Οι Καλύτεροι Χρωματιστοί Φακοί Επαφής με Φυσικό Αποτέλεσμα

Επιθυμείτε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας χρησιμοποιώντας χρωματιστούς φακούς με φυσικό αποτέλεσμα; Ψάχνετε έγχρωμους φακούς με διοπτρία για να διορθώσετε την όρασή σας και ταυτόχρονα να κάνετε μια σοβαρή αλλαγή στην εμφάνισή σας; Ή ψάχνετε απλώς για έγχρωμους φακούς επαφής μηδενικούς για ένα εντυπωσιακό βλέμμα ή ακόμη και πλήρη αλλαγή του χρώματος των ματιών σας;

Εμείς σας προτείνουμε τους καλύτερους χρωματιστούς φακούς επαφής με φυσικό αποτέλεσμα σε απλές και πιο εξεζητημένες αποχρώσεις από διαφορετικές κατασκευαστικές εταιρίες, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες σας.

1. ColourVUE Glamour

Έγχρωμοι φακοί επαφής ColourVUE Glamour

Η Maxvue Vision έχει μακρά παράδοση στο χώρο παραγωγής έγχρωμων φακών επαφής. Είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές που εστιάζει στην αγορά των έγχρωμων φακών επαφής. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην ποιότητα των προϊόντων της όσον αφορά την άνεση και το χρώμα, αλλά και στην γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων, που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Η σειρά ColourVUE Glamour συνδυάζει πλούσια χρώματα κι έναν μαύρο δακτύλιο που κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα. Μεγεθύνει την ίριδα και τονίζει την εμφάνισή της. Είναι επηρεασμένοι εν μέρει από το φυσικό χρώμα των ματιών και τις συνθήκες φωτισμού και χρειάζεται να τους αντικαθιστάται κάθε τρεις μήνες.

Είναι μια σύγχρονη σειρά από διάφανους, έγχρωμους φακούς επαφής. Η κατοχυρωμένη τεχνολογία τους παρέχει εξαιρετική άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κατασκευαστής Max Vue Vision
Χρώματα Aqua, Blue, Grey, Green, Honey, Violet.
Κατηγορία Τριμηνιαίοι έγχρωμοι φακοί επαφής. Φακοί επαφής μυωπίας και υπερμετρωπίας.

2. SofLens Natural Colors

Έγχρωμοι φακοί επαφής Bausch & Lomb SofLens Natural Colors

SofLens Natural Colors είναι έγχρωμοι φακοί επαφής που μπορούν να τους επιλέξουν αυτοί που έχουν κάποια διαθλαστική ανωμαλία αφού κυκλοφορούν και με βαθμούς. Για όσους θέλουν απλά να τους χρησιμοποιήσουν για καλλωπιστικούς λόγους, υπάρχουν και οι απλοί χωρίς βαθμούς.

Είναι σχεδιασμένοι για να αλλάξουν ή απλά να τονίσουν το φυσικό χρώμα του ματιού, με περίγραμμα που δίνει ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Το υλικό των φακών είναι εξαιρετικά άνετο. Μπορεί να φορεθούν περιστασιακά για έως και τρεις μήνες ή καθημερινά για ένα μήνα.

Οι Bausch and Lomb έγχρωμοι φακοί Soflens Natural Colors κατασκευάζονται μόνο σε καμπυλότητα 8.70 και ανά 0,50 διοπτρίες.

Κατασκευαστής Bausch & Lomb
Χρώματα Amazon, Aquamarine, Emerald, India, Indigo, Jade, Pacific, Platinum και Topaz.
Κατηγορία Μηνιαίοι, Τριμηνιαίοι έγχρωμοι φακοί επαφής. Φακοί επαφής μυωπίας και υπερμετρωπίας.

3. FreshLook ColorBlends

Έγχρωμοι φακοί επαφής FreshLook ColorBlends

Οι FreshLook ColorBlends ανήκουν στην κατηγορία των μαλακών φακών επαφής κι είναι από τους πιο δημοφιλείς στην αγορά. Μπορούν να δώσουν στα μάτια σας το χρώμα που εσείς επιθυμείτε, ακόμη κι αν δεν σας απασχολεί κάποια διαθλαστική ανωμαλία κι αν δεν χρειάζεστε διόρθωση της όρασής σας.

Η τεχνολογία τους αναμιγνύει τρεις χρωματικές αποχρώσεις, έτσι ώστε να έχετε έντονα αλλά και διακριτικά αποτελέσματα στα μάτια σας.

Αν θέλετε να δώσετε ώθηση στη φυσική σας ομορφιά ή εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση του βάθους, οι FreshLook ColorBlends μπορεί να είναι οι ιδανικοί έγχρωμοι φακοί επαφής για εσάς.

Εάν είναι σημαντικό για εσάς το φίλτρο UV στους φακού επαφής, τότε ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το παραπάνω προϊόν. Το φίλτρο UV αυξάνει την προστασία του κερατοειδούς από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία.

Επειδή οι φακοί δεν καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή των ματιών, ο συνδυασμός τους εφόσον έχουν και υπεριώδες φίλτρο μαζί με γυαλιά ηλίου είναι η πιο ασφαλής επιλογή για την πιο κατάλληλη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες.

Κατασκευαστής Alcon
Χρώματα Amethyst, Blue, Grey, Green, Turquoise, Honey, Sterling grey
Κατηγορία Ανήκουν στην κατηγορία των φακών μηνιαίας αντικατάστασης.

4. Air Optix Colors

Έγχρωμοι φακοί επαφής Air Optix Colors

Οι φακοί επαφής Air Optix Colors είναι οι πρώτοι έγχρωμοι φακοί επαφής σιλικόνης υδρογέλης. Υλικό που επιτρέπει στο οξυγόνο να διαπερνά τη μάζα του φακού στην αέρια μορφή του με αποτέλεσμα την άριστη οξυγόνωση του κερατοειδούς χιτώνα. Το επαναστατικό υλικό τους προσφέρει πέντε φορές περισσότερο οξυγόνο στον οφθαλμό!

Ανήκουν κι αυτοί στην κατηγορία των μαλακών φακών επαφής και η λεία επιφάνειά τους επιτυγχάνει εύκολο καθαρισμό και καθαρή όραση.

Δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να αλλάζει το χρώμα των ματιών του όσο συχνά επιθυμεί, και η διάρκεια ζωής του φακού δεν συνίσταται για περισσότερες από 30 χρήσεις.

Κατασκευαστής Alcon
Χρώματα Sterling grey, Pure hazel, Green, Honey, Brown, Brilliant blue, Sapphire, Gemstone green κι άλλα πολλά με ή χωρίς διόρθωση της όρασης.
Κατηγορία Μηνιαίοι έγχρωμοι, μαλακοί φακοί επαφής.

5. Adore

Έγχρωμοι φακοί επαφής Adore

Θέλετε φυσικά αποτελέσματα στους έγχρωμους φακούς επαφής σας;

Οι Adore είναι τριμηνιαίοι έγχρωμοι φακοί επαφής. Η αποκλειστική συλλογή έντονων χρωμάτων τροποποιεί το φυσικό χρώμα των ματιών σας και τους χαρίζει ένα μοναδικό χρώμα και λάμψη.

Το αποκλειστικό σύστημα NCIS (Natural Color Integration System) επιτρέπει την φυσική αλλαγή χρώματος και βελτιώνει την ευκολία στην χρήσης τους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό καθιστά τους φακούς επαφής Adore πολύ άνετους για καθημερινή χρήση.

Το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα όμως, επηρεάζεται εν μέρει από τα φυσικά χρώματα της ίριδας και τις τρέχουσες συνθήκες φωτισμού.

Κατασκευαστής Eyemed Technologies
Χρώματα Aqua, Blue, Green, Grey, Hazel, Honey, Yellow κι άλλα πολλά.
Κατηγορία Τριμηνιαίοι έγχρωμοι φακοί επαφής.

Πώς να επιλέξετε τον έγχρωμο φακό επαφής σας;

Η επιλογή αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το χρώμα των μαλλιών σας, από τον τόνο του δέρματός σας και τελικά από το είδος της εμφάνισης που θέλετε να πετύχετε. Θέλετε μια εμφάνιση ροκ, δραματικά νέα ή πιο φυσική;

Αν θέλετε να αλλάξετε την εμφάνισή σας με πιο λεπτό και διακριτικό τρόπο, ίσως να επιλέξετε μια αίσθηση βελτίωσης που να ορίζει τις άκρες της ίριδας σας και να εμβαθύνει το φυσικό σας χρώμα.

Και αν θέλετε να πειραματιστείτε με διαφορετικό χρώμα ματιών ενώ εξακολουθείτε να βλέπετε φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε φακούς επαφής με γκρι ή πράσινο, για παράδειγμα, εάν το φυσικό χρώμα των ματιών σας είναι μπλε. Αν είστε μετά από μια δραματική νέα εμφάνιση, εκείνοι με φυσικά ανοιχτόχρωμα μάτια μπορεί να επιλέξουν έναν θερμαινόμενο φακό επαφής, όπως ανοιχτό καφέ. Τα αδιαφανή χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή, αν έχετε σκοτεινά μάτια. Για μια φυσική εμφάνιση – αλλαγή, δοκιμάστε έναν ελαφρύτερο μελί καφέ ή φουντουκιού έγχρωμο φακό. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε από το πλήθος, επιλέξτε φακούς επαφής σε ζωντανά χρώματα, όπως μπλε, πράσινο ή βιολετί. Και αν το δέρμα σας είναι σκοτεινό, οι φακοί με έντονο χρώμα μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα εμφάνιση.

Κυκλοφορούν επίσης στην αγορά και οι αποκριάτικοι φακοί επαφής, εάν είστε από τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στους έγχρωμους φακούς επαφής;

Τα αρνητικά όλων των έγχρωμων φακών επαφής είναι ότι παρόλο που υπάρχουν φακοί διαφορετικού μεγέθους που να ταιριάζουν στους περισσότερους χρήστες, θα υπάρξουν και περιπτώσεις όπου το έγχρωμο τμήμα μπορεί με κάποιο τρόπο να γλιστρήσει πάνω από την κόρη του οφθαλμού. Αυτό συνεπάγεται μια λιγότερο φυσική εμφάνιση.

Κι επιπλέον επειδή το μέγεθος της κόρης σας αλλάζει διαρκώς για να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες φωτισμού, μπορεί η όρασή σας ελαφρώς να επηρεαστεί.

Πώς να κάνετε την τελική επιλογή των έγχρωμων φακών επαφής σας;

Οι παραπάνω έγχρωμοι φακοί που σας παρουσιάσαμε είναι όλοι εύχρηστοι και τους βρίσκετε σε συσκευασίες των δύο συνήθως ζευγαριών.

Αυτή η λίστα προϊόντων μπορεί να σας βοηθήσει και να σας οδηγήσει στη σωστή αγορά. Εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε σε προτεραιότητες τις πραγματικές ανάγκες των οφθαλμών σας.

Θέλετε να δώσετε βάση στη διόρθωση ενός διαθλαστικού προβλήματος; Ή αυτό που προέχει είναι η αλλαγή του βλέμματός, τα χρώματα και οι αποχρώσεις των ματιών σας;

Δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο υλικό κατασκευής του προϊόντος που θα επιλέξετε; Μήπως προτιμάτε τα προϊόντα σιλικόνης υδρογέλης, ή αυτά που θα έχουν φίλτρα UV; Ή τελικά το σημαντικότερο για εσάς είναι η περιεκτικότητα του φακού σας σε νερό και η διάρκεια ζωής του;

Χρησιμοποιείστε τις παραπάνω προτάσεις μας σαν έναν οδηγό που ίσως θα μπορέσει να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό τύπο χρωματιστού φακού επαφής για τα μάτια σας.

Αναζητήστε τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το καθένα, μελετήστε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη και θα καταλήξετε στο σωστό ξεχωριστό εκείνο προϊόν που θα σας κάνει κι εσάς ξεχωριστούς!

Τι να προσέξετε

  • Οι έγχρωμοι φακοί επαφής δεν είναι ένα ακίνδυνο αξεσουάρ. Αποτελούν προϊόν που έρχεται σε άμεση επαφή με τα μάτια. Ακόμα και η προσωρινή – περιστασιακή τους χρήση, απαιτεί τον απαραίτητο έλεγχο και την προσεκτική επιλογή του προϊόντος, προκειμένου να διασφαλισθεί η οφθαλμική υγεία.
  • Οι οδηγίες χρήσης πρέπει να παρέχονται αυστηρά από τον εφαρμοστή, οπτικό – οπτομέτρη πιστοποιημένων καταστημάτων παροχής προϊόντων και υπηρεσιών όρασης, υπεύθυνο για την καθοδήγηση σχετικά με την εφαρμογή των φακών επαφής, την ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής και την κατάλληλη επιλογή υλικού.
  • Οι έγχρωμοι φακοί επαφής έχουν ημερομηνία λήξης από τον κατασκευαστή τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο γι’ αυτό το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα ανοιχτούν.
  • Η σήμανση CE, αποδεικνύει ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί και πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Αναζητήστε με προσοχή και κάντε υπεύθυνα την καλύτερη επιλογή έγχρωμων φακών επαφής για τα δικά σας μάτια!


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.