Air Optix for Astigmatism Φακοί Επαφής

Οι φακοί επαφής Air Optix for Astigmatism είναι μηνιαίοι τορικοί φακοί επαφής σιλικόνης-υδρογέλης, κατάλληλοι για άτομα με αστιγματισμό. Κατασκευάζονται από την εταιρεία Alcon.

Υπό κανονικές συνθήκες τα μάτια του ανθρώπου είναι τελείως σφαιρικά. Σε πολλούς όμως ανθρώπους, ένα τουλάχιστον μάτι δεν είναι σφαιρικό. Το σφαιρικό σχήμα των ματιών είναι σημαντικό γιατί είναι αυτό που επιτρέπει στο φως να εστιάσει σωστά επάνω στον αμφιβληστροειδή. Όταν ο κερατοειδής (ή ο φακός) έχει μη σφαιρικό σχήμα, τότε το φως εισέρχεται στον αμφιβληστροειδή από πολλές περιοχές, προκαλώντας θόλωση στην όραση. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως αστιγματισμός. Ο αστιγματισμός, αναλόγως του βαθμού του, μπορεί να προκαλέσει ελάχιστα προβλήματα, ή ακόμη και να κάνει την όραση πολύ θολή.

Οι συμβατικοί φακοί επαφής είναι μια πολύ καλή λύση για τα άτομα που πάσχουν από μυωπία ή υπερμετρωπία. Δεν είναι όμως η σωστή επιλογή για τα άτομα που πάσχουν από αστιγματισμό, καθώς η πάθηση αυτή προκαλεί άλλες επιπλοκές τις οποίες οι απλοί φακοί επαφής δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Αν φοράτε φακούς επαφής και έχετε διαγνωστεί με αστιγματισμό, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε με τορικούς φακούς επαφής που έχουν κατασκευαστεί για την πάθηση αυτή.

Οι Air Optix for Astigmatism έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τον αστιγματισμό και η ποιότητα της όρασης που επιτυγχάνεται είναι ασύγκριτα υψηλότερη απ’ ότι με τους απλούς σφαιρικούς φακούς.

Όπως λέει και η ονομασία τους, οι Air Optix for Astigmatism έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την καλύτερη παροχή οξυγόνου στα μάτια, με αποτέλεσμα οι φακοί να παραμένουν υγροί και ενυδατωμένοι για ώρες.

Τα μάτια πρέπει να μπορούν να αναπνέουν για να λειτουργούν σωστά και να είναι υγιής. Σε αντίθεση με άλλα όργανα, ο κερατοειδής των ματιών απορροφά το οξυγόνο από τον αέρα και όχι από το αίμα. Για αυτό τον λόγο, οι χρήστες των φακών επαφής πρέπει να φοράνε φακούς που επιτρέπουν υψηλά ποσοστά οξυγόνου να εισέρχονται στο μάτι, όπως οι Air Optix for Astigmatism, οι οποίοι εγγυώνται υψηλή διαπερατότητα σε οξυγόνο.

Προκειμένου να διορθωθεί η όραση στα μάτια που πάσχουν απο αστιγματισμό, οι αστιγματικοί φακοί πρέπει να παραμένουν στη θέση τους καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι Air Optix for Astigmatism είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να σταθεροποιούνται σε δύο σημεία του φακού του ματιού και όχι μόνο σε ένα, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη διαύγεια. Έχουν επίσης εξαιρετικά λεία επιφάνεια ώστε να απωθούν την συσσώρευση πρωτεϊνών.

Οι Air Optix for Astigmatism είναι μηνιαίοι φακοί επαφής και μπορούν να φορεθούν μέχρι 6 ημέρες χωρίς να αφαιρούνται. Στις 30 ημέρες χρήσης πρέπει να απορριφθούν και να αντικατασταθούν με ένα καινούργιο ζευγάρι.

Πριν την οποιαδήποτε αγορά η χρήση φακών επαφής θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο σας. Αυτός έχει καλύτερη γνώση του προβλήματος σας και θα μπορέσει να σας συμβουλέψει για την επιλογή σας.

Φοράω τους Air Optix for Astigmatism εδώ και χρόνια. Δοκίμασα άλλες 2 μάρκες παλαιότερα αλλά αυτοί είναι οι καλύτεροι με διαφορά. Επίσης η τιμή τους είναι πολύ προσιτή. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αυτοί οι φακοί επαφής δεν μου έχουν στεγνώσει ποτέ και δεν τους νιώθω όταν ανοιγοκλείνω τα μάτια μου. Ειλικρινά, κάποιες φορές ξεχνάω ότι φοράω φακούς! Παλιά χρησιμοποιούσα τους Dialies αλλά πλέον συστήνω μόνο τους Air Optix for Astigmatism.

Αντιμετώπιζα πάντα πρόβλημα με τους φακούς επαφής. Ό,τι μάρκα και να δοκίμαζα, οι φακοί στέγνωναν στα μάτια μου. Αυτό το πρόβλημα έπαψε να υπάρχει όταν άρχισα να χρησιμοποιώ τους Air Optix for Astigmatism. Τους φοράω εδώ και χρόνια πλέον. Είναι απλά οι καλύτεροι και η τιμή τους στο διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλότερη απο την λιανική τιμή!


Οι πληροφορίες στα άρθρα μας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, γιατρό ή ιατρικό σύμβουλο, και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Είμαι η Ντίνα Κόννου και είμαι ένας από τους δημιουργούς και εκδότες αυτού του ιστότοπου. Είναι χαρά μου να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους που ψάχνουν πληροφοριές που έχουν να κάνουν με την υγεία, την φροντίδα και την ομορφιά. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει αυτό τον ιστότοπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχουμε συλλέξει μέσα από την αγάπη μας για γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.