Αποκτήστε τα Τέλεια Φρύδια – Οδηγός Σωστής Περιποίησης!

Ποιο σχήμα φρυδιού κολακεύει το δικό σας σχήμα προσώπου;

Έχετε σταθεί ποτέ μπροστά από έναν καθρέφτη κι αναρωτηθήκατε τι είναι αυτό που θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει ακόμα πιο λαμπερό; Μήπως να δοκιμάζατε ένα άλλο μακιγιάζ ή μήπως τα φρύδια σας δεν είναι αναλόγως διαμορφωμένα, έτσι ώστε να κολακεύουν το σχήμα του προσώπου σας; Όπως ακριβώς όλα τα κουρέματα και τα χτενίσματα δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους των προσώπων, το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα φρύδια.

Το να σχηματίσετε τα φρύδια σας θέλει δεξιότητα. Πρέπει να γνωρίζετε τις γωνίες και τις αναλογίες του προσώπου σας. Όταν διαμορφώνετε τα φρύδια σας θα πρέπει να είναι απολύτως ισορροπημένα και συμμετρικά. Στο άρθρο αυτό θα γνωρίσουμε καλύτερα τα σχήματα των φρυδιών, που θα δείχνουν υπέροχα στο σχήμα του δικού σας προσώπου. Μην ξεχνάτε πως το σωστό σχήμα και το σωστό πάχος φρυδιών κάνουν όλη τη διαφορά για ένα φωτεινό πρόσωπο.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σχήμα φρυδιού για το πρόσωπό σας;

Μάθετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Να γνωρίσετε ποιο ακριβώς είναι το σχήμα του προσώπου σας! Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και βρείτε σε ποιον τύπο προσώπου ανήκετε. Έχετε πρόσωπο στρογγυλό, τετράγωνο, οβάλ, μακρόστενο, ή μήπως το πρόσωπό σας είναι σε σχήμα ρόμβου ή καρδιάς; Όλα τα σχήματα φρυδιών δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα. Κι αφού δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε το σχήμα του προσώπου σας, φτιάξτε σωστά το σχήμα των φρυδιών σας.

Τώρα που γνωρίζετε το σχήμα του προσώπου σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Ποιο σχήμα φρυδιού είναι το κατάλληλο για το δικό σας πρόσωπο; Ποια σχήματα φρυδιών πρέπει να δοκιμάσετε και ποια να αποφύγετε;

Φρύδια για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Φρύδια για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Εάν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, το μέτωπό σας είναι το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου σας και σας διακρίνει ένα μυτερό και στενό πηγούνι. Μπορείτε να ‘’εκμεταλλευτείτε’’ τα φρύδια σας για να φέρετε σε μια ισορροπία τις αναλογίες σας. Έτσι το μέτωπό σας θα φαίνεται μικρότερο και το πηγούνι σας λιγότερο απότομο. Τα στρογγυλά φρύδια είναι αυτά που θα δώσουν μια όμορφη έμφαση στα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς. Προτείνουμε, επίσης ένα ελαφρώς σχηματισμένο φρύδι με μια ελαφριά καμπύλη, που θα σας δώσει μια φυσική εμφάνιση. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα φρύδια σας πιο μικρά σε μήκος και κοντά για να επιστήσετε την περιοχή στο μέσο του προσώπου.

Διάσημες που έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι η Scarlett Johansson, Naomi Campbell, Halle Berry.

Διάσημες που έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι η Scarlett Johansson, Naomi Campbell, Halle Berry

Φρύδια για τετράγωνο πρόσωπο

Φρύδια για τετράγωνο πρόσωπο

Τα τετραγωνισμένα πρόσωπα έχουν καθορισμένες και ισχυρές γωνίες, με μια τετράγωνη γνάθο, που είναι ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό. Το σαγόνι και το μέτωπό σας βρίσκονται στην ίδια απόσταση. Για να σας ταιριάζουν και να σας κολακεύουν τα φρύδια κρατήστε τα γωνιακά, έτσι ώστε να μην έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με το φυσικό σχήμα του προσώπου. Ένα φρύδι με χαμηλό τόξο και μέτριο πάχος θα σας ταίριαζε επίσης πολύ. Μια ανυψωμένη καμάρα και η επιμήκυνση της ουράς, θα βοηθήσουν, ώστε το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο μακρύ. Σίγουρα δεν θέλετε ένα φρύδι που να είναι πολύ λεπτό ή πολύ παχύ, γιατί αυτό θα μετριάσει τα δυνατά χαρακτηριστικά σας. Το ιδανικό σχήμα φρυδιού, που μπορείτε να επιλέξετε εσείς με τετράγωνο πρόσωπο, είναι το επίπεδο φρύδι για να τονίσει ακόμη πιο πολύ το σχήμα του προσώπου σας. Ένα στρογγυλεμένο φρύδι σε κάποιες θα ταίριαζε σε κάποιες δεν θα κολάκευε και τόσο τα πανέμορφα χαρακτηριστικά σας.

Διάσημες με τετράγωνο πρόσωπο είναι η Keira Knightley, Olivia Wilde, Angelina Jolie.

Διάσημες με τετράγωνο πρόσωπο είναι η Keira Knightley, Olivia Wilde, Angelina Jolie

Φρύδια για στρογγυλό πρόσωπο

Φρύδια για στρογγυλό πρόσωπο

Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, σίγουρα θα σας χαρακτηρίζει κι ένα μαλακό και καμπυλωτό πηγούνι. Τα ζυγωματικά θα είναι το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου και το πρόσωπό σας θα είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο και μακρύ. Ο ιδανικότερος τρόπος για να αναδείξετε ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι να κρατήσετε το φρύδι μαλακό κι ελαφρώς καμπυλωμένο. Προσθέτοντας ύψος στο τόξο του φρυδιού κι επιπλέον μήκος στις ουρές, θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου προσώπου. Δημιουργήστε, λοιπόν ψηλά και τοξωτά φρύδια. Αν δεν είναι του γούστου σας η απότομη καμάρα, τότε επιλέξτε ένα πιο μαλακό σχήμα. Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι θα ήταν λάθος επιλογή το στρογγυλό σχήμα φρυδιών, γιατί αυτό θα έκανε το πρόσωπό να φαίνεται ακόμη πιο στρογγυλό.

Διάσημες που έχουν στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι η Mila Kunis, Emma Stone, Cameron Diaz.

Διάσημες που έχουν στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι η Mila Kunis, Emma Stone, Cameron Diaz

Φρύδια για μακρόστενο πρόσωπο

Φρύδια για μακρόστενο πρόσωπο

Ένα μακρόστενο ή ορθογώνιο πρόσωπο έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα τετράγωνο πρόσωπο μόνο που το μακρόστενο πρόσωπο είναι πιο μακρύ από ότι φαρδύ. Στόχος σας είναι το πρόσωπό σας να δείχνει λίγο πιο στρογγυλό. Επίπεδα φρύδια με μια ελαφριά καμπύλη προς τα κάτω ή και καθόλου καμπύλη, θα μείωνε το μήκος του προσώπου σας. Αν θέλετε τα πιο κολακευτικά φρύδια για το δικό σας σχήμα προσώπου, σας προτείνουμε να προσθέσετε μήκος στο τέλος του φρυδιού σας και να κρατάτε τα φρύδια σας μακριά από το μέτωπο, καθώς αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ενός φαρδύτερου μετώπου. Βέβαια, ένα γωνιακό σχήμα φρυδιού θα απογείωνε τα φυσικά γωνιακά χαρακτηριστικά σας.

Διάσημες με μακρύ πρόσωπο είναι η Lucy Liu, Kelly Rowland, Gisele Bundchen.

Διάσημες με μακρύ πρόσωπο είναι η Lucy Liu, Kelly Rowland, Gisele Bundchen

Φρύδια για πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου

Φρύδια για πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου

Εάν το πρόσωπό σας έχει το σχήμα του διαμαντιού τότε έχετε σίγουρα δυνατά, έντονα και φαρδιά ζυγωματικά. Τα πρόσωπα που έχουν σχήμα ρόμβου φαίνονται καλύτερα, αν υιοθετήσουν ένα πιο γραμμικό σχήμα φρυδιού. Αν έχετε τέτοιο σχήμα να αποφεύγετε σίγουρα τις ψηλές καμάρες, που μπορεί να υπερβάλλουν το μήκος του προσώπου σας. Ένα πιο επίπεδο σχήμα φρυδιών είναι το ιδανικό για να αναδείξετε τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Διάσημες που το πρόσωπό τους έχει το σχήμα του ρόμβου είναι η Mallika Sherawat, Shakira, Serena Williams.

Διάσημες που το πρόσωπό τους έχει το σχήμα του ρόμβου είναι η Mallika Sherawat, Shakira, Serena Williams

Φρύδια για μεγάλο μέτωπο

Φρύδια για μεγάλο μέτωπο

Για εσάς με μεγάλο μέτωπο προτείνουμε να κρατάτε τα φρύδια σας όσο το δυνατό πιο γεμάτα και φυσικά και να αφαιρείτε απλά τις ‘’αδέσποτες’’ και πλεονάζουσες τρίχες. Τα πρόσωπα με μεγάλο μέτωπο, μπορούν να ισορροπήσουν απλά με το σωστό στυλ των φρυδιών, λένε οι ειδικοί. Το μόνο που έχετε να κάνετε να γεμίσετε τα φρύδια σας και να βουρτσίσετε τις τρίχες προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό τζελ ρύθμισης των φρυδιών.

Φρύδια για πρόσωπο με μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Φρύδια για πρόσωπο με μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Εάν τα μάτια σας έχουν αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και επιθυμείτε να εμφανίζονται πιο κοντά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε να παίξετε με το σχήμα των φρυδιών σας. Μην φοβηθείτε να υπερβάλλετε και να υπερτονίσετε την γωνία της έναρξης του φρυδιού σας. Τα φρύδια σας θα πρέπει να ξεκινούν παράλληλα με την εσωτερική γωνία του ματιού. Ακολουθήστε το πιο κάτω κόλπο. Τοποθετείστε στη γέφυρα της μύτης σας το δάχτυλό σας, στο κέντρο των φρυδιών σας για να μετρήσετε με τον τρόπο αυτό τη φυσική απόσταση των φρυδιών σας. Προσοχή, ένα μεγάλο κενό εδώ θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν ακόμα πιο μακριά το ένα από το άλλο και καθόλου ισορροπημένα. Με το να φέρετε τα μάτια σας πιο κοντά, θα δώσετε στο πρόσωπό σας λίγο περισσότερη διάσταση και θα τραβήξετε την προσοχή στο κέντρο του προσώπου.

Φρύδια για πρόσωπο με μεγάλη μύτη

Φρύδια για πρόσωπο με μεγάλη μύτη

Εάν ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που θεωρούν ότι έχουν μεγάλη μύτη και θέλετε να κάνετε κάτι για να αλλάξει αυτό, σας έχουμε τη λύση. Τονίστε τα φρύδια σας και κάντε αυτά αντί για την μύτη σας το κέντρο του προσώπου σας. Τολμήστε μια ψηλή καμάρα κι ένα ζωηρό γεμάτο φρύδι. Σίγουρα, αν κάνετε τα βλέμματα να στραφούν στο φρύδι σας θα εξισορροπήσει η εμφάνισή σας. Ένας άλλος τρόπος –τρικ για να κάνετε την μύτη σας να φαίνεται πιο μικρή είναι να φέρετε τα φρύδια σας πιο κοντά. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Πάρτε το αγαπημένο σας μολύβι και γεμίστε τα φρύδια σας μετρώντας από την κοιλότητα της μύτης κατευθείαν στο αρχικό τμήμα του φρυδιού.

16 βήματα για να αποκτήσετε τα τελειά φρύδια

1. Μην τα αγγίζετε

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν τη συνήθεια να ‘’πειράζουν’’ σε τακτά χρονικά διαστήματα τα φρύδια τους. Και πριν καν το καταλάβουν έχουν καταλήξει με μια λεπτή γραμμή και περίεργο σχήμα. Αφήστε τα φρύδια σας να μεγαλώσουν και πειράξτε τα μετά από 6 εβδομάδες. Βέβαια, στο διάστημα που μεσολαβεί μπορείτε να αφαιρείτε τις περιττές τρίχες, αλλά να μην πειράζετε το σχήμα. Πριν τους δώσετε ένα νέο, καθαρό σχήμα, αφήστε τα να γεμίσουν και να μεγαλώσουν ωραία.

2. Ξεκινήστε την σωστή ώρα της μέρας

Πάντα να ασχολείστε με τα φρύδια σας, όσο ακόμα υπάρχει το φυσικό φως της ημέρας. Ακόμα καλύτερα σταθείτε κοντά σε κάποιο παράθυρο με πολύ φυσικό φως. Έτσι μπορείτε να δείτε τις τρίχες και τις ατέλειες καλύτερα. Αλλιώς θα καταλήξετε με περιττές τρίχες και ίσως με κάποιο λάθος στο σχήμα τους. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ένα καθρέφτη, που σας επιτρέπει να βλέπετε το πρόσωπό σας από κάθε γωνία. Ένας καθρέφτης με μεγεθυντικό φακό είναι ο ιδανικός.

3. Προσδιορίστε το σχήμα του περιγράμματος των φρυδιών σας

Εντοπίστε το φυσικό σχήμα του φρυδιού σας. Είναι από τη φύση τους τα φρύδια σας στρογγυλά; Έχουν από μόνο τους μια απότομη καμάρα; Οι τρίχες δείχνουν προς διάφορες κατευθύνσεις; Μόλις εντοπίσετε το φυσικό σχήμα του φρυδιού σας, μπορείτε να επιλέξετε και ποιο σχήμα θα λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό με αυτό που έχετε ήδη.

4. Προσδιορίστε το σχήμα του προσώπου σας

Εάν για παράδειγμα το σχήμα του προσώπου σας είναι ωοειδές και μακρύ, ένα ίσιο φρύδι θα μπορούσε να βοηθήσει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο λαμπερό. Εάν το πρόσωπό σας είναι πιο στρογγυλό, δοκιμάστε να σχηματίσετε μια απότομη καμάρα στο φρύδι για να προσθέσετε κάποια γωνία. Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς μπορεί να απογειωθούν, αν επιλέξουν φρύδια με καμπύλες.

5. Καθαρίστε την περιοχή

Προετοιμάστε το δέρμα σας καταλλήλως. Κατά την απομάκρυνση των φρυδιών, μπορεί να υπάρξει και λίγο αίμα. Εφαρμόστε λίγο οινόπνευμα και καθαρίστε με ένα βαμβάκι στην περιοχή. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε με οινόπνευμα και το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας.

6. Λιπάνετε την περιοχή

Το ξέρατε πως, αν χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο, από αυτά που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας, θα προετοιμάσετε τα θυλάκια της τρίχας για να βγει αυτή πιο εύκολα; Τι σας εξασφαλίζει αυτό; Ότι θα τραβήξετε την τρίχα από την ρίζα της και δεν θα βγάλετε απλά ένα τμήμα της.

7. Βρείτε το σημείο εκκίνησης, το τόξο και το τελικό σημείο

Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι φρυδιών προσδιορίστε την αρχή, την αψίδα και το τελικό σημείο σχηματισμού των φρυδιών σας. Τα φρύδια σας θα πρέπει να ξεκινούν από το ίδιο σημείο με το ρουθούνι σας. Περάστε το μολύβι στην άκρη της ίριδας και περάστε ξανά στη γωνία του ματιού σας. Εκεί θα πρέπει και να σταματήσει το φρύδι σας.

8. Σχηματίστε – γεμίστε τα φρύδια σας με ένα μολύβι

Πριν αρχίσετε να βγάζετε τα φρύδια σας, σχεδιάστε την μορφή που έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να έχουν με ένα μολύβι φρυδιών. Θα σας βοηθήσει το κόλπο αυτό πάρα πολύ για να βρείτε πιο εύκολα τα σημεία που πρέπει να αφαιρέσετε τις τρίχες.

9. Ξεκινήστε να βγάζετε τα φρύδια σας

Να θυμάστε πάντα να αγοράζετε ένα ποιοτικά καλό τσιμπιδάκι φρυδιών. Αυτό είναι και το βασικό σας εργαλείο. Συνήθως τα τσιμπιδάκια που είναι λίγο πιο ακριβά είναι και πιο ποιοτικά. έχουν εξαιρετική κλίση και πιο έντονη μύτη. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα μπορείτε να τραβάτε και να βγάζετε τις τρίχες από την ρίζα τους. Αλλιώς, αν βγάζετε τμήμα της τρίχας, τα φρύδια σας θα φαίνονται σαν αγκάθια.

10. Ώρα για ένα trim

Χρησιμοποιείστε μια βούρτσα spoolie, βουρτσάκι για να χτενίζετε τα φρύδια σας προς τα πάνω. Με ένα ψαλιδάκι κόψτε κάθε τρίχα ξεχωριστά, αποφεύγοντας να κάνετε τα φρύδια σας να μοιάζουν σαν μια ευθεία γραμμή. Εάν τα φρύδια σας είναι ιδιαίτερα μακριά, θα πρέπει να το κάνετε τμηματικά. Μην ξεχνάτε τις άκρες.

11. Αφαιρέστε τα έξτρα fuzzies με το razor shaping

Δεν έχετε τελειώσει ακόμη! Με ένα ‘’ξυράφι διαμόρφωσης’’ καθαρίστε όλες τις τριχούλες, που είναι πολύ μικρές και δεν καταφέρατε να τις βγάλετε με το τσιμπιδάκι. Μετακινώντας από το μέτωπό σας προς τα κάτω, έχοντας την λεπίδα παράλληλα με το φρύδι σας, καθαρίστε τις εναπομείνασες τριχούλες ακριβώς πάνω από το φρύδι και ανάμεσα στα φρύδια καθώς και ανάμεσα στο φρύδι και στα μάτια. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Χωρίς αποτρίχωση έχετε ένα πεντακάθαρο φρύδι.

12. Εφαρμόστε μια κρέμα στην περιοχή

Αφού τελειώσατε με τις παραπάνω διαδικασίες εφαρμόστε στην περιοχή μια κρέμα ή λοσιόν για να ηρεμήσετε το δέρμα σας.

13. Γεμίστε τα φρύδια σας με την απόχρωση της επιλογής σας

Τελειώσατε. Τα καταφέρατε. Ώρα να γεμίσετε τα κενά των φρυδιών σας με το αγαπημένο σας χρώμα. Η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μια πιο σκούρα απόχρωση για την εξωτερική λεπτή γραμμή και μια πιο ανοιχτόχρωμη για την ευρύτερη περιοχή κοντά στην μύτη σας. Με τον τρόπο αυτό θα προσθέσετε ένα μικρό περίγραμμα στο φρύδι σας, που θα το κάνει να φαίνεται πιο φυσικό. Να χρωματίζετε τα φρύδια σας σαν να κάνετε γρήγορα και μικρά χτυπήματα. Με τον τρόπο αυτό μιμείστε το σχήμα των τριχών κι αποφεύγετε ένα ‘’κονσερβοποιημένο’’ look.

14. Δώστε καλύτερο σχήμα με τζελ ή με μάσκαρα

Ήρθε η ώρα για να τοποθετήσετε την μάσκαρα. Εάν τα φρύδια σας είναι ιδιαιτέρως λεπτά, προτιμήστε ένα χρωματισμένο τζελ.

15. Προσθέστε Highlight

Τώρα που έχετε δώσει το τέλειο σχήμα στα φρύδια σας και φαίνονται υπέροχα, θα πρέπει και να τα αναδείξετε με ένα σωστό highlight.

16. Τώρα έχετε τέλεια φρύδια

Είστε έτοιμες. Απολαύστε και θαυμάστε τα όμορφά σας φρύδια!

Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε το σχήμα των φρυδιών σας.

Συγχαρητήρια! Σίγουρα τα έχετε καταφέρει, αν ακολουθήσατε πιστά τις πιο πάνω συμβουλές. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε να διατηρήσετε τα τέλεια φρύδια σας. Σε εβδομαδιαία βάση, επιλέξτε μια μέρα για να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες τρίχες και με ένα ξυράφι να διατηρήσετε το σχήμα. Μην αφήνετε τα φρύδια σας απεριποίητα πάνω από 2 εβδομάδες. Κινδυνεύετε να χάσετε το σχήμα, που τόσο σκληρά εργαστήκατε για να δημιουργήσετε.


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.