται για τη χαμηλή μοριακή του μάζα πράγμα που σημαίνει ότι έχει και την ικανότητα να εισέρχεται στην επιδερμίδα, διαπερνώντας το εξωτερικό της μέρος, την κεράτινη, όπως λέγεται η εν λόγω στοιβάδα.

Το καστορέλαιο είναι αδιαμφισβήτητα  ένα θαυμάσιο φυτικό έλαιο παλαιότερα πιο γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε δερματικές κυρίως παθήσεις κι ως αναλγητικό, σήμερα πασίγνωστο και δημοφιλές για την προσφορά του στην ανάπτυξη κι ενδυνάμωση των βλεφαρίδων, των μαλλιών, και των φρυδιών.

Καστορέλαιο και η ανάπτυξη των βλεφαρίδων

Πόσους και ποιους τύπους καστορέλαιου συναντάμε;

Υπάρχουν 2 τύποι καστορέλαιου που χρησιμοποιούνται για την ομορφιά.

 1. Το πιεσμένο κρύο καστορέλαιο, που έχει διαυγές χρωματισμό.
 2. Το μαύρο καστορέλαιο της Τζαμάικας, το οποίο έχει καφέ σκούρο χρώμα. Αυτός ο τύπος έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι προτιμότερος για τα προϊόντα ομορφιάς, αλλά στην ουσία και οι δύο τύποι έχουν κοινές ιδιότητες και κάλλιστα δρουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων.

Πώς θα δείτε αν είστε αλλεργικοί στο καστορέλαιο;

Πώς θα δείτε αν είστε αλλεργικοί στο καστορέλαιο

Αρχικά καλό θα ήταν μια μέρα πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία στις βλεφαρίδες σας με το καστορέλαιο να τοποθετούσατε μια μικρή ποσότητα του φυτικού ελαίου σε κάποιο άλλο σημείο του δέρματός σας, για παράδειγμα στο χέρι σας. Εάν το δέρμα σας δεν εκδηλώσει κανέναν ερεθισμό και καμιά αλλεργική αντίδραση, τότε θα μπορέσετε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε το λάδι στις βλεφαρίδες σας.

Είναι το καστορέλαιο ασφαλές για τις βλεφαρίδες;

Γενικά το καστορέλαιο θεωρείται ένα εύκολο στη χρήση, ασφαλές κι ακίνδυνο σκεύασμα. Στην περίπτωση που σας απασχολεί ήδη κάποια πάθηση των οφθαλμών ή έχετε υπερευαίσθητα μάτια, θα ήταν πιο συνετό να πάρετε τη γνώμη του οφθαλμιάτρου σας πριν ξεκινήσετε τη χρήση του καστορέλαιου στις βλεφαρίδες σας.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ξεκινήσετε τη θεραπεία των βλεφαρίδων σας με το καστορέλαιο είναι το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο.

Πώς θα κάνετε σωστή χρήση του καστορέλαιου στις βλεφαρίδες σας;

Ακολουθήστε τα πιο κάτω βήματα για την σωστή χρήση του καστορέλαιου στις βλεφαρίδες σας.

 1. Βεβαιωθείτε ότι οι βλεφαρίδες σας είναι απολύτως καθαρές, χωρίς ακαθαρσίες και κανένα υπόλειμμα από μακιγιάζ.
 2. Βάλτε λίγες σταγόνες, -1 με 2 είναι αρκετές – από το καστορέλαιο σε ένα βαμβάκι, σε μια μπατονέτα ή σε ένα καθαρό βουρτσάκι από μια παλιά σας μάσκαρα και περάστε μια στρώση κατά μήκος της κορυφής της γραμμής των βλεφαρίδων σας. Φροντίστε να μην μπει καθόλου έλαιο στο μάτι σας. Μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ερεθιστικό. Σε περίπτωση που έρθει το καστορέλαιο σε επαφή με τους οφθαλμούς σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
 3. Κοιμηθείτε με το καστορέλαιο κι αφήστε να κάνει τη δουλειά του να θρέψει, να τονώσει, να πυκνώσει και να μακρύνει τις βλεφαρίδες, σας όσο εσείς κοιμάστε.
 4. Ξεπλύνετε το πρωί με νερό ή με το αγαπημένο σας προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ.

Πως το καστορέλαιο συμβάλλει στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων;

Παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι το καστορέλαιο βοηθά στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων, ωστόσο το ρικινελαϊκό οξύ που περιέχει και αναφέραμε πιο πάνω είναι αυτό το συστατικό που μπορεί και συνδέεται με κάποιο τρόπο και βοηθάει στην αύξηση της τριχοφυΐας και στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα από την χρήση του;

Ο μόνος τρόπος για να δείτε στην πράξη τα θεαματικά αποτελέσματα που μπορεί να σας δώσει το καστορέλαιο όσον αφορά την ανάπτυξη των βλεφαρίδων σας είναι να μην παραλείπετε την θεραπεία σας, να σας γίνει ρουτίνα και να την ακολουθείτε πιστά με θρησκευτική θα λέγαμε ευλάβεια κάθε βράδυ.

Για μια πρώτη εκτίμηση θα χρειαστεί να περιμένετε από 3 έως 6 μήνες για να αναπτυχθούν οι βλεφαρίδες σας και να παρατηρήσετε τις πρώτες αλλαγές στην όψη, στην μορφή, στο πάχος και στο μήκος τους και γενικότερα στη συνολική τους εμφάνιση.

Αν κάνετε υπομονή χωρίς να έχετε ξοδέψει πολλά χρήματα ακολουθώντας άλλες εναλλακτικές, και κάνετε συστηματική χρήση αυτού του θαυματουργού φυτικού ελαίου, θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το πόσο υγιείς, πυκνότερες και μακρύτερες μπορεί να γίνουν οι βλεφαρίδες σας.

Ποιο είναι το καλύτερο καστορέλαιο για τις βλεφαρίδες;

Natura και Laboratoire Altho – Βιολογικά Καστορέλαια για τις βλεφαρίδες

Εμείς σας προτείνουμε τα Α ποιότητας καστορέλαιο που μπορείτε να βρείτε εδώ. Κάνετε on line την αγορά σας, εύκολα και γρήγορα κι αποκτήστε το θαυματουργό αυτό λάδι σε πολύ προνομιακή τιμή. Βάλτε το καστορέλαιο στη ζωή σας και χαρίστε χωρίς δεύτερη σκέψη στον εαυτό σας λαμπερό και υγιές βλέμμα με ακαταμάχητες φυσικές βλεφαρίδες, φωτεινή επιδερμίδα και πλούσια μαλλιά.

Το προϊόν αποτελείται από 100% συστατικά φυσικής προέλευσης, πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά με αναζωογονητικές και ‘’θεραπευτικές’’ ιδιότητες.

Να φροντίζετε πάντα στις αγορές σας να συνδυάζετε την καλή τιμή με την ποιότητα του προϊόντος που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ και ταυτόχρονα θα σας χαρίσουν απλόχερα τις ευεργετικές ιδιότητές του καστορέλαιου. Ακόμα το σκέφτεστε;

4 σπιτικά serum για τις βλεφαρίδες φτιαγμένα από καστορέλαιο

Το καστορέλαιο εκτός από μόνο του μπορείτε κάλλιστα να το συνδυάσετε και με άλλα φυσικά συστατικά για να φτιάξετε το δικό σας serum για τις βλεφαρίδες.

Παρακάτω σας προτείνουμε 4 διαφορετικά Serum για μακριές, φυσικές και υγιείς βλεφαρίδες με βασικό συστατικό φυσικά το καστορέλαιο.

Serum από καστορέλαιο, γλυκερίνη και αβγό

Serum από καστορέλαιο, γλυκερίνη και αβγό

Υλικά που θα χρειαστείτε.

 • Λίγες σταγόνες καστορέλαιο
 • 2 σταγόνες γλυκερίνης
 • 2 σταγόνες από το ασπράδι ενός αβγού

Τρόπος παρασκευής.

 • Σε ένα μικρό μπουκαλάκι ρίξτε μερικές σταγόνες καστορέλαιο. Προσθέστε δυο σταγόνες γλυκερίνης και δυο σταγόνες από το ασπράδι του αβγού. Ανακατέψτε το μίγμα σας και με μια μπατονέτα απλώστε το σπιτικό σας serum στις άνω και κάτω βλεφαρίδες. Μπορείτε να το κρατήσετε στις βλεφαρίδες σας για κάποιες ώρες και μετά να το ξεπλύνετε ή να το κρατήσετε σε όλη τη διάρκεια του βραδινού σας ύπνου και να το βγάλετε το πρωί.

Serum από καστορέλαιο κι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Serum από καστορέλαιο κι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο

Τρόπος παρασκευής:

 • Σε ένα μικρό δοχείο ρίχνετε τα παραπάνω λάδια σας κι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχουν αναμιχθεί πλήρως. Πάλι με μια μπανοτέτα ή με ένα βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα, όπως εσείς βολεύεστε καλύτερα, εφαρμόστε τον ορρό στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες σας. Το επόμενο πρωί θα εκπλαγείτε με το πόσο υγιείς θα δείχνουν!

Serum από καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο

Serum από καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 • 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο
 • 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

Τρόπος παρασκευής:

 • Επίσης σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο βάλτε τα έλαιά σας κι αναμίξτε τα πολύ σχολαστικά. Χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι καθαρό από την μάσκαρά σας κι απλώστε το προϊόν κατά μήκος των βλεφαρίδων σας. Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε την θεραπεία σας από το προηγούμενο βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί μόλις ξυπνήσετε.

Serum από καστορέλαιο, έλαιο καρύδας και βαζελίνη

Serum από καστορέλαιο, έλαιο καρύδας και βαζελίνη

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 • 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο.
 • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας.
 • 2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη.

Τρόπος παρασκευής:

 • Σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση βαζάκι προσθέστε τα παραπάνω υλικά και ανακατέψτε τα μεταξύ τους πολύ καλά. Εφαρμόστε το μίγμα με ένα βαμβακάκι στις άνω και κάτω βλεφαρίδες και αφαιρέστε το επόμενο πρωί με νερό ή μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ.

Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.