Τοποθέτηση και αφαίρεση βλεφαρίδων με 5 πολύ απλά βήματα!

Αν θέλετε να έχετε ένα σαγηνευτικό βλέμμα χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε έντονο μακιγιάζ, οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα μπορούσαν να γίνουν το αγαπημένο σας ‘’αξεσουάρ’’ και να ολοκληρώσουν τη συλλογή με τα καλλυντικά σας. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες σίγουρα θα σας χαρίσουν ένα εκθαμβωτικό βλέμμα, αρκεί να επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς και να γνωρίζετε πώς τοποθετούνται και αφαιρούνται με σωστό τρόπο, χωρίς να προκαλέσετε κανέναν ερεθισμό στα μάτια σας.

Για ποιους λόγους να επιλέξετε ψεύτικες βλεφαρίδες;

Παραθέτουμε πιο κάτω μερικές περιπτώσεις όπου η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων είναι αναγκαία.

 • Αν η περίσταση απαιτεί ένα αδιάβροχο μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα ή eyeliner και θα έχετε ένα εντυπωσιακό βλέμμα. Θα μπορέσετε να συγκινηθείτε ή να βραχείτε χωρίς να έχετε κανένα άγχος μήπως λερωθεί το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ.
 • Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που βαριούνται εύκολα και επιθυμούν να αλλάζουν συχνά εικόνα, δοκιμάστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες για ένα αποτέλεσμα πιο ‘’δραματικό’’ και καταπλήξτε τους πάντες με το όχι μονότονο μακιγιάζ σας.
 • Εάν θέλετε να δυναμώσετε τις δικές βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε ψεύτικες. Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν στην αγορά ψεύτικες βλεφαρίδες οι οποίες και περιέχουν έλαια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να ενδυναμώνουν τις πραγματικές βλεφαρίδες σας.
 • Εάν έχετε κάποια φωτογράφηση ή είστε καλεσμένες σε μια γιορτή, σε ένα event, κάπου που γνωρίζετε ότι θα σας τραβήξουν πολλές φωτογραφίες. Μπορεί οι ψεύτικες βλεφαρίδες από πολύ κοντινή απόσταση να φαίνονται πάνω σας σαν ξένα σώματα, στις φωτογραφίες όμως δείχνουν το βλέμμα σας ιδιαίτερα ελκυστικό.

Τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων με 5 απλά βήματα

Αν αναρωτιέστε πως να βάλετε μόνοι σας ψεύτικες βλεφαριδες, παρακάτω σας περιγράφουμε αναλυτικά και με πολύ απλό τρόπο βήμα προς βήμα πως γίνεται η σωστή τοποθέτηση.

Βήμα 1

Πριν ακόμα ανοίξετε την συσκευασία και τις βγάλετε για χρήση, σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη, τοποθετείστε την άκρη της μύτης σας στη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ποια είναι η αριστερή και ποια η δεξιά μεριά. Πολλές φορές η πληροφορία αυτή παραλείπεται από τους κατασκευαστές και δεν αναγράφεται στο κουτί.

Τοποθετείστε την άκρη της μύτης σας στη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ποια είναι η σωστή πλευρά των ψεύτικων βλεφαρίδων.

Βήμα 2

Όταν πιάνετε με τα χέρια σας τις ψεύτικες βλεφαρίδες οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι πολύ ήρεμες. Προτιμήστε να τις κρατάτε από τις εξωτερικές γωνίες. Στο εσωτερικό τμήμα η κόλλα δεν είναι τόσο δυνατή, οπότε η περίπτωση να ξεκολλήσουν είναι πιο πιθανή. Το προτιμότερο βέβαια για πιο μεγάλη ασφάλεια είναι να τις βγάζετε από την συσκευασία τους με ένα τσιμπιδάκι που χρησιμοποιείτε για να βγάζετε τα φρύδια σας. Εάν θελήσετε να κόψετε μήκος από τις ψεύτικες βλεφαρίδες θα πρέπει να τις αφαιρέσετε με ένα καθαρό ψαλιδάκι από τα τουφάκια της εξωτερικής γωνίας.

Κρατήστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες από τις εξωτερικές γωνίες

Βήμα 3

Τοποθετείστε την κόλλα σε όλο το μήκος των ψεύτικων βλεφαρίδων. Ξεκινήστε από την μία γωνία και φτάστε ως την άλλη. Πριν τις εφαρμόσετε στα μάτια σας κάνετε υπομονή και περιμένετε για μερικά δευτερόλεπτα.

Τοποθετείστε την κόλλα σε όλο το μήκος των ψεύτικων βλεφαρίδων.

Βήμα 4

Στη συνέχεια κρατήστε προσεκτικά τις ψεύτικες βλεφαρίδες με το τσιμπιδάκι για να υπολογίσετε το ακριβές μέρος τοποθέτησής τους. Προσέξτε να μην τις κολλήσετε στο ακριβές σημείο που ξεκινούν οι φυσικές σας βλεφαρίδες γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος ερεθισμού των ματιών σας.

Βήμα 5

Χαμηλώστε τα μάτια σαν να κοιτάτε κάτω και πιέστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στην άκρη, στο κέντρο και στο τέλος.

Πιέστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στην άκρη, στο κέντρο και στο τέλος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να ενώσεις τις πραγματικές βλεφαρίδες με τις ψεύτικες χρησιμοποιείστε μάσκαρα. Η μάσκαρα θα σπρώξει τις ψεύτικες βλεφαρίδες προς τα πίσω. Χρησιμοποιείστε το ειδικό ψαλιδάκι σαν βοηθητικό μέσο για να κολλήσουν οι φυσικές με τις ψεύτικες βλεφαρίδες και να σταθεροποιηθούν.

Για να ενώσεις τις πραγματικές βλεφαρίδες με τις ψεύτικες χρησιμοποιείστε μάσκαρα.

Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε σωστά τα extension βλεφαρίδων.

Αφαίρεση ψεύτικων βλεφαρίδων με 3 απλά βήματα

Βήμα 1

Χρησιμοποιείστε μπατονέτες, βουτήξτε τις στο καθαριστικό ή στο ντεμακιγιάζ σας και τρίψτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες προς τα κάτω για να μην τις φθείρετε και τις καταστρέψετε, αλλά και για να μην προκαλέσετε ερεθισμούς στα μάτια σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο, όπως έλαιο καρύδας ή και αμυγδαλέλαιο. Σταδιακά αυτές θα αρχίσουν να πέφτουν από μόνες τους. Φυσικά αν τις βγάλετε με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε. 

Βήμα 2

Αφού τις βγάλτε από τα μάτια σας ξεβγάλετε την κόλλα από μέσα χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας.

Βήμα 3

Βάλετε σε ένα μπολάκι ζεστό νερό και λίγη ποσότητα από το καθαριστικό σας, αφήστε τις για κάποια λεπτά και στη συνέχεια δώστε τους το χρόνο που πρέπει για να στεγνώσουν πολύ καλά και κατόπιν αποθηκεύστε τις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφαιρέστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες από τα μάτια σας πριν τη μάσκαρα ή το eyeliner, αν έχετε χρησιμοποιήσει και μετά τη σκιά.

Ακολουθεί βίντεο όπου μπορείτε να δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αφαίρεσης των ψεύτικων βλεφαρίδων από τα μάτια σας.

Ποια είδη ψεύτικων βλεφαρίδων κυκλοφορούν στην αγορά;

Θα βρείτε πολλά είδη ψεύτικων βλεφαρίδων στην αγορά:

 1. Βλεφαρίδες φτιαγμένες από τρίχες ανθρώπων, από τρίχες ζώων ή και από συνθετικές ίνες. Έχετε λοιπόν να επιλέξετε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες.
 2. Κυκλοφορούν στην αγορά διάφορες βλεφαρίδες όσο αφορά το μήκος και την πυκνότητά τους. Θα βρείτε ψεύτικες βλεφαρίδες μακριές, πιο κοντές, πολύ πυκνές, όχι και τόσο πυκνές και βλεφαρίδες που συνδυάζουν διάφορα είδη τριχών.
 3. Μπορείτε να προμηθευτείτε τις ενιαίες, ψεύτικες δηλαδή βλεφαρίδες σε μια σειρά, τις ατομικές, αυτές δηλαδή που είναι τρίχα τρίχα και τα  λεγόμενα τουφάκια.
 4. Οι ψεύτικες μαγνητικές βλεφαρίδες χωρίς κόλλα είναι ένα άλλο είδος, που έχουν αρχίσει να το προτιμούν πολλές γυναίκες. Πώς γίνεται η τοποθέτησή τους; Αυτό το είδος περιλαμβάνει δυο διαφορετικές σειρές ψεύτικων βλεφαρίδων, τις οποίες καλείστε να τοποθετήσετε πάνω και κάτω από τις φυσικές σας βλεφαρίδες και κολλούν μεταξύ τους, όχι με τη βοήθεια κάποια κόλλας, αλλά ενός μαγνήτη. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεστε σταθερό χέρι για να πετύχετε την τέλεια ευθυγράμμιση και κατά συνέπεια το τέλειο αποτέλεσμα.
 5. Εάν ενδιαφέρεστε για πιο μόνιμα αποτελέσματα θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την περίπτωση των extensions. Είναι γνωστά στην αγορά ως οι μόνιμες ψεύτικες βλεφαρίδες που η διάρκειά τους υπολογίζεται περίπου στους τρεις ολόκληρους μήνες. Αυτές οι βλεφαρίδες χαρίζουν ένα πιο φυσικό, ‘’γήινο’’ βλέμμα.
 6. Εάν πάλι ανήκετε στις τολμηρές που θέλουν να ξεχωρίζουν στο πλήθος με το βλέμμα τους και αναζητάτε πιο grande εμφανίσεις κυκλοφορούν ψεύτικες βλεφαρίδες σε διάφορα σχέδια. Με γκλίτερ, ακόμη και με φτερά, με ό,τι τέλος πάντων μπορεί να βάλει η φαντασία σας.
 7. Υπάρχουν πολύ φθηνές βλεφαρίδες που μπορεί η τιμή τους να ξεκινά από 3 και 5 ευρώ και πολύ πιο ακριβές. Εσείς αυτό που θα ελέγξετε είναι το υλικό κατασκευής τους, όχι τόσο η τιμή και το πώς ταιριάζουν στο δικό σας σχήμα ματιών.

Πόσο διαρκούν οι ψεύτικες βλεφαρίδες πάνω στα μάτια;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για τις ώρες που μπορείτε να κρατάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στα μάτια σας. Το πόσο θα διαρκέσουν πριν ξεκολλήσουν εξαρτάται και από την ποιότητα αλλά και από την ποσότητα της κόλλας που θα χρησιμοποιήσετε. Εάν επιθυμείτε να έχετε ψεύτικες βλεφαρίδες για πολλές ώρες μπορείτε να προμηθευτείτε ξεχωριστά την κόλλα τους.

Πως να επιλέξετε ψεύτικες βλεφαρίδες που να σας ταιριάζουν

Επειδή κυκλοφορούν πολλά είδη ψεύτικων βλεφαρίδων στην αγορά, καλό θα ήταν να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες λαμβάνοντας υπόψη τις πιο κάτω εισηγήσεις.

 • Εάν τα μάτια σας είναι μικρά, ο σκοπός είναι να τους δώσετε μήκος. Επομένως οι ψεύτικες βλεφαρίδες που θα επιλέξετε είναι σωστότερο να είναι πυκνές στο τελείωμά τους.
 • Εάν έχετε μεγάλα μάτια, καλό είναι να αποφύγετε τις πολύ εντυπωσιακές βλεφαρίδες, γιατί μάλλον το αποτέλεσμα θα φανεί ψεύτικο.
 • Εάν τα μάτια σας είναι κουκουλωτά, οι καλύτερες για εσάς βλεφαρίδες είναι οι ενιαίες και οι κοντές στο μήκος τους.
 • Εάν τα μάτια σας είναι βαθουλωτά, εφαρμόστε βλεφαρίδες με πιο μεγάλο στη μέση μήκος.
 • Εάν τα μάτια σας έχουν μια κλίση προς τα κάτω, το προτιμότερο να επιλέξετε βλεφαρίδες, οι οποίες είναι πιο μακριές στις εξωτερικές γωνίες των οφθαλμών, για να δίνουν την εντύπωση ανόρθωσης των ματιών σας.
 • Εάν τα μάτια σας προεξέχουν, το καλύτερο για εσάς να ισορροπήσετε τις πάνω βλεφαρίδες με μια σειρά ενιαία στις κάτω.
 • Εάν τα μάτια σας είναι κοντά το ένα στο άλλο, αναζητήστε ψεύτικες βλεφαρίδες με πιο μακριές τρίχες στις εξωτερικές γωνίες.
 • Εάν τα μάτια σας έχουν κάποια σημαντική απόσταση μεταξύ τους, προτιμήστε αντίστοιχα βλεφαρίδες με μακριές τρίχες στις εσωτερικές γωνίες, δίνοντας έμφαση στο κέντρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Όταν αποφασίσετε να φορέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες μην παρασυρθείτε και θυμηθείτε ότι εσείς θα πρέπει να καθορίζετε το σχήμα τους και κατ’ επέκταση και το τελικό σχήμα που θα πάρουν τα μάτια σας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αν σας φαίνονται υπερβολικές και πολύ μακριές κόψτε τις απλά με ένα μικρό ψαλιδάκι.
 • Μην κοιτάτε μόνο την τιμή, όταν αγοράζετε ψεύτικες βλεφαρίδες. Αυτές που είναι ακριβές δεν σημαίνει πάντα πως είναι και οι πιο ποιοτικές. Αυτό που θα έχετε υπόψη σας θα πρέπει οι καινούργιες ψεύτικες βλεφαρίδες σας να είναι οι ιδανικές για το δικό σας και μόνο σχήμα ματιών.

Εάν δεν είστε σίγουρες ποιες βλεφαρίδες να προτιμήσετε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες ψεύτικες βλεφαρίδες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Φωτογραφίες: cosmopolitan.com


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.