Μάθετε τα πάντα για τα Εξτένσιον Βλεφαρίδων!

Τι είναι τα εξτένσιον (extension) βλεφαρίδων;

Θέλετε να αποκτήσετε όψη ακαταμάχητη; Έχετε μικρές, αδύναμες, άχρωμες βλεφαρίδες κι ονειρεύεστε και ζηλεύετε τις εντυπωσιακές βλεφαρίδες και το λάγνο, σέξυ βλέμμα των μεγάλων σταρ; Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα μόνιμα εξτένσιον βλεφαρίδων!

Είναι μια τεχνική που απευθύνεται στις γυναίκες κατά κανόνα, κατά την οποία οι βλεφαρίδες μακραίνουν κατά 2 και 3 φορές κι αποκτούν πολύ περισσότερο όγκο και πυκνότητα. Τα εξτενσιονς τοποθετούνται τρίχα τρίχα πάνω ακριβώς στην φυσική πραγματική τρίχα, σαν προέκταση της αληθινής βλεφαρίδας για να μην φαίνεται το αποτέλεσμα ψεύτικο και κάπως υπερβολικό και αφύσικο.

Ποια είδη εξτένσιον κυκλοφορούν στην αγορά;

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι εξτένσιον βλεφαρίδων.

 1. Συνθετικό.
 2. Μετάξι.
 3. Φυσική τρίχα βιζόν.

Ποια τοποθετούνται τα εξτένσιον βλεφαρίδων;

Για την τοποθέτηση των εξτένσιον θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 1. Ξαπλώνετε χαλαρά και κλείνετε πάντα τα μάτια σας.
 2. Ο ειδικός καθαρίζει λεπτομερώς όλη γενικά την περιοχή γύρω από τα μάτια σας με μια ειδική λοσιόν.
 3. Οι εξτένσιον βλεφαρίδες τοποθετούνται μία μία πάνω στις δικές σας. Μπορεί να τοποθετηθούν και τρεις τρεις ακόμα και τέσσερις  με τις νέες μεθόδους 3D και 4D αντιστοίχως. Μπορούν να τοποθετηθούν κι 6 βλεφαρίδες, χωρίς να επιβαρυνθούν καθόλου οι φυσικές. Τα εξτένσιον τοποθετούνται μισό με ένα χιλιοστό από τη ρίζα για να μην εμποδίζεται ο κύκλος της ζωής τους.

Η ειδική τεχνίτρια σε συνεννόηση με εσάς θα κρίνει ποιο είναι το σωστό μήκος και η πυκνότητα ανάλογα με τη φυσική σας τρίχα. Για την πρώτη τοποθέτηση μην ξεχάσετε να πάτε χωρίς μακιγιάζ κι αν είστε χρήστης φακών επαφής, χωρίς τους φακούς σας,

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε βήμα βήμα πως γίνεται η εφαρμογή των εξτένσιον στις βλεφαρίδες.

Πόση ώρα διαρκεί η επίσκεψη;

Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου από 1,5 ώρα και μπορεί να φτάσει έως και τις 3 ώρες, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να κάνετε. Απαιτείται μία επίσκεψη σε ειδικό τεχνικό.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει 2 με 3 μήνες. Χρειάζεται όμως τουλάχιστον κάθε 3 εβδομάδες να κάνετε συντήρηση των βλεφαρίδων σας. Γιατί επιβάλλεται η συντήρησή τους; Γιατί οι βλεφαρίδες σας ακόμη και μετά την εφαρμογή των εξτένσιον αναπτύσσονται, ‘’ζουν’’,  αναπνέουν κανονικά κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που χρειάζονται συντήρηση.

Ποιοι οι κίνδυνοι των εξτένσιον βλεφαρίδων;

Ένας κύριος κίνδυνος από τη συχνή χρήση των εξτένσιον βλεφαρίδων είναι η επιβλαβής επίδραση που μπορεί να έχουν στις ήδη υπάρχουσες βλεφαρίδες σας. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα στα θυλάκια της τρίχας, τα οποία ευθύνονται για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των κανονικών σας βλεφαρίδων και κατά συνέπεια αυτές να αρχίζουν να αδυνατούν και στο τέλος να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα ξηροφθαλμίας.

Επιπλέον κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν από τα εξτένσιον των βλεφαρίδων είναι:

 • Κάποια λοίμωξη του κερατοειδούς χιτώνα ή και
 • Κάποια λοίμωξη του βλεφάρου.
 • Υπεραιμία στους οφθαλμούς.
 • Έλκος του επιπεφυκότα.

Η προσκόλληση ξένων βλεφαρίδων μπορεί ακόμη να προκαλέσει:

 • Κάποιου είδους απώλειας των βλεφαρίδων είτε προσωρινή ή και πιο μόνιμη.
 • Αλλεργίες.
 • Τραυματισμούς.
 • Πρήξιμο στην περιοχή των βλεφάρων.
 • Έντονο κνησμό.

Η κακή χρήση της κόλλας, η λάθος ποσότητα και η μη ποιοτική κόλλα που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία της συγκόλλησης των τριχών μπορεί επίσης να κρύβει κινδύνους για τα μάτια σας. Αυτή, ίσως να περιέχει φορμαλδεΰδη και χημικές ουσίες, οι οποίες υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι υπεύθυνες για τυχόν ερεθισμούς και αλλεργικά επεισόδια. Σε πιο σοβαρές περιστάσεις μιλάμε και για αλωπεκία. Άλλες φορές μπορεί πάνω στην κόλλα να έχουν προσκολληθεί παθογόνα μικρόβια και να σας παρουσιαστεί κάποιου είδους μόλυνσης στα μάτια.  Όταν όμως η κόλλα είναι ελεγμένη και ποιοτική, δεν προκαλεί κανέναν ερεθισμό. Ωστόσο κατά τη διαδικασία θα πρέπει να έχετε κλεισμένα πολύ καλά τα μάτια σας, να παραμένετε ακίνητη για να αποφύγετε την είσοδο ποσότητας της μέσα σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες φλεγμονές.

Κάποιες άλλες επιπρόσθετες επιπλοκές:

 • Τραύμα από τις λαβίδες.
 • Κακή αντίδραση σε διαλύτες που κάνει χρήση ο ειδικός κατά τη διαδικασία αφαίρεσης των εξτένσιον.
 • Η παράβλεψη κάλυψης των βλεφαρίδων -άνω και κάτω-,  από τον τεχνικό με αποτέλεσμα να κολλήσουν αυτές μεταξύ τους.

Κατά τα άλλα πρόκειται για μια τεχνική, η οποία είναι ασφαλής και ακίνδυνη και για τις φυσικές βλεφαρίδες και για τα μάτια σας. Η διαδικασία της πρώτης φοράς καθώς και της συντήρησης είναι ασφαλέστατη και καθόλου επίπονη.

ΠΡΟΣΟΧΗ.

 • Επιλέξτε βλεφαρίδες με μήκος και πυκνότητα στα πλαίσια της λογικής. Μην ξεχνάτε ότι προσθέτετε ένα επιπλέον βάρος που πιέζει τα μάτια σας. Το μεγαλύτερο μήκος των βλεφαρίδων θα πρέπει να είναι το ένα τρίτο του πλάτους του οφθαλμού σας.
 • Εμπιστευτείτε μόνο ειδικούς που εξειδικεύονται στην επέκταση των βλεφαρίδων. Κάνετε μια έρευνα για τους επαγγελματίες πριν πάτε να κάνετε επέκταση των βλεφαρίδων σας. Ένας μη πιστοποιημένος επαγγελματίας μπορεί να σας κάνει κακή τοποθέτηση ή να μην τηρήσει αυστηρά τους κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και να εμφανίσετε αλλεργίες και μάλιστα σοβαρές στην πολύ ευαίσθητη περιοχή των οφθαλμών σας.

Πώς γίνεται η συντήρηση των εξτένσιον βλεφαρίδων σας;

Συντήρηση των εξτένσιον βλεφαρίδων

Στις 15 μέρες ή το πολύ στις 3 εβδομάδες θα πρέπει να επισκεφτείτε το σαλόνι ομορφιάς ή την ειδική τεχνίτριά σας για τη συντήρηση των καινούργιων βλεφαρίδων σας.

Στη διαδικασία αυτή η ειδικός τοποθετεί με την μέθοδο πάλι τρίχα τρίχα στα κενά, καινούργια εξτένσιον, γιατί ενδεχομένως κάποια από τα πρώτα ή έπεσαν ή έφυγαν από πιθανό τρίψιμο στα μάτια.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε μετά κι από την διαδικασία αυτή είναι για 2 ώρες να μην ρίξετε καθόλου νερό στην περιοχή και να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο γαλάκτωμα που περιέχει λάδι, γιατί το λάδι έχει την ικανότητα να λιώνει την κόλλα.

Πώς μπορείτε να  συντηρήσετε τα εξτένσιον βλεφαρίδων σας στο σπίτι;

Αρχικά τις δυο πρώτες μέρες θα πρέπει να φροντίσετε να μην πέσει νερό στα μάτια σας. Αποφύγετε επίσης την σάουνα και τα ατμόλουτρα.

Όταν πέσετε για ύπνο να έχετε στο νου σας να μην ακουμπούν οι  βλεφαρίδες στο μαξιλάρι σας.

Να μην κάνετε χρήση ελαιωδών προϊόντων, όπως είναι τα γαλακτώματα και τα διφασικά λάδια στην περιοχή των ματιών σας. Για το ντεμακιγιάζ χρησιμοποιείστε προϊόντα που θα έχουν σαν βάση τους το νερό, όπως είναι τα σαπούνια και οι αφροί. Οι κινήσεις σας κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ φροντίστε να είναι ήπιες και μαλακές.

Αποφεύγετε να εφαρμόζετε τις κρέμες των ματιών σας κοντά στις βλεφαρίδες σας.

Προσπαθήστε να μην ασκείτε καμία πίεση στις βλεφαρίδες σας.

Αν χρησιμοποιείτε και μάσκαρα, φροντίστε αυτή να μην είναι αδιάβροχη. Εδώ θα βρείτε μία λίστα με τις καλύτερες μάσκαρες στην αγορά.

Με ποιον τρόπο αφαιρούνται από τον ειδικό οι εξτένσιον βλεφαρίδες σας;

Τα εξτένσιον βλεφαρίδων μπορούν να αφαιρεθούν με 3 μόλις βήματα:

 • Αφού ξαπλώσετε και κλείσετε τα μάτια σας η τεχνίτρια θα εφαρμόσει το αφαιρετικό ειδικό υγρό πάνω στις βλεφαρίδες σας, στην ρίζα της πραγματικής σας τρίχας.
 • Για 15 λεπτά θα πρέπει να είστε ακίνητες με κλειστά τα μάτια για να μην υπάρξει κίνδυνος νε μπει το αφαιρετικό υγρό μέσα σε αυτά.
 • Μετά το δεκαπεντάλεπτο η ειδικός χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι, θα χτενίσει τις τρίχες προς τα πάνω για να φύγουν, να ξεκολλήσουν τα εξτένσιονς. Με τη διαδικασία αυτή, αν ακολουθηθεί κατά γράμμα δεν υπάρχει κανένας φόβος φθοράς της φυσικής σας τρίχας.

Που μπορώ να βρώ εξτένσιον βλεφαρίδων σε προσφορά;

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα extension βλεφαρίδων σας από το διαδίκτυο σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την λιανική τιμή. Εμείς αναλύσαμε και συγκεντρώσαμε αυτές που θεωρούμε τις καλύτερες ψεύτικες βλεφαρίδες που κυκλοφορούν στην αγορά.


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.