Τα Καλυτέρα Αντηλιακά Για Παιδιά Και Μωρά (2023)

Έχει γίνει πλέον γνωστό ότι η προστασία από τον ήλιο είναι άκρως σημαντική κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Πολλοί αρχίζουν και σκέφτονται το αντηλιακό, όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει. Λάθος!

Δώστε την απαιτουμένη βαρύτητα στο αντηλιακό, που θα χρησιμοποιήσετε στα μωρά και στα παιδιά σας. Αυτά έχουν ακόμα πιο ευαίσθητο δέρμα και είναι πιο επιρρεπή στα ηλιακά εγκαύματα και πιο πιθανό να ερεθιστούν από χημικές ουσίες. Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού είναι το κλειδί της ασφαλούς έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία για όλη την οικογένεια. Η βασικότερη οδηγία των δερματολόγων για την προστασία των παιδιών από τον ήλιο είναι η χρήση αντηλιακών προϊόντων.

Η αγορά ενός αντηλιακού δεν θα πρέπει να είναι μια τυχαία επιλογή,  αλλά μια συνειδητή καταναλωτική πράξη. Σκοπός του αντηλιακού είναι να βοηθήσει το δέρμα να παράγει τη μελανίνη του και να αυτοπροστατευτεί χωρίς να υποστεί βλάβες. Το νούμερο ένα είναι η σωστή επιλογή του αντηλιακού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα κάνετε την επιλογή αυτή, η οποία σχετίζεται άμεσα μάλιστα και με την υγεία των παιδιών σας! Ο καταναλωτής βρίσκεται πολλές φορές μπροστά σε ετικέτες προϊόντων που δεν κατανοεί. Τι να επιλέξω; Φυσικά ή χημικά φίλτρα; Ποιος δείκτης προστασίας μου ταιριάζει; Τι σημαίνει UVA, UVB;

Εμείς στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να σας αναφέρουμε τα κριτήρια με τα οποία καλό θα ήταν να επιλέγετε το αντηλιακό για τα μωρά και τα παιδιά σας και να σας λύσουμε βασικές απορίες που τυχόν σας έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη σωστή φωτοπροστασία των τέκνων σας.

Χρειάζονται τα παιδιά ειδική αντηλιακή προστασία;

Χρειάζονται τα παιδιά ειδική αντηλιακή προστασία;

Σκοπός του αντηλιακού είναι να αποτρέψει ελαφρά, αλλά και πιο σοβαρά κι επίπονα ηλιακά εγκαύματα, καθώς και να αποτρέψει τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες, που προκαλούν οι βλάβες από τον ήλιο. Τέτοιου είδους βλάβες είναι η πρόωρη γήρανση και φυσικά -το πιο ανησυχητικό-, ο αυξημένος κίνδυνος για οδυνηρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του δέρματος.

Οι περισσότερες βλάβες από τον ήλιο συμβαίνουν ήδη κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, λέει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα του παιδιού σας από τον ήλιο. Θα τους ωφελήσει όλη τους τη ζωή!

Το αντηλιακό εκτελεί την ίδια λειτουργία, αν έχει ετικέτα για παιδιά ή για ενήλικες. Για παράδειγμα, αντηλιακό ευρέος φάσματος SPF30 για παιδιά θα παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας με το αντηλιακό SPF30 ευρέος φάσματος για ενήλικες. Τα δραστικά συστατικά είναι συχνά τα ίδια.

Η πιο μεγάλη διαφορά των αντηλιακών για παιδιά και των αντηλιακών για ενήλικες, (εκτός από τη χαριτωμένη συσκευασία) είναι ότι το αντηλιακό των παιδιών είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το ευαίσθητο δέρμα, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να περιέχει ερεθιστικά συστατικά ή χημικά. Τα αντηλιακά για παιδιά και τα αντηλιακά για μωρά μπορεί επίσης να διατίθενται σε πιο ανθεκτικές στο νερό ή πιο εύκολες επιλογές εφαρμογής.

Ενώ η σημασία της χρήσης του αντηλιακού είναι πολύ σημαντική, οι ειδικοί συμφωνούν ότι απαιτούνται κι άλλα πρόσθετα μέτρα για την προστασία του παιδιού σας από τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. Τέτοια επιπρόσθετα μέτρα προστασίας είναι τα καπέλα με φαρδύ γείσο, τα προστατευτικά ρούχα από τον ήλιο, η αναζήτηση σκιερών μερών και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικοί τρόποι πρόληψης των βλαβών από τις ακτίνες του ήλιου.

Πιο κάτω κάναμε μια έρευνα αγοράς και σας προτείνουμε τα 6 καλύτερα παιδικά αντηλιακά.

1. Apivita – Bee Sun Safe Baby Sun Cream SPF50

Παιδικό αντηλιακό Apivita – Bee Sun Safe Baby Sun Cream SPF50

Το Bee Sun Safe Baby Sun Cream SPF50 είναι ένα υποαλλεργικό αντηλιακό γαλάκτωμα και αποτελεί μια καινούργια καινοτομία της Apivita. Eιδικά σχεδιασμένο για τις ευαίσθητες παιδικές επιδερμίδες. Συνιστάται για το πρόσωπο και το σώμα, έχει δείκτη προστασίας SPF50 και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UVA και UVB. Είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό στον ιδρώτα και στην άμμο και δεν περιέχει οινόπνευμα και σιλικόνες.

Περιέχει βιολογική αλόη και πανθενόλη για περισσότερη ενυδάτωση, ενίσχυοντας έτσι την άμυνας της επιδερμίδας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία. Το βιολογικό λάδι ελιάς ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και βοηθά στην διατήρηση της φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα καλέντουλας που περιέχει απομακρύνει τους ερεθισμούς και λειτουργεί καταπραϋντικά για την επιδερμίδα. Από την άλλη μεριά, το εκχύλισμα πρόπολης προσφέρει την απόλυτη προστασία από την φωτογήρανση και τις ελεύθερες ρίζες παρέχοντας ταυτόχρονα αντιοξειδωτική προστασία. Διαθέτει επίσης ένα συνδυασμό φυσικών και συνθετικών φίλτρων ευρέου φάσματος, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερό SPF για όλη τη διάρκεια ζωής του αντηλιακού.

2. La Roche-Posay – Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50

La Roche-Posay – Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50

Ένα άριστο για παιδιά αλλεργικά ελεγμένο προϊόν, που διαθέτει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία. Ένα αντηλιακό σπρέι, πολύ ανθεκτικό στο νερό, στον ιδρώτα και στην άμμο, θεωρείται ό,τι καλύτερο για το ευαίσθητο παιδικό σώμα. Έχει δείκτη προστασίας SPF50+, βοηθά στην προστασία από την επιβλαβή υπέρυθρη ακτινοβολία και τη ρύπανση και δεν τσούζει τα μάτια.

Το Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 έχει περάσει από εξονυχιστικούς δερματολογικούς και παιδιατρικούς ελέγχους. Το μυστικό του βρίσκεται στην ευρέος φάσματος πολύ υψηλή UVA και UVB προστασία, που θωρακίζει την επιδερμίδα από τις ηλιακές ακτίνες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν βαθιά στο δέρμα και να βλάψουν ακόμη και το DNΑ. Βοηθά επίσης στην πρόληψη βλαβών που έχουν σχέση με την IR-A και τη ρύπανση.

Η πολύ γνωστή εταιρία La Roche-Posay, έφερε στην αγορά ένα εξαιρετικό αντηλιακό με ισχυρό δίκτυ προστασίας για τους μικρούς μας φίλους, το οποίο πρώτα δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες, ώστε να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες για προστασία, αφού μπορεί να διαρκέσει 80 λεπτά κάτω από το νερό. Το πολύ ανθεκτικό αυτό προϊόν, δεν έχει αρώματα και η πρωτοπόρα τεχνολογία του θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Διακρίνεται για την πολύ ανάλαφρη υφή του, προσφέρει ομοιογενή κάλυψη, δεν τρέχει, δεν ασπρίζει το δέρμα και δεν αφήνει κανένα ίχνος και καμιά αίσθηση λιπαρότητας.

3. Lancaster – Sun Kids Water Resistant Milky Spray SPF50+

Lancaster – Sun Kids Water Resistant Milky Spray SPF50+

Το Sun Kids Water Resistant Milky Spray SPF50+ είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο αντηλιακό κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών. Με την αδιάβροχη σύνθεσή του, παρέχει μακροχρόνια προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB. Η ευρέως φάσματος προστασία SPF50+ βοηθά στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και των βλαβών του δέρματος, καθιστώντας το μια αξιόπιστη επιλογή για τα παιδιά. Μπορείτε να εφαρμόσετε την αντηλιακή αυτή ακόμη και σε βρεγμένο δέρμα.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του αντηλιακού της Lancaster είναι η γαλακτώδης φόρμουλα σε σπρέι. Έχει σχεδιαστεί για να είναι απαλό στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών, εφαρμόζεται εύκολα και ομοιόμορφα, διασφαλίζοντας έτσι προστασία σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές. Η ελαφριά υφή του προϊόντος επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, είναι ανθεκτικό στο νερό και στην άμμο ενώ παράλληλα η σύνθεση του δεν προκαλεί δάκρυα.

Το αντηλιακό αυτό είναι δερματολογικά ελεγμενο και κατάλληλο ακόμη και για τους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος. Είναι επίσης υποαλλεργικό και δεν περιέχει άρωμα και αλκοόλ. Αυτό το καθιστά μια ασφαλή και υγιεινή επιλογή για τους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν το δέρμα των παιδιών τους αποφεύγοντας τις επιβλαβείς χημικές ουσίες.

4. Frezyerm – Kids Sun Care Spray Water Skin SPF50

Αντηλιακό για παιδία της Frezyderm – Kids Sun Care Spray Water Skin SPF50

Ένα αντηλιακό σπρέι πολύ υψηλής προστασίας, ιδανικό για τα παιδιά. Ακόμη και για τα παιδιά εκείνα που έχουν έναν παραπάνω βαθμό φωτοευαισθησίας. Το Kids Sun Care Spray Water Skin SPF50 παρόλο που ψεκάζεται απευθείας στο βρεγμένο παιδικό δέρμα δεν χάνει καθόλου από την δραστικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Και γιατί είναι σχεδιασμένο ειδικά για τους μικρούς φίλους μας; Γιατί ο τρόπος εφαρμογής του είναι τέτοιος, ώστε να μην διακόπτει τα παιδιά ούτε από τις αθλητικές τους δραστηριότητες στην παραλία, ούτε να χάνουν στιγμή από το παιχνίδι τους στη θάλασσα.

Η Frezyderm, έφερε στην αγορά ένα έξυπνο προϊόν, που δεν περιέχει parabens και οινόπνευμα και διακρίνεται για την διάφανη, λεπτόρρευστη και υγρή σύνθεσή του, η οποία δεν αφήνει λευκά υπολείμματα. Έχει στοχευμένο ψεκασμό για εύκολη εφαρμογή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες ισχυρού ανέμου.

5. Avene – Very High Protection Spray Enfant SPF50

Avene – Very High Protection Spray Enfant SPF50

Ένα εξειδικευμένο αντηλιακό για τα ευαίσθητα παιδικά δέρματα, κατάλληλο και για το σώμα και για το πρόσωπο. Το Very High Protection Spray Enfant SPF50 είναι σχεδιασμένο με ένα εξαιρετικό κατοχυρωμένο σύστημα φίλτρων κι ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα. Περιέχει ένα μοναδικό συστατικό το ιαματικό νερό της Avene, ενυδατικά συστατικά, όπως γλυκερίνη φυτικής προέλευσης και συντηρητικά, όπως είναι το βενζοϊκό οξύ και η καπρυλική γλυκόλη. Προσφέρει την καλύτερη προστασία από τις UVA και UVB ακτίνες. Περιέχει έναν αποκλειστικό συνδυασμό από ενεργά συστατικά και χαρίζει αποτελεσματικότητα και σταθερότητα μακράς διάρκειας.

Το προ-τοκοφερύλιο, φωτοσταθερό, πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Ε δρα απολύτως συμπληρωματικά με τη θειαλιδίνη με σκοπό να προσφέρει μια σφαιρική κυτταρική προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Επίσης χάρη στη νέα υφή – φραγμό στις επιθέσεις, το καινοτόμο αυτό αντηλιακό εγγυάται μια ενισχυμένη δράση προστασίας.

6. Vichy – Ideal Soleil Enfants SPF50

Vichy – Ideal Soleil Παιδικό Αντηλιακό Γαλακτωμα SPF50

Ένα παιδικό αντηλιακό γαλάκτωμα, που φέρνει στην αγορά ή εταιρία της Vichy. Δεν περιέχει άρωμα, ούτε χρωστικές ουσίες και parabens. Φημίζεται για την υποαλλεργική του σύνθεση και είναι ένα γαλάκτωμα με ιδιαίτερα απαλή και ρευστή υφή. Προστατεύει 100% από την ηλιακή ακτινοβολία τις ευαίσθητες παιδικές επιδερμίδες.

Το Ideal Soleil Enfants SPF50, θεωρείται ιδανικό και για παιδιά που εκδηλώνουν ακόμη μεγαλύτερες ευαισθησίες στο δέρμα, λόγω του πιο ανοιχτού χρώματος στην επιδερμίδα τους.

Tips για τα παιδικά αντηλιακά

Μην ξεχνάτε…

1. Να προτιμάτε τα παιδικά αντηλιακά με φυσικά φίλτρα. Τα αντηλιακά πρέπει να τα εφαρμόζετε πριν την έκθεση των παιδιών σας στον ήλιο. Απλώνετε κάθε φορά μια ικανοποιητική ποσότητα κρέμας, (3 με 5 κουταλάκια του γλυκού), και στο πρόσωπο και στο σώμα. Επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα την εφαρμογή του αντηλιακού, ιδιαίτερα μετά από εφίδρωση, από έντονη σωματική άσκηση, κολύμπι, παιχνίδι, σκούπισμα με πετσέτα. Η χρήση μειωμένης ποσότητας του αντηλιακού περιορίζει και τα επίπεδα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία!

2. Αν χρησιμοποιείτε σπρέι ψεκάστε πρώτα στα χέρια (6 με 8 ψεκασμοί) και μετά εφαρμόστε σε κάθε μία ζώνη του σώματος, χωρίς να ξεχνάτε το πρόσωπο και το λαιμό. Ανανεώνετε συχνά τις εφαρμογές.

3. Τα βρέφη καλό θα ήταν να μην εκτίθενται άμεσα στο ηλιακό φως.

Ποιο είδους αντηλιακό είναι καλύτερο για τα παιδιά;

Ποιο είδους αντηλιακό είναι καλύτερο για τα παιδιά;

Γνωρίζουμε ότι στο εμπόριο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αντηλιακές κρέμες οι οποίες και απευθύνονται σε μητέρες με διαφορετικό χαρακτήρα, ανάγκες και ξεχωριστή καθημερινότητα. Στις μέρες μας θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα αντηλιακών τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους. Από κρέμες, λοσιόν έως σπρέι και roll-ons. Το ένα δεν είναι απαραιτήτως καλύτερο από το άλλο. Η λειτουργικότητα όλων εξαρτάται από τον τρόπο που εφαρμόζονται και από το πόσο συχνά ανανεώνονται στα παιδιά σας, όταν αυτά βρίσκονται εκτεθειμένα στον ήλιο.

Στατιστικές μελέτες έδειξαν πως οι γονείς προτιμούν τύπους αντηλιακών λοσιόν, κρεμών για τα παιδιά τους, όπου είναι πιο εύκολο να εντοπίζουν πού είναι και σε ποιες ακριβώς περιοχές του σώματος έχουν εφαρμοστεί. Με τον τρόπο αυτό έχουν βεβαιωθεί ότι έχουν καλύψει σωστά όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δημιουργεί λεκέδες στα T- shirts, στα σορτσάκια, στις κάλτσες και στις μανσέτες. Έρευνα επίσης έδειξε πως οι κηδεμόνες, προτιμούν τα εύχρηστα σπρέι είτε ως συμπληρωματική εφαρμογή, είτε για να κάνουν χρήση τους προς το τέλος της ημέρας, όταν πλέον υπάρχει λιγότερη έκθεση στον ήλιο. Υπάρχουν επίσης και τα roll-on applicators. Είναι βολικά κι εύχρηστα για χρήση εν κινήσει. Δεν φτάνουν παντού, σε όλα τα σημεία του σώματος, όταν προσπαθείτε να τα εφαρμόσετε, αλλά μπορεί να τα χρησιμοποιούν τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Ακόμη να τα έχουν μαζί τους και μέσα στις σχολικές τσάντες, φροντίζοντας να κάνουν από μόνα τους χρήση με επαναλήψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Εκτός από τη συστηματική εφαρμογή του αντηλιακού, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τα μάτια των παιδιών σας προστατευμένα με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου. Μπορείτε να βρείτε πολλές υπέροχες επιλογές για μωρά αλλά και για παιδιά.

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί το αντηλιακό;

Υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε ορισμένα αντηλιακά στην αγορά που να υπόσχονται και να προσφέρουν προστασία «μία φορά την ημέρα». Στην πραγματικότητα, δεν συνιστάται να εφαρμόζετε μόνο μία φορά την ημέρα το αντηλιακό ειδικά, εάν τα παιδιά σας είναι έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μαλιστα η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων (BDA), συμβουλεύει να εφαρμόζετε εκ νέου τουλάχιστον κάθε 2 ώρες στα παιδιά σας το αντηλιακό, εάν είστε έξω στον ήλιο.

Ποτέ, επίσης να μην αμελείτε να εφαρμόζετε ξανά αντηλιακή προστασία στα παιδιά σας μετά το κολύμπι ή το στέγνωμα με πετσέτες. Οι αδιάβροχες φόρμουλες θα κρατήσουν τα παιδιά προστατευμένα για δύο διαστήματα 20 λεπτών, συνολικά δηλαδή για 40 λεπτά, μέτριας δραστηριότητας στο νερό σύμφωνα με το BDA. Αλλά το στέγνωμα του δέρματος με πετσέτες μπορεί να αφαιρέσει το προϊόν. Έτσι αξίζει πάντα να θυμάστε να το εφαρμόζετε ξανά.

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα αντηλιακά για τα μωρά και τα παιδιά σας;

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα αντηλιακά για τα μωρά και τα παιδιά σας;

Πόσες φορές βρεθήκατε μπροστά σε μια μεγάλη γκάμα αντηλιακών κι αναρωτηθήκατε, ‘’Τι αντηλιακό να πάρω για το μωρό’’; , ‘’ Ποια είναι τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα’’ ;

  1. Χρησιμοποιείστε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF.
  2. Ένα ανθεκτικό στο νερό, ένα αδιάβροχο αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο θα είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τα παιδιά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι το αντηλιακό σας προστατεύει, τόσο από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA όσο και από τις επικίνδυνες ακτίνες UVB.
  3. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με ορυκτά SPF φίλτρα προστασίας.
  4. Πολλοί δερματολόγοι προτιμούν φυσικά αντηλιακά, γνωστά και ως ανόργανα κατασκευασμένα από διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου συγκριτικά με ένα χημικό αντηλιακό που τις απορροφά. Αυτά τα φυσικά αντηλιακά είναι πιο απαλά κι ασφαλή για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Οι φόρμουλες με ορυκτά αντηλιακά φίλτρα είναι επίσης εξαιρετικά προϊόντα για λόγους οικολογικούς, οπότε και θα συμβάλλετε και στην ασφάλεια των θαλασσών και των θαλάσσιων ζωντανών οργανισμών.
  5. Τα μωρά και τα παιδιά έχουν λεπτότερο δέρμα και υψηλότερη αναλογία επιφάνειας προς όγκο. Επειδή το δέρμα τους απορροφά περισσότερο ανά μονάδα σωματικού βάρους από ό, τι κάνει ένας ενήλικας, είναι σημαίνουσας σημασίας να βεβαιωθείτε πως ό, τι εφαρμόζετε στην επιδερμίδα τους θα πρέπει να είναι αποδεδειγμένα καθαρό. Συμπέρασμα; Αποφύγετε τη χρήση αντηλιακών με χημικά συστατικά, όπως είναι η  οξυβενζόνη ή η αβοβενζόνη, χημικές ενώσεις που παρουσιάζουν πιο μεγάλο κίνδυνο ερεθισμού.
  6. Προτιμήστε ένα αντηλιακό με μορφή λοσιόν.
  7. Αν και τα σπρέι είναι πιο εύκολο να εφαρμοστούν, τα περισσότερα άτομα δεν γνωρίζουν να τα εφαρμόζουν σωστά για να είναι και αποτελεσματικά. Η ακατάλληλη εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε κακά αποτελέσματα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σπρέι και να το ψεκάζετε σαν άρωμα. Το ακροφύσιο θα πρέπει να απέχει περίπου 2 εκατοστά από το δέρμα και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το υγρό έχει καλύψει το δέρμα’. Θα τολμούσαμε να πούμε πως… Τα αντηλιακά σε μορφή λοσιόν τείνουν να είναι τα καλύτερα, εκτός εάν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εφαρμόσετε επιμελώς τα αντηλιακά σπρέι ή τα αντηλιακά σε stick μορφή ή ακόμη και κάποιο κολλώδες αντηλιακό.
  8. Θυμηθείτε να εφαρμόζετε αντηλιακή προστασία στα παιδιά σας πριν εκτεθούν στον ήλιο και να ανανεώνετε σε άφθονη ποσότητα το αντηλιακό τους, κάθε 2 ώρες τουλάχιστον, ειδικά αν το μικρό σας ιδρώνει ή παίζει στο νερό!
  9. Θυμηθείτε ότι για μωρά κάτω των 6 μηνών δεν επιτρέπεται η έκθεσή τους στον ήλιο. Όταν αυτά βρεθούν να είναι στο εξωτερικό περιβάλλον και στην περίπτωση εκείνη που δεν είναι επαρκώς καλυμμένα και σε μέρος σκιερό, επιτρέπονται μόνο αντηλιακά με φυσικά φίλτρα στα ακάλυπτα μέρη του σώματος τους.

Στο άρθρο αυτό βασιζόμενοι πάντα στις γνώμες των ειδικών δερματολόγων, αναφέραμε πώς να επιλέξετε σωστά και πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τα αντηλιακά προϊόντα που θα προστατεύσουν τα παιδιά σας! Εσείς τώρα γνωρίζετε τι θα πρέπει να ψάξετε και ποιο προϊόν θα αναζητήσετε για να καλύψει τις ανάγκες των δικών σας παιδιών.

Αν πάλι ψάχνετε αντηλιακά προσώπου για ενήλικες, πατήστε εδώ για να δείτε την λίστα με αυτά που θεωρούμε εμείς τα καλύτερα στην αγορά.


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.