5 Τips για να καλύψετε την πτώση βλεφάρου με μακιγιάζ!

Δυστυχώς μετά την ηλικία των 40 τα μέρη του σώματός μας βαραίνουν και κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου αρχίζουν κι αλλάζουν. Τα χείλη παύουν να είναι τόσο ζουμερά και λεπταίνουν, οι βλεφαρίδες και τα φρύδια χρόνο με το χρόνο μπορεί και μήνα με το μήνα να γίνονται όλο και πιο λεπτά! Τα βλέφαρα σας δεν αποτελούν εξαίρεση, αρχίζουν κι αυτά να πέφτουν δείχνοντας τα μάτια σας μικρότερα με αποτέλεσμα κοιτάζοντας στον καθρέφτη αυτός να σταματά να είναι σύμμαχος και να σας απογοητεύει.

Σας προβληματίζει η όψη των ματιών σας; Νιώθετε τα βλέφαρά σας πεσμένα; Στο άρθρο αυτό θα σας δώσουμε μερικά tips για να ‘’καλύψετε’’ και να ζωντανέψετε τα πεσμένα βλέφαρα σας με έξυπνα μακιγιάζ.

Εσείς από την πλευρά σας τι πρέπει να κάνετε; Να φορέσετε αρχικά το καλύτερο σας χαμόγελο και να θυμάστε τι είναι σημαντικό για τη ζωή σας! Και σε δεύτερη φάση να γίνετε να μάθετε να κάνετε μόνοι σας μερικά tricks στο μακιγιάζ σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχετε.

1. Ελαχιστοποιήστε τα πεσμένα βλέφαρα με τη σωστή σκιά ματιών

Ένας εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος να καμουφλάρετε τα μάτια με πτώση βλεφάρου με μακιγιάζ είναι να τοποθετήσετε στρατηγικά τη σκιά των ματιών σας!

  • Τα ανοιχτά χρώματα σκιών κάνουν τα μάτια σας να έρχονται μπροστά και να ξεχωρίζουν, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα τα κάνουν να ‘’υποχωρούν’’. Τονίστε το κατώτερο βλέφαρο χρησιμοποιώντας μια σκιά σε ελαφρώς ουδέτερο χρώμα, όπως είναι η Bone Eye Shadow της Bobbi Brown.
  • Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα επίσης ουδέτερο αλλά πιο σκοτεινό χρώμα πάνω από την πτυχή, στο σημείο εκείνο που το βλέφαρό σας είναι πιο πεσμένο ή πιο ‘’φουσκωμένο’’. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχετε αυτό το trick  είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να κοιτάτε ευθεία στον καθρέφτη. Τα ελαφριά και ουδέτερα καφέ και τα taupes είναι μια καλή επιλογή χρώματος για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Προτεινόμενη σκιά ματιών είναι η Ultimate Shadow Palette της NYX Professional makeup, στην απόχρωση του γκρι.  Πρόκειται για ένα πολύ ουδέτερο χρώμα taupe που ταιριάζει σχεδόν σε όλους κι έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια σκιά πάνω από το πεσμένο βλέφαρο και με κάποιο τρόπο μαγικό να εξαφανίζει το πρόβλημα. Ανακατέψτε τα χρώματα κι εφαρμόστε απαλά και προς το εξωτερικό τμήμα του ματιού. Αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έξυπνα μακιγιάζ για την απόκρυψη του προβλήματος του πεσμένου βλεφάρου!

2. Σχεδιάστε τα μάτια σας με το σωστό τρόπο

Καθώς περνούν τα χρόνια η απώλεια της σφριγηλότητας στο δέρμα είναι ολοένα και πιο εμφανής. Αυτό καθιστά ταυτόχρονα και πιο δύσκολη τη χρήση και την σωστή εφαρμογή του eyeliner. Τα μολύβια ματιών δυσκολεύονται να σχηματίσουν μια ίσια και καθαρή γραμμή με αποτέλεσμα αυτή να φαίνεται κάπως οδοντωτή και σπασμένη. Ας δούμε παρακάτω άλλο ένα μακιγιάζ για μάτια με πτώση βλεφάρου.

  • Χρησιμοποιείστε ένα εξαιρετικά μαλακό μολύβι σαν αυτό της Maybelline ή ένα τζελ liner με ένα βουρτσάκι για να σχηματίσετε τη γραμμή των βλεφαρίδων σας. Μπορείτε επίσης, εάν έχετε σταθερό χέρι να χρησιμοποιήσετε ένα eyeliner σε υγρή μορφή. Εάν επιμένετε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό μολύβι ματιών για το σχηματισμό της γραμμής, κρατήστε το πάντα καλά ξυσμένο κι αιχμηρό.
  • Δώστε έμφαση και σχηματίστε πιο παχιά την γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού. Το κόλπο αυτό βοηθά να δείχνουν τα μάτια πιο ανοιχτά και πιο εκφραστικά με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα πεσμένα βλέφαρα. Αφού έχετε εφαρμόσει το eyeliner σας, ‘’μουτζουρώστε’’ το με μια μπατονέτα για μια εμφάνιση πιο φυσική.
  • Υπάρχει από κάποιους μια ένσταση, εάν η υπογράμμιση των κάτω βλεφαρίδων κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο μικρά. Εάν όντως τα υπογραμμίσετε φροντίστε η γραμμή που θα σχηματίσετε να είναι πολύ λεπτή  ή απλώς να την σύρετε στην πιο εξωτερική γωνία του ματιού σας.
  • Το επόμενο βήμα είναι να απλώσετε στις βλεφαρίδες την μάσκαρά σας κι όταν αυτή στεγνώσει να κάνετε μια γραμμή στην περιοχή του ματιού κοντά στις κάτω βλεφαρίδες για να δώσετε πιο πολύ έμφαση κι έναν τόνο πιο δραματικό.
  • Χρησιμοποιείστε ένα ανοιχτόχρωμο ή λευκό μολύβι, -το ρίμελ επίσης ενδείκνυται- για να ευθυγραμμίσετε την κάτω γραμμή που έχετε σχηματίσει κοντά στις βλεφαρίδες για να φαίνονται τα μάτια σας ακόμα πιο ανοιχτά και μεγαλύτερα.
  • Εάν έχετε περάσει την ηλικία των 40 χρόνων να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και ‘’φιλύποπτοι’’ με την χρήση του μαύρου eyeliner. Μπορεί να κάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας να φαίνονται πιο σκληρά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Προτιμήστε οι πιο μεγάλες ηλικίες το ναυτικό μπλε ή το καφέ χρώμα, που σίγουρα θα σας κολακέψουν  πιο πολύ.

3. Υιοθετείστε αυτό το τρικ με μάσκαρα για μακριές και γεμάτες βλεφαρίδες

Το παρακάτω κόλπο είναι ιδανικό για μακιγιάζ για μάτια με πτώση βλεφάρου.

Αντί απλά να απλώνετε μια στρώση μάσκαρα πάνω στις λεπτές σας βλεφαρίδες και να μην είστε απόλυτα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα, ξεκινήστε εφαρμόζοντας το Paradise Mascara Primer της L’Oreal. Αυτό συνοδεύεται με ένα λεπτό πινέλο, το οποίο  ανασηκώνει και χωρίζει τις βλεφαρίδες, κάνοντας τις να δείχνουν εντυπωσιακότερες. Μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου προϊόντος μπορείτε κάλλιστα να εφαρμόσετε την μάσκαρά σας για να δώσετε κι άλλο όγκο κι έμφαση στο βλέμμα σας. Εξαιρετική μάσκαρα που σας προτείνουμε η Monsieur Big Volume Mascara της Lancome σε μαύρη απόχρωση.

Monsieur Big Volume Mascara - Lancome
Monsieur Big Volume Mascara – Lancome

4. Προσθέστε highlight κι επισημάνετε τις γωνίες

Άλλο ένα εξαιρετικό για μάτια με πτώση βλεφάρου μακιγιάζ.

Ένα μικρό highligher στην εσωτερική γωνία των ματιών σας, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα ανοίξει τα μάτια σας προς τα πάνω. Τοποθετείστε το αρχικά στις εσωτερικές γωνίες του ματιού σας, πάνω και κάτω, κοντά στην άκρη της μύτης σας, με τη βοήθεια του δείκτη σας. Το Touche Éclat High Cover Concealer της Yves Saint Laurent στην πραγματικότητα δεν είναι ένα απλό  concealer αλλά ένα highlighter. Είναι το αγαπημένο των ειδικών κι ό,τι καλύτερο μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά προκειμένου να πετύχετε το σκοπό αυτό.

Touche Eclat High Cover Concealer - Yves Saint Laurent
Touche Eclat High Cover Concealer – Yves Saint Laurent

5. Καθορίστε και δώστε σχήμα στα φρύδια σας

Θυμάστε στα νιάτα σας να ‘’χλευάζετε’’ τα παχιά φρύδια; Θυμάστε όταν ήσασταν νεώτεροι να έχετε την τάση να τα αραιώνετε όσο περισσότερο μπορούσατε; Τώρα στα 50 αναπολείτε τα παχιά σας καλοσχηματισμένα φρύδια; Αφού δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, εμείς εδώ σας προτείνουμε την δεύτερη καλύτερη λύση!

Συμπληρώστε τα κενά και τα αραιά σημεία στην περιοχή των φρυδιών σας με ένα μολύβι ή με ένα τζελ liner. Έχετε άπειρες επιλογές τέτοιων προϊόντων στο εμπόρια, αλλά εμείς ενδεικτικά προτείνουμε για μια πιο φυσική, μη βαμμένη εμφάνιση το Gimme Brow+ Volumizing Eyebrow Gel της Benefit Cosmetics. Είναι εξαιρετικά προϊόντα που δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πρόβλημα της αραίωσης των φρυδιών. Χρησιμοποιείστε τα και ‘’κλέψτε’’ στο μακιγιάζ την πτώση του βλεφάρου σας δημιουργώντας ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό και πιο μεγάλα μάτια.

Πώς σας φάνηκαν τα τεχνάσματα για μακιγιάζ για μάτια με πτώση βλεφάρου; Θα τα δοκιμάζατε άραγε; Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διάφορα κόλπα- μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας προϊόντα ομορφιάς. Σίγουρα κάποια στιγμή θα βρείτε το ιδανικό για να καλύψετε και τις δικές σας μικρές ατέλειες!

Plus: Εδώ μπορείτε να βρείτε 25 επιπλέον ιδέες για μακιγιάζ!


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.