Οι καλύτεροι φακοί επαφής (ανανέωση 2023)

Είστε ήδη χρήστης φακών επαφής κι επιθυμείτε να ανακαλύψετε τα προϊόντα της νέας τεχνολογίας που κυκλοφορούν στην αγορά; Δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην διάρκεια ζωής των φακών σας ή στο υλικό κατασκευής τους; Είστε αρχάριος ή έμπειρος χρήστης φακών επαφής;

Ενδιαφέρεστε πιο πολύ για την καλή ενυδάτωση των ματιών σας ή την προστασία των οφθαλμών σας από τα φίλτρα UVA, UVB; Ή απλά θέλετε να τολμήσετε να αλλάξετε χρώμα στα μάτια σας;

Εάν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι καλύτεροι φακοί επαφής, επιλέξαμε τους φακούς επαφής που θεωρούμε ως οι καλύτεροι που υπάρχουν στο εμπόριο αυτή την στιγμή. Ανάλογα με την χρήση τους, έχουμε ταξινομήσει τους φακούς σε διάφορες λίστες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό για την έρευνά σας.

Οι καλύτεροι ημερήσιοι φακοί επαφής

Φακοί επαφής μιας χρήσης ημερήσιοι για περισσότερη υγεία, χωρίς να ξοδεύετε χρήματα και χρόνο για υγρά αποθήκευσης.

TopVue Daily

Φακοί επαφής TopVue Daily

Οι TopVue Daily ημερήσιοι φακοί επαφής από την κατασκευάστρια εταιρία TopVue χαρίζουν άνεση στα μάτια σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και την απαραίτητη διαβροχή χάρη στο συνδυασμό ενός πρόσθετου λιπαντικού, του υαλουρονικού οξέος και μιας ενυδατικής ουσίας της polyethylenglykol.

Είναι φακοί επαφής υδρογέλης, η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 58%, δηλώνονται με διαπερατότητα οξυγόνου 26Dk/t και το υλικό της κατασκευής τους είναι το Hydrogel Etafilcom A. Προσφέρουν φίλτρο προστασίας UVA και UVB, άκρως απαραίτητο για την προστασία των οφθαλμών σας από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

Ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους όραση ακόμα και τις βραδινές ώρες και την άψογη οπτική διόρθωση, διόρθωση η οποία έχει τόσο μεγάλη επιτυχία εξαιτίας της ίδιας διοπτρικής δύναμης που παρέχουν σε ολόκληρη την οπτική ζώνη.

Η χρήση των συγκεκριμένων φακών δεν προσφέρεται κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Κάθε συσκευασία περιέχει 30 φακούς. Κάθε ζευγάρι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο μια φορά την ημέρα. Όταν θα τους βγάλετε, θα πρέπει και να τους πετάξετε.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Daily

Βiotrue ONEday

Φακοί επαφής Biotrue ONEday

Οι Biotrue ONEday φακοί επαφής ανήκουν στην πολύ γνωστή στο χώρο κατασκευάστρια εταιρία Bausch & Lomb. Ανήκουν στην κατηγορία των ημερήσιων φακών επαφής και ο σχεδιασμός τους βασίστηκε από τους ειδικούς στο φυσικό περιβάλλον του οφθαλμού, γι’ αυτό και μπορούμε να πούμε ότι προσφέρουν εξαιρετική άνεση, χωρίς ερεθισμούς ακόμη κι αν τους φοράτε αρκετές ώρες την ημέρα.

Η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι πολύ υψηλή, αγγίζει το ποσοστό του 78%, ποσό σχεδόν όμοιο με το ποσοστό περιεκτικότητας νερού του κερατοειδούς χιτώνα. Ενδείκνυνται για άτομα μου ζουν και δραστηριοποιούνται σε ιδιαιτέρως ξηρά περιβάλλοντα.

Δηλώνονται με διαπερατότητα οξυγόνου 42Dk/t. Το υλικό κατασκευής τους είναι το Nesofilcon A, ένα υλικό υψηλής απόδοσης που συνδυάζει το κλασικό πια υλικό υδρογέλης με σιλικόνη υδρογέλη, συνδυασμός που με τη σειρά του εγγυάται και πετυχημένη ενυδάτωση του κερατοειδούς και άριστο ποσό οξείδωσης.

Διαθέτουν φίλτρο UVA και UVB προστατεύοντας την ίριδα των ματιών σας από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Δεν συνιστώνται για χρήση κατά την διάρκεια του ύπνου σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Biotrue ONEday

1 Day Acuvue Moist

Φακοί επαφής 1 Day Acuvue Moist

Οι 1 Day Acuvue Moist είναι ημερήσιοι φακοί επαφής εμπνευσμένοι από την κατασκευάστρια εταιρία Johnson & Johnson. Έχουν χαρακτηριστεί ως κατάλληλοι για άτομα με δυσφορία στους φακούς, εξαιρετικά εύκολοι στην χρήση τους και ιδανικοί για να τους φοράτε από το πρωί έως το βράδυ.

Η εξελιγμένη αυτή σειρά φακών βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία Lacreon, με την προσθήκη της ποβιδόνης, μιας δηλαδή ενυδατικής και λιπαντικής ουσίας στο διάλυμα όπου τοποθετούνται οι φακοί κατά τη χρονική διάρκεια της παραγωγής τους. Σε αυτήν την προσθήκη και την ειδική τεχνολογία οφείλεται και η βελτιωμένη εκδοχή τους για πιο μεγάλη άνεση από τις πρώτες κιόλας ώρες χρήσης τους.

Είναι κατασκευασμένοι από άριστο υλικό το Etafilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται στο ικανοποιητικό ποσό του 58%, και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 33Dk/t.

Οι 1 Day Acuvue Moist φακοί επαφής παρέχουν και φίλτρο προστασίας κατά των βλαβερών ακτινών UVA και UVB. Σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη, αφού έχουν και την ασφαλή ένδειξη ‘’εσωτερική – εξωτερική όψη’’ για να αναγνωρίζετε πάντα τη σωστή τους θέση κατά την τοποθέτησή τους στα μάτια σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι 1 Day Acuvue Moist

Clariti 1 Day

Φακοί επαφής Clariti 1 day

Οι Clariti 1 Day είναι ημερήσιοι φακοί από την εταιρία CooperVision. Προσφέρουν ευκολία στη χρήση κι εξαιρετική όραση, κρατώντας ενυδατωμένα τα μάτια σας σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Οι φακοί αυτοί σιλικόνης υδρογέλης προσφέρουν την τεχνολογία WetLoc, η οποία χαρίζει το αίσθημα της άνεσης, αφού διαστέλλει και απελευθερώνει την ενσωματωμένη υγρασία, που σημαίνει υψηλά επίπεδα υγρασίας συνδυασμένα με υψηλή αναπνοή. Προσφέρουν 3 φορές περισσότερη διαπερατότητα οξυγόνου από τους συνηθισμένους φακούς επαφής υδρογέλης!

Κατασκευάζονται από το προηγμένο υλικό Somofilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται στο 56%, η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 86Dk/t. Διαθέτουν φίλτρο προστασίας UVA καιUVB για την προστασία των οφθαλμών σας από την βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Δες πόσο κοστίζουν οι Clariti 1 Day

Proclear 1 Day

Φακοί επαφής Proclear 1 day

Οι Proclear 1 Day ανήκουν στην κατηγορία των μονοήμερων φακών επαφής, κατασκευασμένοι από την εταιρία CooperVision.  Ο ασφαιρικός σχεδιασμός τους τούς έχει κατατάξει στους φακούς με τις πιο καλές οπτικές ιδιότητες για να βλέπετε ευκρινώς σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Για την παραγωγή τους οι ειδικοί χρησιμοποιούν κάποια μόρια fosfatidilcholine, φυσικά συστατικά ανθρώπινων κυττάρων, τα οποία έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν ποσότητες νερού, το οποίο καλύπτει την επιφάνεια του φακού, οπότε κι εξασφαλίζουμε αποτελεσματική δράση κατά των ρύπων και της ξηροφθαλμίας.

Κατασκευάζονται από το υλικό Omafilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το 60%, και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 28Dk/t.

Δες πόσο κοστίζουν οι Proclear 1 Day

SofLens Daily Disposable

Φακοί επαφής SofLens Daily Disposable

Οι SofLens Daily Disposable είναι ημερήσιοι φακοί επαφής από την κατασκευάστρια εταιρία Bausch & Lomb. Διαθέτουν ασφαιρικό σχεδιασμό που εγγυάται υψηλής ευκρίνειας οπτική ακόμα και σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού και δύσκολου φωτισμού.

Παρέχει τεχνολογία Comfort Moist, που συνδυάζει τέλεια την λεπτή σχεδίαση και μια αργή απελευθέρωση του διαλύματος προσφέροντας εξαίρετη άνεση και υγεία των οφθαλμών σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Hilafilcon B, η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται στο 59% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 19Dk/t.

Δες πόσο κοστίζουν οι SofLens Daily Disposable

Focus Dailies All Day Comfort

Φακοί επαφής Focus Dailies All Day Comfort

ΟιFocus Dailies All Day Comfort, κατατάσσονται στην κατηγορία των ημερήσιων φακών επαφής. Ανήκουν στην κατασκευάστρια εταιρία Alcon. Υψηλής ποιότητας φακοί που χαρίζουν άνεση και υγεία στα μάτια σας.

Περιέχουν ένα ενυδατικό συστατικό PVA, το οποίο κι απελευθερώνεται καθώς ανοίγετε και κλείνετε τα μάτια σας και κατά συνέπεια βοηθά στο να παραμένουν οι φακοί σας ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αυξάνοντας το αίσθημα της ελευθερίας και της άνεσης. Για τον πιο εύκολο χειρισμό και χρήση τους έχουν μια μπλε μεμβράνη.

Κατασκευασμένοι από το υλικό Nelfilcon A, με περιεκτικότητα σε νερό 69% και με τη διαπερατότητα οξυγόνου να δηλώνεται 26Dk/t, σίγουρα θα σας βολέψουν.

Δες πόσο κοστίζουν οι Focus Dailies All Day Comfort

Οι καλύτεροι δεκαπενθήμεροι φακοί επαφής

Οι 15νθήμεροι φακοί είναι η καλύτερη λύση για τους πιο συστηματικούς κι έμπειρους χρήστες.

Acuvue 2

Φακοί επαφής Acuvue 2

Οι Acuvue 2, φακοί επαφής σιλικόνης υδρογέλης κατατάσσονται στην κατηγορία των 15νθήμερων φακών κι έρχονται στην αγορά από την κατασκευάστρια εταιρία Johnson & Johnson. Ίσως να είναι και οι φακοί με τους πιο πιστούς ακόλουθους εξαιτίας των εξαίρετων οπτικών ιδιοτήτων τους. Είναι εγκεκριμένοι για καθημερινή και παρατεταμένη χρήση.

Είναι κατασκευασμένοι από ένα απαλό υλικό το Etafilcon A, με λεπτές άκρες και περιεκτικότητα σε νερό 58%. H διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται σε 33Dk/t.

Διαθέτουν και φίλτρα προστασίας UV για μεγαλύτερη προστασία των οφθαλμών σας από τον ήλιο σε συνδυασμό βέβαια πάντα με τη χρήση γυαλιών ηλίου σας. Χαρακτηρίζονται από μιαν ελαφριά σκούρα απόχρωση, έτσι ώστε να γίνονται ευδιάκριτοι όσο βρίσκονται μέσα στο υγρό τους. Διαθέτουν και την πολύ χρήσιμη ένδειξη ‘’εσωτερική – εξωτερική όψη’’ , ώστε όταν κοιτάζετε το προφίλ του φακού να έχετε την ευχέρεια να γνωρίζετε τη σωστή θέση για την τοποθέτησή τους στα μάτια σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Acuvue 2

TopVue Premium

Φακοί επαφής TopVue Premium

Οι TopVue Premium 15νθήμεροι φακοί επαφής ανήκουν στην κατασκευάστρια εταιρία TopVue. Έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλής ποιότητας φακοί και φροντίζουν να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση για όσες ώρες τους φοράτε.

Είναι προσεκτικά κατασκευασμένοι από μια νέα τροποποιημένη γενιά σιλικόνης υδρογέλης, η οποία δίνει τέλος στον ερεθισμό των οφθαλμών σας. Από το ξεκίνημα ήδη της παραγωγικής τους διαδικασίας εμπλουτίζονται με μια από τις πιο καλές ουσίες λίπανσης το υαλουρονικό νάτριο, το οποίο και απελευθερώνεται σιγά σιγά κατά τη χρήση τους αποτρέποντας την ανεπιθύμητες ενοχλήσεις, ξηρότητες κι επιπλοκές.

Το υλικό κατασκευής τους είναι το Innofilcon A, διαθέτει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό 45% και η μεταδοτικότητά του σε οξυγόνο δηλώνεται 104Dk/t. Τόσο η υψηλή διαπνοή τους, όσο και η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σε συνδυασμό με τη σταδιακή απελευθέρωση υαλουρονικού νατρίου τους καθιστά σαν μιαν άριστη επιλογή για τη διατήρηση της υγείας των οφθαλμών σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Premium

Οι καλύτεροι μηνιαίοι φακοί επαφής

Για τους έμπειρους χρήστες που προτιμούν τους μηνιαίους φακούς επαφής.

Air Optix plus HydraGlyde

(Βρείτε εδώ την πλήρη αξιολόγηση των Air Optix plus HydraGlyde)

Φακοί επαφής Air Optix plus Hydraglyde

Οι Air Optix Plus HydraGlyde κατατάσσονται στην κατηγορία των μηνιαίων φακών επαφής κι έρχονται στην αγορά από τη γνωστή εταιρία Alcon.

Κατασκευάζονται από υλικό σιλικόνης υδρογέλης το Lotrafilcon B, είναι κατάλληλη για συνεχή χρήση εξαιτίας της υψηλής διαπρατότητας σε οξυγόνο 110Dk/t, σκοπός των παραγωγών τους είναι η διόρθωση ελαττωμάτων στο σφαιρικό του οφθαλμού και η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 33%.

Διαθέτουν την τεχνολογία Moisture Matrix η οποία και βοηθά τους εν λόγω φακούς να διατηρούν την προστιθέμενη υγρασία τους η οποία και εξασφαλίζει την απαραίτητη ενυδάτωση στους φακούς σε όλο το χρονικό διάστημα της χρήσης τους. Στην όσο το δυνατό καλύτερη υγρασία βοηθά και η Smart Shield τεχνολογία της Alcon, συμβάλλοντας στη μείωση των λιπιδίων στους φακούς καθιστώντας τους ανεκτούς και καθαρούς κατά τη διάρκεια όλου του μήνα.

Οι φακοί αυτοί για τη δική σας διευκόλυνση στο χειρισμό τους διαθέτουν και μια γαλάζια απόχρωση.

Είναι ενδεδειγμένοι για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Μπορείτε να τους φοράτε συνεχόμενα για 6 νύχτες. Εάν προτιμήσετε αυτό το είδος της χρήσης θα ήταν καλό να πάρετε πριν την έγκριση του οφθαλμιάτρου σας, γιατί δεν ταιριάζει η χρήση αυτή σε όλους τους οφθαλμούς.

Δες πόσο κοστίζουν οι Air Optix plus HydraGlyde

Acuvue Vita

Φακοί επαφής Acuvue Vita

Οι Acuvue Vita ανήκουν στην κατηγορία των σφαιρικών μηνιαίων φακών επαφής και υπεύθυνη κατασκευάστρια εταιρία είναι η Johnson & Johnson. Θεωρούνταιαπό τους ποιοτικότερους φακούς της αγοράς.

Κατασκευάζονται από το υλικό Senofilcon C και εξαιτίας της καινοτόμας τεχνολογίας τους εξασφαλίζουν υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου 147Dk/t και η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 41%.

Οι παραγωγοί τους τούς προώθησαν στην αγορά με έναν μοναδικό σχεδιασμό Edge Infinity, με ομαλές και κωνικές άκρες ώστε να εκμηδενίζεται σχεδόν η τριβή από το άνοιγμα και κλείσιμο των βλεφάρων για περισσότερη άνεση δίχως ερεθισμούς.

Η τεχνολογία Hydramax μεγιστοποιεί τα ενυδατικά συστατικά κι άλλους παράγοντες διαβροχής που έχουν ενσωματωθεί σε όλο το φακό, έτσι ώστε οι φακοί σας να κρατούν την κατάλληλη υγρασία και να παραμένουν ενυδατωμένοι όλη τη διάρκεια του μήνα.

Διαθέτουν πολύ υψηλή προστασία UVA καιUVB μπλοκάροντας τις βλαβερές ακτινοβολίες να εισέρχονται στα μάτια σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Acuvue Vita

PureVision 2

Φακοί επαφής Purevision 2

Οι PureVision 2 είναι μηνιαίοι φακοί επαφής κι ανήκουν στην κατασκευάστρια εταιρία Bausch & Lomb. Ιδανικοί φακοί για χρήστες που πάσχουν από έλλειψη ευαισθησίας αντίθεσης, οδηγούν πολλές ώρες ή αθλούνται. Η χρήση τους είναι πολύ άνετη κι ευχάριστη.

Θεωρούνται από τους πιο λεπτούς φακούς που υπάρχουν σήμερα στην αγορά με εξαίρετες διοπτρικές ιδιότητες. Είναι κατασκευασμένοι από υλικό σιλικόνης υδρογέλης το Balafilcon A, χρησιμοποιούν την τεχνολογία Comfort Moist, για περισσότερη ενυδάτωση στην επιφάνεια των φακών. Η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται στο 36% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 130Dk/t.

Υπάρχει το ένα ενδεχόμενο να τους χρησιμοποιείτε κάθε μέρα με αφαίρεση τη νύχτα για ένα μήνα. Υπάρχει και η επιλογή συνεχόμενης χρήσης για 29 νύχτες και 30 μέρες. Για τον δεύτερο τρόπο χρήσης θα πρέπει να πάρετε τη συμβουλή του οπτικού ή του γιατρού σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι PureVision 2

SofLens 38

Φακοί επαφής SofLens 38

Οι SofLens 38 είναι κι αυτοί μηνιαίοι φακοί επαφής, οι οποίοι διατίθενται στην αγορά από την εταιρία Bausch & Lomb.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Polymacon, η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 24Dk/t, και η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το 38%. Θεωρούνται αρκετά βολικοί φακοί.

Δεν συνιστάται η χρήση τους κατά τον ύπνο. Θα τους βρείτε στο εμπόριο σε συσκευασία των 6 φακών επαφής.

Δες πόσο κοστίζουν οι SofLens 38

Biofinity

(Βρείτε εδώ την πλήρη αξιολόγηση των Biofinity)

Φακοί επαφής Biofinity

Οι Biofinity είναι μηνιαίοι φακοί επαφής από την εταιρία CooperVision, σχεδιασμένοι έτσι ώστε ικανοποιούν και τους πιο ‘’δύσκολους’’ χρήστες.

Φακοί υψηλής περιεκτικότητας σε νερό 48% και εξαίρετης διαπερατότητας οξυγόνου 160Dk/t. Είναι κατασκευασμένοι από το νέο πολύ ανθεκτικό, μη ιονικό, σιλικόνης υδρογέλης υλικό Comfilcon A, υλικό με εξαιρετικά στοιχεία διαβροχής που δεν περιέχει ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια, δεν απαιτεί περαιτέρω πρόσθετη επεξεργασία ή τη χρήση κάποιου παράγοντα ενυδατικού.

Οι παραγωγοί τους εμπνεύστηκαν από την τεχνολογία Aquaform, η οποία κάνει χρήση ενός νέου σιλικονούχου μονομερούς, που προσφέρει και την ιδανικότερη ισορροπία μεταξύ νερού κι οξυγόνου. Τα μόρια του υδρογόνου συγκρατούνται ομοιόμορφα σε δεσμό υδρογόνου σε όλο το φακό.

Οι Βiofinity φακοί επαφής αποτρέπουν τη δημιουργία λιπιδίων που περιέχονται στις οφθαλμικές εκκρίσεις και στην έξω περιοχή του οφθαλμού. Η ασφαιρική τους γεωμετρία βελτιώνει τις οπτικές ικανότητες του φακού. Οι στρογγυλεμένες τους άκρες περιορίζουν τη δημιουργία προβλημάτων χρωματισμού στο σημείο που έρχονται σε επαφή με τον οφθαλμό. Η πίσω επιφάνεια τους εξαιτίας της καμπυλώτητας διανέμει την πίεση στην επιφάνεια του ματιού κάνοντας τη χρήση ιδιαιτέρως άνετη.

Είναι σχεδιασμένοι και για καθημερινή χρήση και για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Προτείνονται για χρήση συνεχή 30 ημερών και 29 νυχτών, είδος χρήσης που πρώτα πρέπει να εγκρίνεται από τον ειδικό.

Δες πόσο κοστίζουν οι Biofinity

TopVue Monthly

Φακοί επαφής TopVue Monthly

Οι TopVue Monthly είναι μηνιαίοι φακοί επαφής της κατασκευάστριας εταιρίας TopVue. Έχουν χαρακτηριστεί από τους πιο άνετους φακούς που υπάρχουν σήμερα στο εμπόριο, διαθέτοντας πολύ λεπτές, τέλεια σχεδιασμένες άκρες, έτσι ώστε όταν το βλέφαρο κάθε φορά που ανοιγοκλείνει κι έρχεται σε επαφή με την άκρη του φακού να μην αισθάνεται την παρουσία του.

Οι εν λόγω φακοί φημίζονται για την εξαιρετικά σταθερή οπτική οξύτητα που χαρίζουν παρέχοντας σε όλη την οπτική ζώνη όμοια διοπτρική δύναμη. Εξαιτίας της σταθερής οπτικής διόρθωσης, προσφέρουν και άριστη όραση ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Είναι κατασκευασμένοι από υλικό υδρογέλης το Polymacon, η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 38% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 26Dk/t. Περιέχουν πρόσθετο λιπαντικό, το υαλουρονικό νάτριο, ουσία φυσική για το ανθρώπινο σώμα και ξεχωρίζουν για την προσθήκη της ουσίας PEG, που εξασφαλίζει διαβροχή, υγρασία και άνεση σε όλη τη διάρκεια της χρήσης τους.

Διαθέτουν και φίλτρα προστασίας για τα μάτια σας από την επικίνδυνη υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Monthly

Οι καλύτεροι φθηνοί και οικονομικοί φακοί επαφής

Φθηνοί φακοί με χαμηλό κόστος αλλά και εξαιρετική ποιότητα.

TopVue Elite+

Φακοί επαφής TopVue Elite+

Οι TopVue Elite+ είναι από τους πιο οικονομικούς φακούς επαφής που θα βρείτε στην αγορά και μας έρχονται από την κατασκευάστρια εταιρία TopVue. Το γεγονός ότι ανήκουν στους φακούς χαμηλού κόστους δεν σημαίνει ότι δεν είναι υψηλής ποιότητας φακοί. Το αντίθετο μάλιστα.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Bioxifilcon A, ένα υλικό υδρογέλης σιλικόνης το οποίο κι επεξεργάζεται κατά την παραγωγή του με την τεχνολογία Ultra Soo, προσθέτοντας οι παραγωγοί του και υαλουρονικό νάτριο στη σύνθεση. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να μιλάμε για εξαίρετη λίπανση! Η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι 58% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 27Dk/t.

Χαρακτηρίζονται από ασφαιρικό σχεδιασμό, γεγονός που εξασφαλίζει την όσο δυνατό καλύτερη προσαρμογή των φακών στους οφθαλμούς σας.

Αν θέλετε να αισθάνεστε ασφαλείς και άνετοι όσες ώρες χρησιμοποιείτε τους φακούς σας, χωρίς να ξοδεύετε μια μικρή περιουσία γι’ αυτούς οι TopVue Elite+ είναι το προϊόν που αναζητάτε.

Περιέχουν μια απόχρωση για να διευκολύνεστε στο χειρισμό τους, καθώς διαθέτουν και φίλτρο προστασίας για την υπεριώδη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Κατατάσσονται στην κατηγορία των ημερήσιων φακών που σημαίνει περισσότερη υγιεινή κι εξοικονόμηση χρημάτων από την αγορά υγρών αποθήκευσης.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Elite+

Αvaira Vitality

Φακοί επαφής Avaira Vitality

Οι Αvaira Vitality ανήκουν στην κατηγορία των 15νθήμερων φακών επαφής και κατασκευάστρια εταιρία είναι η CooperVision. Εξαιρετικοί φακοί επαφής χαμηλού κόστους, αφού το υλικό παραγωγής τους το Fanfilcon Α, θεωρείτε ένα από τα πιο προηγμένα υλικά σιλικόνης υδρογέλης για παραπάνω υγρασία καθ’ όλο το χρόνο χρήσης τους.

Διακρίνονται για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό σε περιεκτικότητα νερού 55% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 110Dk/t.  Αυτός ο τέλειος συνδυασμός μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό και υψηλής διαπερατότητας οξυγόνου σας χαρίζει μιαν ευχάριστη αίσθηση όταν τους φοράτε, υγεία και άνεση. Κατάλληλοι και για εσάς που διαμαρτύρεστε για ευαισθησίες στους οφθαλμούς.

Προστατεύουν και τα μάτια σας από τον ήλιο, αφού είναι εμπλουτισμένοι με φίλτρα UV.

Δες πόσο κοστίζουν οι Avaira Vitality

Biomedics 55 Evolution

Φακοί επαφής Biomedics 55 Evolution

ΟιBiomedics 55 Evolution είναι οι χαμηλού κόστους μηνιαίοι φακοί επαφής, εξαιρετικής ποιότητας από την εταιρία Cooper Vision.

Το υλικό τους υδρογέλης είναι το Ocufilcon A, υψηλής ποιότητας και πολύ λεπτό υλικό. Η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το 55% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 27Dk/t.  Η ασφαιρική τους πίσω επιφάνεια τους καθιστά ιδιαιτέρως ευχάριστους, άνετους κι ανεκτούς στα μάτια σας, χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα εξαιρετική οπτική οξύτητα.

Έχουν και φίλτρο προστασίας από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Δες πόσο κοστίζουν οι Biomedics 55 Evolution

Air Optix Aqua

(Βρείτε εδώ την πλήρη αξιολόγηση των Air Optix Aqua)

Φακοί επαφής Air Optix Aqua

Οι Air Optix Aqua είναι από τους πιο οικονομικούς φακούς που θα συναντήσετε στην αγορά και ταυτόχρονα ένα από τα πιο κορυφαία προϊόντα φακών επαφής της εταιρίας Alcon.

Είναι φακοί μηνιαίας αντικατάστασης και κατασκευασμένοι από υλικό σιλικόνης υδρογέλης, το Lotrafilcon B, η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται στο 33% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 138Dk/t, διαπερατότητα 5 περίπου φορές υψηλότερη σε οξυγόνο, αν κάνουμε μια σύγκριση με άλλους φακούς της σειράς τους.

Είναι ενδεδειγμένοι για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφού πρώτα έχετε πάρει την γνώμη και την έγκριση από τον οφθαλμίατρό σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Air Optix Aqua

Οι καλύτεροι τορικοί φακοί επαφής για τον αστιγματισμό

Διορθώστε τον αστιγματισμού σας χρησιμοποιόντας τορικούς φακούς.

TopVue Air for Astigmatism

Φακοί επαφής TopVue Air for Astigmatism

Οι TopVue Air for Astigmatism είναι ειδικά σχεδιασμένοι τορικοί φακοί για να διορθώνουν τον αστιγματισμό από την εταιρία TopVue. Οι παραγωγοί του χρησιμοποίησαν μια προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης για τους αστιγματικούς αυτούς φακούς, έτσι ώστε να σας παρέχουν μεγάλη σταθερότητα κατά την τοποθέτηση των φακών στα μάτια σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται KOT Prism Ballast, ‘’εξουδετερώνει’’ την περιστροφή και κίνηση των φακών, ο σχεδιασμός πρίσμα καθιστά πιο παχύ το κάτω μέρος του φακού, μέσω της βαρύτητας κι έτσι επιτυγχάνεται τέλεια εφαρμογή στον οφθαλμό. Προσφέρουν ομαλή κίνηση σε όλη την περιοχή του βολβού του ματιού για τα βλέφαρά σας, αφού λειτουργούν με την κίνηση των άνω και κάτω βλεφάρων για να παραμένουν οι φακοί σταθεροί στη θέση τους.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό σιλικόνης υδρογέλης Innofilcon A, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά οξυγόνου σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό στον κερατοειδή χιτώνα μέσω μικροσκοπικών καναλιών που δηλώνεται 100Dk/t.  Η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται 45%, ποσοστό που μειώνει τους όποιους κινδύνους μόλυνσης βοηθώντας να παραμένουν οι φακοί σας επαρκώς ενυδατωμένοι.

Εμπεριέχουν διάλυμα υαλουρονικού νατρίου, το οποίο είναι απολύτως συμβατό με το περιβάλλον του φυσιολογικού ματιού κι αυτό τους κατατάσσει στους πιο άνετους κι ανεκτούς φακούς από την πρώτη κιόλας στιγμή της χρήσης τους.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Air for Astigmatism

Biofinity Toric

Φακοί επαφής Biofinity Toric

ΟιBiofinity Toric κατατάσσονται στην κατηγορία των μαλακών μηνιαίων φακών επαφής από την εταιρία Cooper Vision. Είναι ιδανικοί τορικοί φακοί επαφής για εσάς που σας απασχολεί το θέμα του αστιγματισμού.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Comfilcon A, το οποίο εξασφαλίζει την άνεση και την απαιτούμενη υγεία για τους οφθαλμούς σας. Οι παραγωγοί του βασίστηκαν σε έναν εξαίρετο σχεδιασμό για άριστη οπτική οξύτητα και στην προηγμένη τεχνολογία Aquaform, που προσφέρει υψηλά επίπεδα διαπερατότητας σε οξυγόνο 116Dk/t. Η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το ποσοστό του 48%.

Οι Biofinity Toric είναι σχεδιασμένοι όχι μόνο για καθημερινή αλλά και για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορείτε να τους φοράτε συνεχόμενα για 29 νύχτες χωρίς να τους αφαιρέσετε από το μάτι. Για τον τρόπο αυτόν χρήσης των φακών οι γνώμες διίστανται ακόμα και μεταξύ των ειδικών, οπότε πριν αποφασίσετε την συνεχόμενη τους χρήση θα ήταν καλό να πάρετε την έγκριση του οφθαλμιάτρου σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Biofinity Toric

1 Day Acuvue Moist for Astigmatism

Φακοί επαφής 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism

Οι 1 Day Acuvue Moist For Astigmatism είναι ημερήσιοι αστιγματικοί φακοί επαφής σχεδιασμένοι από την εταιρία Johnson & Johnson. Θεωρούνται από τους πιο αξιόπιστους τορικούς φακούς της αγοράς προσφέροντας ένα μεγαλύτερο φάσμα παραμέτρων σε σχέση με άλλους φακούς της κατηγορίας τους.

Kατασκευασμένοι από το υλικό Etafilcon A, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό 58% και διαπερατότητα οξυγόνου 23,7Dk/t.

Οι παραγωγοί τους χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία Lacreon. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενσωματώνει μέσα στο υλικό των φακών ενυδατικά στοιχεία που έχουν περίπου όμοια σύνθεση με τα φυσικά δάκρυα του ανθρώπου. Αυτό είναι και το μυστικό για πλήρη άνεση και διαρκή ενυδάτωση σε όλη τη διάρκεια της χρήσης τους.

Επίσης βασίστηκαν και σε μία άλλη τεχνολογία ASD, η οποία εκμεταλλεύεται τη φυσική πίεση των βλεφάρων, επιτρέπει την άμεση τοποθέτηση του φακού στον οφθαλμό, εξασφαλίζοντας εξαίρετη οπτική οξύτητα και σταθερότητα.

Οι εν λόγω φακοί διαθέτουν από τις πιο υψηλές UVA και UVB προστασίες από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες.

Επίσης έρχονται με την ένδειξη ‘’εσωτερική – εξωτερική όψη’’ , έτσι ώστε παρατηρώντας το προφίλ του φακού σας να ξεχωρίζετε τη σωστή θέση για την τοποθέτησή του στο μάτι σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism

Acuvue Oasys for Astigmatism

Φακοί επαφής Acuvue Oasys for Astigmatism

Οι Acuvue Oasys for Astigmatism κατατάσσονται στην κατηγορία των 15νθήμερων φακών επαφής και υπεύθυνη είναι η εταιρία Johnson & Johnson.

Από τους καλύτερους αστιγματικούς φακούς, έχουν κατασκευαστεί από το διαβρέξιμο υλικό σιλικόνης υδρογέλης Senofilcon A, βασικό χαρακτηριστικό τους η υψηλή διαπερατότητα σε οξυγόνο 129Dk/t και η περιεκτικότητά τους σε νερό 38%. 

Βασίζονται στην τεχνολογία Hydraclear Plus και ASD, η οποία εκμεταλλεύεται τον βλεφαρισμό για να παραμείνει στο κατάλληλο μέρος η κυλινδρική διόρθωση. Ο φακός περιστρέφεται στη σωστή θέση και ο κύλινδρος διορθώνει τις ανωμαλίες στην επιφάνεια του κερατοειδούς σας.

Διαθέτουν φίλτρα προστασίας UVA καιUVB για μεγαλύτερη προστασία από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτινοβολίες.

Έχουν 2 τρόπους χρήσης. Ο πρώτος είναι η 15νθήμερη χρήση, όπου κατά τη διάρκεια του ύπνου τους αφαιρείτε από τα μάτια σας κι ο δεύτερος (πάντα μετά από συζήτηση με τον οφθαλμίατρό σας) η συνεχής χρήση για 6 νύχτες και 7 μέρες. Εάν προτιμήσετε τον δεύτερο τρόπο το ζευγάρι των φακών που χρησιμοποιήσατε πρέπει να πεταχτεί μετά την 7η μέρα.

Δες πόσο κοστίζουν οι Acuvue Oasys for Astigmatism

Οι καλύτεροι πολυεαστιακοί φακοί επαφής για την πρεσβυωπία

Για τους πρεσβύωπες που δυσκολευονται με την όραση τους σε όλες τις αποστάσεις προτείνουμε τους καλύτερους πολυεστιακούς φακούς επαφής.

Proclear Multifocal XR

Φακοί επαφής Proclear Multifocal

Οι Proclear Multifocal XR είναι ειδικοί φακοί επαφής πολυεστιακοί, ιδανικοί δηλαδή για διόρθωση και της κοντινής και της μέσης αλλά και της μακρινής όρασης. Κατατάσσονται στην κατηγορία των μηνιαίων φακών επαφής για καθημερινή χρήση κι έχουν κατασκευαστεί από την εταιρία CooperVision.

Eίναι εξαιρετικοί και άνετοι φακοί επαφής ακόμη και για χρηστές με υψηλό βαθμό πρεσβυωπίας έως και +4,00 (Add Power) χαρίζοντάς τους ακριβή εικόνα για όλες τις αποστάσεις.

 Το υλικό τους είναι το Omafilcon B, η διαπερατότητα οξυγόνου δηλώνεται 42Dk/t και η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το 49% σε κάθε νέο ζευγάρι φακών.

Δεν συνιστάται η χρήση τους κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δες πόσο κοστίζουν οι Proclear Multifocal XR

ΤopVue Air Multifocal

Φακοί επαφής TopVue Air Multifocal

Οι ΤopVue Air Multifocal είναι μηνιαίοι πολύ άνετοι και βολικοί πολυεστιακοί φακοί επαφής, εμπνευσμένοι από την εταιρία TopVue.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Innofilcon A, ένα καινοτόμο υλικό σιλικόνης – υδρογέλης. Χαρακτηριστικό τους η υψηλή διαπερατότητα του ατμοσφαιρικού οξυγόνου στον κερατοειδή μέσω διαύλων, δηλώνεται 100Dk/t και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό 45%, γεγονός που εξασφαλίζει μεγάλο βαθμό ενυδάτωσης στη διάρκεια όλης της ημέρας και βοηθά στην αποφυγή βακτηριακών λοιμώξεων.

Οι φακοί αυτοί διαθέτουν πολλές οπτικές ζώνες οι οποίες κι αποτελούν εγγύηση για την ποιοτική διόρθωση της όρασης σε όλες τις αποστάσεις.

Περιέχουν υαλουρονικό νάτριο, το οποίο είναι και άκρως συμβατό με το κανονικό περιβάλλον του ανθρώπινου οφθαλμού.

Αποφύγετε να τους χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Air Multifocal

Biofinity Multifocal

Φακοί επαφής Biofinity Multifocal

Οι Biofinity Multifocal είναι μηνιαίοι εύκολοι στη χρήση, πολυεστιακοί φακοί επαφής της εταιρίας CooperVision κατάλληλα σχεδιασμένοι για τους πρεσβύωπες.

Εξαιρετικοί φακοί που σας βοηθάνε να έχετε ευκρινή όραση σε μακρινές αποστάσεις και να εστιάζετε καθαρά σε κοντινά αντικείμενα. Σας χαρίζουν ποιοτική όραση και σε όλες τις ενδιάμεσες αποστάσεις.

Οι παραγωγοί τους βασίστηκαν στην τεχνολογία Aquaform και Comfort Science τεχνολογίες που προσφέρουν υψηλή υγρασία, δεσμεύοντας το νερό και παραμένοντας διαρκώς ενυδατωμένοι, δρώντας ενεργά κατά της ξηρότητας των ματιών. Το υλικό κατασκευής τους είναι το Confilcon A, η διαπερατότητα οξυγόνου δηλώνεται 142Dk/t, και η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 48%.

Η τεχνολογίαBalanced Progressive εφαρμόζει δυο διαφορετικές οπτικές σχεδιασμού, οι οποίες αποτελούν και την εγγύηση για εξαιρετική οπτική οξύτητα.

Είναι ενδεδειγμένη για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφού πρώτα έχετε ζητήσει τη γνώμη κι έχετε πάρει την έγκριση από τον οφθαλμίατρό σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Biofinity Multifocal

Dailies TOTAL 1 Multifocal

Φακοί επαφής Dailies TOTAL1 Multifocal

Οι Dailies TOTAL 1 Multifocal είναι πολυεστιακοί φακοί επαφής κατάλληλοι για χρήστες που τους απασχολεί η πρεσβυωπία. Κατατάσσονται στην κατηγορία των ημερήσιων φακών και έρχονται στην αγορά από την κατασκευάστρια εταιρία Alcon.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Delefilcon A, που συνδυάζει το κλασικό υλικό υδρογέλης με σιλικόνη υδρογέλης. Περιέχουν αρκετά μεγάλο ποσοστό ποσότητας νερού 33%, και η ποσότητα ατμοσφαιρικού οξυγόνου που καταλήγει στον κερατοειδή χιτώνα, γνωστή ως διαπερατότητα οξυγόνου δηλώνεται 156Dk/t.

Οι Dailies TOTAL 1 Multifocal φακοί σας εγγυώνται ευκρινή και σαφή όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Δεν επιτρέπετε η χρήση τους κατά το χρονικό διάστημα που κοιμάστε.

Δες πόσο κοστίζουν οι Dailies TOTAL 1 Multifocal

Acuvue Oasys for Presbyopia

Φακοί επαφής Acuvue Oasys for Presbyopia

Οι Acuvue Oasys for Presbyopia κατατάσσονται στην κατηγορία των δεκαπενθήμερων φακών επαφής και η ύπαρξή τους οφείλεται στην εταιρία Johnson & Johnson. Είναι προσεκτικά σχεδιασμένοι για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πρεσβύωπα, αφού παρέχουν τη βέλτιστη κοντινή, ενδιάμεση και μακρινή όραση.

Είναι κατασκευασμένοι από ένα προηγμένο υλικό σιλικόνης υδρογέλης το Senolficon A, προσφέρουν υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου 147Dk/t και την υγρασία που χρειάζεστε αφού περιέχουν έναν πατενταρισμένο παράγοντα διαβροχής το Hydraclear Plus και αφού η περιεκτικότητά τους σε νερό αγγίζει το 38%. Θεωρούνται ιδανικοί φακοί για εκείνους που έχουν μιαν παραπάνω ευαισθησία στα μάτια.

Οι φακοί αυτοί είναι χρωματικά ελαφρώς φιμέ για να σας διευκολύνουν στο χειρισμό τους. Είναι ενισχυμένοι με τα πιο υψηλά επίπεδα προστασίας UV για ακόμη μεγαλύτερη προστασία των οφθαλμών σας από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.

Επιτρέπεται η χρήση τους κατά τη διάρκεια του ύπνου αφού πρώτα πάρετε την έγκριση του οφθαλμιάτρου σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Acuvue Oasys for Presbyopia

Οι καλύτεροι φακοί επαφής για ξηροφθαλμία

Αν νιώθετε έντονη ευαισθησία στους οφθαλμούς σας από ξηρότητα ή και αλλεργίες, να προτιμήσετε να αγοράσετε φακούς επαφής για την ξηροφθαλμια.

Dailies TOTAL 1

Φακοί επαφής Dailies TOTAL1

Οι Dailies TOTAL 1 είναι ημερήσιοι φακοί επαφής από τηνAlcon άκρως ιδανικοί για ευαίσθητα και ξηρά μάτια.

Το υλικό κατασκευής τους είναι το Delefilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό 33% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 156Dk/t.

Αυτό που τους ξεχωρίζει και τους καθιστά κατάλληλους για όσους υποφέρετε από ξηροφθαλμίες είναι ο συνδυασμός του κλασικού υλικού υδρογέλης και σιλικόνης υδρογέλης.

Ο πυρήνας δηλαδή του φακού αποτελείται από υδρογέλη που περιέχει σιλικόνη και μια επαρκή ποσότητα νερού για να παρέχει την απαραίτητη διαπερατότητα οξυγόνου στον κερατοειδή χιτώνα. Η επιφάνεια του φακού, η οποία είναι κι αυτή που έρχεται σε επαφή με τους ευαίσθητους ιστούς του οφθαλμού αποτελείται από την κλασική υδρογέλη υψηλή σε περιεκτικότητα νερού. Αυτή η συγκεκριμένη τεχνολογία παραγωγής είναι που κάνει τους συγκεκριμένους φακούς εύχρηστους, μαλακούς και λείους στο σημείο επαφής και προσφέρουν στους χρήστες με ξηρά μάτια μεγαλύτερη άνεση.

Δες πόσο κοστίζουν οι Dailies TOTAL 1

Acuvue Oasys 1 Day

Φακοί επαφής Acuvue Oasys 1 day

Οι Acuvue Oasys 1 Day είναι ημερήσιοι φακοί επαφής σιλικόνης υδρογέλης και ανήκουν στην κατασκευάστρια εταιρία Johnson & Johnson.

Έχουν σχεδιαστεί με την παντεταρισμένη τεχνολογία Hydraluxe και περιέχουν βιολογικά μόρια, τα οποία είναι σχεδόν όμοια με τα ανθρώπινα δάκρυα. Οι ενυδατικοί παράγοντες ενισχύουν το φυσικό δακρυϊκό φιλμ του οφθαλμού σας, είναι τοποθετημένοι όχι μόνο στην επιφάνεια του φακού, αλλά κι εντός του υλικού του φακού κι αυτό είναι ακριβώς το στοιχείο που τους ξεχωρίζει και τους καθιστά ιδανικούς για μάτια ξηρά, για μάτια ευαίσθητα ή μάτια που υποφέρουν από αλλεργίες. Εξαιρετική επιλογή φακών για όσους χρήστες χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση και άνεση στη διάρκεια της ημέρας σας.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Senolficon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται στο 38% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο 121Dk/t.

Διαθέτουν φίλτρα προστασίας UVA και UVB μπλοκάροντας μεγάλο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Acuvue Oasys 1 Day

Bausch & Lomb ULTRA

Φακοί επαφής Bausch & Lomb ULTRA

ΟιBausch & Lomb ULTRA είναι κατάλληλοι φακοί επαφής για όσους υποφέρουν από ξηροφθαλμίες κι ευαισθησίες στα μάτια. Κατασκευάστρια εταιρία είναι η Bausch & Lomb, η οποία και χρησιμοποίησε για την παραγωγή των φακών αυτών την τεχνολογίαMoisture Seal. Τεχνολογία που προσφέρει ιδιαίτερο υψηλό επίπεδο ενυδάτωσης και βοηθά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας αποτελεσματικότατα, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος στη θολή όραση, στη δυσκολία εστίασης και σε όλες τις παραμέτρους που κουράζουν τα μάτια σας λόγω του στεγνώματος των φακών σας.

Είναι εμπλουτισμένοι με PVP, ο οποίος είναι ένας παράγοντας προηγμένης διαβροχής που δεν επιτρέπει στους φακούς να αφυδατώνονται και τους βοηθά να διατηρούν την υγρασία τους.

Κατασκευάζονται από το υλικό Samfilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 46% και το επίπεδο διαπερατότητας οξυγόνου δηλώνεται 163Dk/t., από τα πιο υψηλά επίπεδα της αγοράς.

Διαθέτουν μιαν απόχρωση ελαφριά για να σας διευκολύνουν στη χρήση τους.

Δες πόσο κοστίζουν οι Bausch & Lomb ULTRA

Οι καλύτεροι φακοί επαφής συνεχόμενης χρήσης

Έχετε ανάγκη να μην αφαιρείτε τους φακούς σας κατά τη διάρκειας της νύχτας; Αναζητήστε παρακάτω φακούς συνεχόμενης χρήσης.

Air Optix Night & Day Aqua

(Βρείτε εδώ την πλήρη αξιολόγηση των Air Optix Night & Day Aqua)

Φακοί επαφής Air Optix Night & Day Aqua

Οι Air Optix Night & Day Aqua φακοί επαφής θεωρούνται από τους πιο αποτελεσματικούς που συναντάμε στο εμπόριο, κατατάσσονται στην κατηγορία των μηνιαίων φακών και κατασκευάστρια εταιρία είναι η Alcon.

Οι παραγωγοί των φακών αυτών εκτός από την καθημερινή τους χρήση συνιστούν στους χρήστες -εφόσον το επιθυμούν -και την συνεχή χρήση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να αφαιρείτε τους εν λόγω φακούς από τους οφθαλμούς σας κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Επιτρέπεται δηλαδή να φοριούνται 29 νύχτες συνεχόμενα, την 30κοστή μέρα τους αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο ζευγάρι φακών. Για τη συνεχόμενη χρήση των φακών επιβάλλεται να ζητήσετε την έγκριση του οφθαλμιάτρου σας.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Lotrafilcon καιδηλώνονται με εξαιρετική διαπερατότητα σε οξυγόνο 175Dk/t, γεγονός που σημαίνει ότι επιτρέπουν επαρκή εφοδιασμό του κερατοειδούς χιτώνα ακόμα και στην περίπτωση που το βλέφαρο καλύπτει τον οφθαλμό σας. Η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται περίπου στο 24%.

Δες πόσο κοστίζουν οι Air Optix Night & Day Aqua

Acuvue Oasys

(Βρείτε εδώ την πλήρη αξιολόγηση των Acuvue Oasys)

Φακοί επαφής Acuvue Oasys

Οι Acuvue Oasys φακοί της εταιρίας Johnson & Johnson ανήκουν στην κατηγορία των πιο δημοφιλών δεκαπενθήμερων φακών επαφής κι είναι κατασκευασμένοι, έτσι ώστε να ικανοποιούν ακόμη και τους πιο δύσκολους χρήστες. Χρήστες που ταλαιπωρούνται από ξηρά κι ευαίσθητα μάτιαή που εργάζονται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή ή σε αίθουσες που διαρκώς κλιματίζονται.

Το υλικό τους το Senifilcon A, είναι ένα νέο υλικό σιλικόνης υδρογέλης με εξαίρετη διαπερατότητα σε οξυγόνο που δηλώνεται έως και 147Dk/t. Η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι 38% και χάρη στη νέα τεχνολογία που χρησιμοποιούν Hydraclear Plus 4 διατηρούν την πρέπουσα υγρασία και ενυδάτωση σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Η ίδια τεχνολογία συμβάλλει στη μείωση του πρωτεϊνικού ιζήματος.

Προσφέρονται για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι παραγωγοί τους επιτρέπουν τη συνεχόμενη χρήση τους για 7 μέρες κι 6 νύχτες, νοουμένου ότι έχετε πάρει την συγκατάθεση του οφθαλμίατρου σας. Μετά το πέρας των 7 ημερών είστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε τους φακούς σας με ένα νέο ζευγάρι.

Διαθέτουν και φίλτρα UV για την προστασία των ματιών σας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία.

Δες πόσο κοστίζουν οι Acuvue Oasys

Οι καλύτεροι φακοί επαφής για μεγάλη μυωπία

Δίνουμε τη λύση και για αυτούς που βασανίζονται από τους πολύ υψηλούς βαθμούς της μυωπίας τους με φακούς κατάλληλους για αυξημένη μυωπία.

Dailies AquaComfort Plus

Φακοί επαφής Dailies AquaComfort Plus

Οι Dailies AquaComfort Plus φακοί επαφής κατατάσσονται στην κατηγορία των 15νθήμερων φακών και κατασκευάστρια εταιρία είναι η Alcon. Είναι ιδανικοί φακοί για όσους ταλαιπωρούνται από υψηλούς βαθμούς μυωπίας.

Η χρήση τους έχει χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως εύκολη. Έχουν εξαιρετικά επίπεδα διαβροχής γεγονός που τους κατατάσσει στους πιο άνετους φακούς. Η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το ποσό του 69%. Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Nelfilcon A και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 26Dk/t.

Οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής περιέχουν στο διάλυμα μια ουσία λιπαντική, η οποία δρα αμέσως μετά την τοποθέτηση του φακού στον οφθαλμό σας. Επίσης συνδυάζουν δύο βασικά στοιχεία. Το υδρόφιλο Polyethylen glykol και το ενυδατικό Polyvinyl alkohol, τα οποία κι απελευθερώνονται σε όλη τη διάρκεια της μέρας με κάθε βλεφαρισμό σας.

Διατίθενται σε αρνητικές και θετικές διοπτρίες από -10,00 έως +6,00.

Δες πόσο κοστίζουν οι Dailies AquaComfort Plus

Biofinity XR

Φακοί επαφής Biofinity XR

Οι Biofinity XR ανήκουν στην εταιρία CooperVision και είναι μηνιαίοι φακοί επαφής σιλικόνης – υδρογέλης. Είναι οι ιδανικοί φακοί για να καλύψουν μεγάλες τιμές μυωπίας.

Είναι κατασκευασμένοι από το υλικό Comfilcon A. Υλικό πολύ ανθεκτικό στη δημιουργία των εναποθέσεων λιπιδίων που περιέχονται στις οφθαλμικές εκκρίσεις και στην εξωτερική περιοχή του οφθαλμού καθώς και μη ιονικό, δεν περιέχει δηλαδή ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Δεν απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία, ούτε τη χρήση επιπλέον ενυδατικού παράγοντα. Ξεχωρίζουν για την άριστη ισορροπία τους σε περιεκτικότητα νερού, περίπου 48% και στη διαπερατότητα οξυγόνου, 128Dk/t.

Οι παραγωγοί τους έχουν εμπνευστεί για τον σχεδιασμό τους από την εξελιγμένη τεχνολογία Aquaform, μια επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα νέο σιλικονούχο μονομερές για να συνδέονται τα υδρόφιλα συστατικά με τη σιλικόνη με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ καλά στοιχεία διαβροχής.

Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα τιμών διοπτρών από -20,00 έως +15,00, οπότε καλύπτουν χρήστες με μεγάλες τιμές μυωπίας, αλλά και υπερμετρωπίας. Επιτρέπεται να φοριούνται όχι μόνο καθημερινά αλλά και συνεχόμενα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφού πρώτα έχετε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον οφθαλμίατρό σας.

Δες πόσο κοστίζουν οι Biofinity XR

Οι καλύτεροι έγχρωμοι φακοί επαφής

Επιθυμείτε απλά για καλλωπιστικούς λόγους να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας ή ταυτόχρονα σας απασχολεί και η διόρθωση κάποιου διαθλαστικού σφάλματος; Στις προτάσεις μας που ακολουθούν θα βρείτε τους καλύτερους διοπτρικούς και μη έγχρωμους φακούς επαφής.

FreshLook One Day

Φακοί επαφής Freshlook Oneday

Οι FreshLook One Day είναι έγχρωμοι φακοί επαφής της εταιρίας Alcon. Κατατάσσονται στην κατηγορία των ημερήσιων φακών, άρα είναι κατάλληλοι για περιστασιακή και για ολοήμερη χρήση.

Το υλικό κατασκευής του είναι το Nelfilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό υπολογίζεται σε κάθε νέο ζευγάρι φακών 69% και η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 26Dk/t.

Δεν προσφέρονται για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Κυκλοφορούν σε αρνητικές και θετικές διοπτρίες από –6,00 έως +5,00, αλλά οι έγχρωμοι αυτοί φακοί είναι διαθέσιμοι και σε μη διοπτρικούς.

Οι FreshLook One Day αλλάζουν το φυσικό χρώμα των ματιών σας είτε είναι σκουρόχρωμο είτε πιο ανοιχτό. Ένας δακτύλιος στην άκρη του φακού μεγαλώνει οπτικά την ίριδά σας κάνοντας το βλέμμα σας να φαίνεται πιο βαθύ. Οι φακοί επαφής Fresh Look έρχονται σε διάφορα χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε blue, green, grey και pure hazel. Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα στο χρώμα επηρεάζεται τόσο από το φυσικό χρώμα της ίριδάς σας, όσο και από τις συνθήκες φωτισμού.

Δες πόσο κοστίζουν οι FreshLook One Day

TopVue Color

Φακοί επαφής TopVue Color

Οι TopVue Color είναι έγχρωμοι φακοί επαφής από την κατασκευάστρια εταιρία TopVue, σχεδιασμένοι για καθημερινή χρήση με περίοδο αλλαγής 30 ημερών.

Είναι φτιαγμένοι από υλικό υδρογέλης το οποίο έχει εμπλουτιστεί με ένα άκρως αποτελεσματικό λιπαντικό υαλουρονικού νατρίου. Το υαλουρονικό νάτριο είναι αυτό που κρατά ενυδατωμένους τους φακούς σας και σας προσφέρει την όσο δυνατό μεγαλύτερη άνεση.

Το υλικό κατασκευής τους είναι το Methafilcon A, η περιεκτικότητά τους σε νερό 55%, η διαπερατότητά τους σε οξυγόνο δηλώνεται 28Dk/t. Επιπλέον παρέχουν και φίλτρο προστασίας UV για περισσότερη προστασία των ματιών σας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι εν λόγω φακοί είναι επενδυμένοι με έναν πιο σκούρο δακτύλιο, δουλειά του οποίου είναι να δημιουργεί την εντύπωση ενός οφθαλμού πιο λαμπερού και μεγάλου, δίνοντας ταυτόχρονα βάθος στην έκφρασή σας.

Το τελικό χρώμα των ματιών εξαρτάται ακόμη κι από το χρώμα των ρούχων σας, την αντίδραση των οφθαλμών σας στο φως και φυσικά τις εκάστοτε συνθήκες φωτισμού.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, brown grey, honey, violet, turquoise, sapphire και άλλα.

Αποφεύγετε να τους φοράτε κατά τη διάρκεια του ύπνου.  Καλύπτουν αρνητικές διοπτρίες από -9,00 έως -1,00. Είναι διαθέσιμοι και σε μη διοπτρικούς.

Δες πόσο κοστίζουν οι TopVue Color

Για περισσότερους έγχρωμους φακούς επαφής με φυσικό αποτέλεσμα πατήστε εδώ.

Οι καλύτεροι αποκριάτικοι φακοί επαφής

Αν ψάχνετε τον τρόπο για να εντυπωσιάσετε τις απόκριες, εδώ θα βρείτε μια λίστα με τους καλύτερους αποκριάτικους φακούς επαφής που έχουμε ετοιμάσει. Στη λίστα θα βρείτε μία σειρά απο έξυπνους φακούς για να κλέψετε την παράσταση. Εντυπωσιακοί φακοί απο ταινίες και όχι μόνο!


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.