Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική: Μάθετε τα πάντα!

Σας έλειψε το λαμπερό σας βλέμμα κι έχει πέσει η ψυχολογία σας λόγω μιας βλεφαρόπτωσης; Φοβάστε τις χειρουργικές επεμβάσεις και προτιμάτε κάτι λιγότερο επίπονο και με άμεσα αποτελέσματα; Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με μια νέα μέθοδο ανόρθωσης του άνω και κάτω βλεφάρου, μια μέθοδο που δεν χρησιμοποιεί νυστέρι, είναι αναίμακτη και πραγματοποιείται με το θαυματουργό μηχάνημα Plasma Plexr. 

Τι είναι η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι;

Πολλοί άντρες και γυναίκες ταλαιπωρούνται από την βλεφαρόπτωση και εκτός του ότι το βλέμμα τους φαίνεται πιο κουρασμένο και πιο γερασμένο μπορεί να επηρεάζεται και η όραση τους. Πολλοί επίσης φοβούνται την κλασική επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, άλλοι φοβούνται το χειρουργείο, την αναισθησία και παιδεύονται από αυτήν την ασυμμετρία στα μάτια που τους έχει προκαλέσει η βλεφαρόπτωση.

Η Plexr βλεφαροπλαστική είναι μια πρωτοπόρα μέθοδος που οφείλεται στον καθηγητή G. Fippi  του πανεπιστημίου της Ρώμης και χρησιμοποιεί την τέταρτη μορφή της ύλης, το Plasma.

Τι ακριβώς γίνεται με το Plasma;

Μια μικρή συσκευή κάνει χρήση ανώδυνου ηλεκτρικού φορτίου σε μικρά spots χωρίς καθόλου να έρχεται σε επαφή και να κινδυνεύει να τραυματίσει τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Ο ειδικός γιατρός αφαιρεί στην πραγματικότητα τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα. Αυτός ο γιατρός μπορεί να είναι ο οφθαλμίατρος, ο δερματολόγος ή και κάποιος πλαστικός χειρουργός.

Ποια είναι η διαδικασία;

Ο εξειδικευμένος γιατρός κάνει αρχικά χρήση μιας αναισθητικής κρέμας στην περιοχή του προσώπου του ασθενούς,  όπου πρόκειται να γίνει η εφαρμογή. Ο ενδιαφερόμενος συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία που δεν διαρκεί πάνω από μισή ώρα, καθισμένος στην εξεταστική ιατρική καρέκλα. Είναι σε θέση να παρακολουθεί κάθε βήμα του ιατρού, κοιτώντας σε καθρέφτη την περίσσεια της στερεής κατάστασης του βλεφάρου του να μετατρέπεται σε αέρια.

Το Plasma πιο συγκεκριμέναέρχεται σε επαφή με την περίσσεια του δέρματος, χωρίς καν να ακουμπάει την περιοχή, προκαλώντας εξάχνωση των επιφανειακών ιστών. Στην πραγματικότητα καίει κατά κάποιο τρόπο την εξωτερική στιβάδα, αφήνοντας μια νέα στιβάδα από μέσα να αποκαλυφθεί. Η ενέργεια δεν περνά τη βασική μεμβράνη, δεν αφαιρείται επιπλέον δέρμα ή λίπος, ούτε γίνεται κάποια τροποποίηση των μυών των βλεφάρων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο ειδικός γιατρός συμβουλεύει τον ενδιαφερόμενο να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, έτσι ώστε να φαίνονται ακόμη καλύτερα οι πτυχές του δέρματος που πρέπει να ‘’θεραπευτούν’’.

Η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος δεν γίνεται ούτε με νυστέρι, ούτε με λέιζερ, ούτε με ραδιοσυχνότητα. Εδώ με τον τρόπο αυτό έχουμε ένα αποτέλεσμα λίφτινγκ στην περιοχή του δέρματος όπου κι εφαρμόζεται. Οι ελαστικές ίνες μικραίνουν κι αυξάνουν το πάχος του δερματικού ιστού. Η ανώδυνη βλεφαροπλαστική Plexr δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου, δεν αλλάζει την έκφραση, ούτε το βλέμμα. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εξαφανίσει τις ατέλειες στα βλέφαρα να επαναφέρει την συμμετρία στα μάτια και να χαρίσει μια όψη πιο ξεκούραστη κι ακόμη πιο νεανική.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την διαδικασία της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής με τη μέθοδο Plasma Plexr.

Γιατί να προτιμήσω την αναίμακτη βλεφαροπλαστική με το μηχάνημα Plexr;

Η βλεφαροπλαστική με το μηχάνημα Plexr είναι ιδανική και έχει τα εξής πλεονεκτήματα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα βλεφαρόπτωσης.

Ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα;

 • Είναι αναίμακτη θεραπεία, θεραπεία χωρίς αιμορραγίες, χωρίς τομές και ράμματα.
 • Είναι εντελώς ανώδυνη.
 • Είναι από τις πιο ασφαλείς θεραπείες.
 • Δεν παρουσιάζει καμία πιθανότητα επιπλοκών.
 • Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.
 • Δεν γίνεται αναισθησία, παρά μόνο χρήση μιας τοπικής αναισθητικής αλοιφής.
 • Εφαρμόζεται σε άτομα κάθε ηλικίας.
 • Εφαρμόζεται ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι άλλων προβλημάτων υγείας.
 • Δεν χρειάζεται ειδική θεραπευτική αγωγή μετά το πέρας των συνεδριών.
 • Το κόστος είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής.

Πότε αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής;

Τα αποτελέσματα της μη επεμβατικής αυτής βλεφαροπλαστικής είναι ορατά από το τέλος κιόλας της πρώτης συνεδρίας. Συνήθως για την ολοκληρωτική λύση του προβλήματος χρειάζονται από 1 έως 3 συνεδρίες. Η επανάληψη της συνεδρίας γίνεται ανά μήνα ανάλογα με το μέγεθος της βλεφαροχάλασης. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί άμεσα να επιστρέψει στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες, αφού δεν υπάρχει καμιά τομή και κανένα ράμμα. Το πιο πιθανό μετά τη συνεδρία να εμφανιστεί ένα μικρό οίδημα, το οποίο όμως υποχωρεί σταδιακά μέσα στο δεύτερο με τρίτο εικοσιτετράωρο. Οι μικρές κρούστες, κακαδάκια – κουκίδες που μπορεί να δημιουργηθούν είναι λιγότερο από ένα χιλιοστό, επιτρέπεται να καλύπτονται με ειδικό μακιγιάζ και συνήθως εξαφανίζονται πλήρως ως την έβδομη περίπου μέρα.

Ποια θεωρείται καλύτερη εποχή για την εφαρμογή του Plexr;

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει την θεραπεία του όποια εποχή του χρόνου θελήσει. Προτείνονται από τους ειδικούς οι χειμερινοί μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων η ηλιοφάνεια είναι μικρότερη. Βέβαια, εάν ο ασθενής χρησιμοποιεί εντατικά την αντηλιακή του κρέμα για να προστατεύσει την περιοχή, όπου έγινε η εφαρμογή του Plexr, τότε δεν έχει κανέναν χρονικό περιορισμό.

Σε ποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Plexr;

Εκτός από την ανόρθωση του άνω και κάτω βλεφάρου το μηχάνημα Plexr μπορεί να καλύψει και μια άλλη μεγαλύτερη γκάμα περιπτώσεων όπως:

 • Ουλές ακμής.
 • Υπερτροφικές ουλές.
 • Αφαίρεση σπίλων.
 • Ενεργός ακμή ή σταθεροποιημένη ακμή.
 • Ανόρθωση φρυδιών.
 • Εξαλείψεις δερματικών κηλίδων.
 • Περιοφθαλμικές ρυτίδες, χαρακτηριστικές ρυτίδες στο ‘’πόδι της χήνας’’.
 • Δισχρωμίες.
 • Άσπρες κηλίδες.
 • Εξάλειψη ξανθελασμάτων.
 • Μυρμηγκιές.
 • Εξάχνωση περίσσειας δέρματος στο υπόλοιπο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ.
 • Αφαίρεση αιμαγγειωμάτων.
 • Υπερμελαχρώσεις.
 • Λευκές ραγάδες.
 • Ογκίδια.
 • Θηλώματα.
 • Ρυτίδες καπνιστού, γύρω από την περιοχή του στόματος.
 • Τατουάζ και άλλα πολλά.

Σε ποιους απευθύνεται η αναίμακτη βλεφαροπλαστική  με τη νέα τεχνολογία Plasma;

Σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κι ανεξαρτήτου προβλημάτων υγείας, οι οποίοι παρουσιάζουν μια ήπια χαλάρωση βλεφάρου.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η μη παρεμβατική βλεφαροπλαστική;

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν προτείνεται σε περιπτώσεις ασθενών, όπου η πτώση των βλεφάρων είναι μεγάλη κι έχει επιφέρει ελάττωση του οπτικού πεδίου. Σε περιπτώσεις μεγάλης βλεφαροχάλασης ο ασθενής είναι προτιμότερο να καταφεύγει στις πιο κλασικές μορφές χειρουργικής αποκατάστασης.


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.